Tiedätkö, mitä vastaavan työnjohtajan tehtäviin kuuluu?
Mistä vastaava työnjohtaja oikeastaan vastaa?

Rakentaja tai rakennushankkeeseen ryhtyvä on aina itse vastuussa koko rakennusprojektista. Silloin kannattaakin hankkia alan ammattilaisia avuksi, koska valmiista rakennuksesta kuitenkin halutaan laadukas, pitkäikäinen ja toimiva. Rakennushankkeen vastuualueet voivat olla haastavia varsinkin ensikertaiselle, koska pitää huolehtia työturvallisuudesta aikatauluihin aina laadukkaaseen lopputulokseen saakka.

Myös hankkeen toteutustavalla on suuri merkitys, mitä ammattilaisia ja asiantuntijoita tarvitaan avuksi. Asiantuntijapalveluiden sisältö tulisi sovittaa yhteen hankkeen toteutustavan kanssa. Uniikki paikalla rakennettu talo vaatii enemmän asiantuntijatyötä kuin tehtaalta tuleva elementtitalo.

Serviz Oy on kehittänyt palvelun avuksi juuri näihin rakennushankkeisiin. He tarjoavat palvelun pientalotyömaiden laadunvalvontaan ja työnjohtoon, mikä pystytään räätälöimään asiakkaan tarpeisiin sopivaksi. 

Vastaavalla työnjohtajalla on merkitystä

Vastaava työnjohtaja tarvitaan jokaiseen rakennushankkeeseen ja sen pitää olla rakennusvalvonnan hyväksymä henkilö. Rakennusvalvonta ei kuitenkaan ota kantaa työnjohtajan tehtävän sisällöstä tai työn toteutuksesta. Monesti työnjohtaja voi olla vaan nimellinen henkilö, joka ei loppujen lopuksi auta rakentamisen laadun suhteen. Tyypillisesti työnjohtajan käynneistä ei jää dokumentteja eikä hän auta aikatauluissa, budjetissa tai tavoitteissa pysymisessä.

Vastaavan työnjohtajan ja muiden hankkeen asiantuntijoiden valinta kannattaa tehdä hyvissä ajoin projektin alussa. Näin taataan laadukas rakennushanke koko rakentamisen ajan. Varsinkin, jos itse et ole rakentamisen ammattilainen, on vastuullinen työnjohtaja ehdoton apu rakennushankkeeseen. Serviz tarjoaa apu juuri näihin ongelmiin. Saat sinulle räätälöidyn palvelun haluamallasi sisällöllä ja tiedät myös, mitä saat rahojesi vastineeksi.

Dokumentointi on kaiken keskiössä ja kaikista käynneistä on hyvä jäädä papereihin merkintä. Serviz käyttää itse kehittämäänsä dokumentointityökalua, jolla varmistetaan, että hankkeen parissa työskentelevät asiantuntijat tekevät kaikki vaadittavat ja sovitut tarkastukset ja niistä ja havaituista puutteista jää dokumentaatio talteen myöhempiin vaiheisiin (kuten asuntokaupat, remontit).

Aiemmin vastaavaa työnjohtajaa on haettu puskaradion avulla. Servizin uusi palvelu tuo vastaavan palvelut läpinäkyvästi ja luotettavasti jokaisen ulottuville.

Kosteusriskien hallinta

Rakennuksen kosteustekninen toiminta tulee suunnitella ja todentaa huolellisesti. Kuivaketju10 noudattaminen varmistaa rakennushankkeen kosteusteknisen laadukkaasta toteutuksesta. Sen noudattaminen tulee aloittaa suunnitteluvaiheessa ja valmiin talon kosteustekninen toiminta kannattaa todentaa min. 12kk kestävällä rakenteiden olosuhdemittauksella.

Mikä on Kuivaketju10?

Kuivaketju10 on rakennusprosessin kosteudenhallinnan toimintamalli, jonka ylläpidosta ja jatkokehityksestä vastaa Rakentamisen Laatu RALA ry. Kuivaketju10 tarkoituksen on vähentää kosteusvaurioiden riskiä rakennuksen koko elinkaaren ajan. Riskien hallinta perustuu ketjuun, jossa riskit otetaan huomioon ja torjutaan rakennusprosessin kaikissa vaiheissa. Torjunnan onnistuminen pitää todentaa luotettavalla tavalla.

Tutustu lisää Kuivaketju10 >>

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Servizin palvelu alkaa maksuttomalla käynnillä, jossa tarkastellaan projektia ja kartoitetaan toiveesi palvelun sisällöstä. Käynnin jälkeen saat tarjouksen ja ehdotuksen projektin vastuuhenkilöstä.

 
Päivitetty
4.5.2020