• Etusivu
  • Rakentaminen

Uutuudet esittelyssä – löydä suosikkisi urbaanista hirsitalomallistosta

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Honkarakenne Oyj
Päivitetty 14.12.2020
201912_61876.jpg

Hongan uusissa omakotitaloissa luonnon parhaat puolet tulevat lähelle niin rakennusmateriaalina kuin avautuvien näkymien kautta.

Huomen, Oula ja Auvo kuuluvat Hongan uuteen kaupunkihirsitalojen mallistoon, jossa yhdistyvät suomalaisten perheiden toiveet, kustannustehokkuus ja ekologisesti kestävä asuminen. Kodin ei tarvitse olla neliöiltään valtavan suuri. Riittää, että kaikki tärkeä on löytänyt paikkansa.

Malliston suunnittelua on ohjannut kokonaisvaltainen hyvinvoinnin teema. Harmoniset tilat, kauniit materiaalit, puhdas sisäilma ja laadukkaan suomalaisen puun hento tuoksu tuovat kiireiseenkin arkeen rauhaa ja tasapainoa.

Avoimet ja avarat oleskelutilat kutsuvat perheenjäsenet ja ystävät viettämään aikaa yhdessä rennosti oleillen. Suuret lattiasta kattoon ulottuvat ikkunat täyttävät oleskelutilat luonnonvalolla ja tuovat ympäröivän maiseman osaksi asumista. Toimiva keittiö ja tilava kodinhoitohuone helpottavat arjen askareita. Oma rauhallinen saunaosasto lisää asumisen mukavuutta.

Lataa hyvän asumisen ideakirja >>>

Honka Huomen

3383_198340461_20191218173726.jpg
Honka Huomen on koti, jossa on helppo rauhoittua ja nauttia oleskelusta luonnon yhteydessä. Honka Frame -lasiseinät tuovat ympäröivän maiseman osaksi asumista, ja lasiliukuovet jatkavat elämää lämpiminä vuodenaikoina terassille. Vähemmätkin neliöt riittävät toimivaan asumiseen, kun tilat ovat tarkoituksenmukaisia ja muoto seuraa toimintaa.
3386_198340461_20191218175722.jpg

Honka Oula

3382_198340461_2019121817332.jpg
Honka Oulassa keittiö, ruokailutila ja olohuone ovat yhtä avointa tilaa. Kesällä asuminen laajentuu ulos, jossa katettu pesämäinen terassi suojaa liialta auringonvalolta. Lasten huoneet on sijoiteltu erilleen vanhempien makuuhuoneesta. Tehokas tilankäyttö ja talon helppo rakennettavuus tekevät siitä toimivan vaihtoehdon esimerkiksi nuoren parin ensimmäiseksi omaksi kodiksi.
3385_198340461_20191218175059.jpg

Honka Auvo

3381_198340461_20191218172843.jpg
Honka Auvo on uljas uuden ajan hirsitalo, joka hurmaa näyttävällä maisemaseinällään. Pohjaratkaisu on sama kuin sisarmalli Oulassa, mutta arkkitehtuuriltaan Auvo on rohkeampi. Olohuoneen korkealle nouseva katto lisää oleskelutilojen avaruutta entisestään. Malli on suunniteltu erityisesti pienille kaupunkitonteille, mutta se sopii hyvin myös ympärivuotiseksi vapaa-ajan kodiksi.
3384_198340461_20191218174618.jpg

Terveellinen hirsitalo vastuullisesti tuotetusta puusta

Uutuusmallisto on suunniteltu siten, että terveellinen ja ilmastoystävällinen hirsitalo olisi mahdollisimman monen ulottuvilla. Huolella rakennettu ja ylläpidetty hirsikoti kestää aikaa, joten sama talo voi siirtyä vaikkapa isältä pojalle ja pojanpojalle – ja vieläkin useammalle sukupolvelle.

− Ajatukset olisi kokonaisuudessaan käännettävä kohti kestävää asumista ja kulutusta. Tehdään vähemmän, mutta laadukkaampaa ja sellaista, jossa on kaikilla tasoilla ajatus loppuun asti mukana, luonnehtii Honkarakenteen pääarkkitehti Anne Mäkinen.

Terveellisen ja turvallisen hirsitalon ympäristövaikutukset alkavat jo metsässä, jossa puut sitovat kasvaessaan ilmasta hiilidioksidia ja toimivat siten hiilinieluina. Honkarakenne on sitoutunut käyttämään hirsirakennuksissaan vain kestävästi kasvatetuista metsistä peräisin olevaa puuta. Kaikki talot valmistetaan PEFC-sertifioidusta suomalaisesta männystä tai kuusesta.

Hirsitalon valmistamiseen kuuluu vähän energiaa ja se toimii koko käyttöikänsä ajan hiilivarastona. Elinkaarensa päätteeksi hirret voidaan edelleen käyttää suoraan energiantuotannossa tai jatkojalostaa esimerkiksi biopolttoaineeksi.

201912_61877.jpg

Toteuta uusi kotisi turvallisesti hirsirakentamisen ammattilaisen kanssa

Honka Rakentamispalvelu on luotettava ja huoleton tapa rakennuttaa oma hirsitalo. Valmis omakotitalo tai vapaa-ajan asunto on tällöin alusta loppuun Honka-laatutuote, johon olet varmasti tyytyväinen.

Uusi Sisusta Vapaasti™ -rakentamispalvelu on täydellinen valinta, kun haluat päättää hirsikotisi pintamateriaaleista ja sisustuksesta kaikessa rauhassa rakentamisen edetessä. Sisusta Vapaasti™ -palvelussa Hongan kokeneet hirsirakentamisen ammattilaiset vastaavat rakentamisen haastavimmista osuuksista, kuten LVIS-töistä, ja tekevät kotisi ns. levyvalmiiksi. Tämän jälkeen uusi kotisi on valmis sisustettavaksi juuri kuten sinä haluat.

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Honkarakenne Oyj
Rakentaminen
rakennukset
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20161_45162.jpg
Millaisen hirsitalon sinä rakentaisit?
Hirsitalo on lämminhenkinen ja ekologinen valinta kodiksi. Honka hirsitalon Muuttovalmis -mallistosta löydät itsellesi sopivan vaihtoehdon, joka istuu niin perinteiseen metsämaisemaan kuin myös tiiviiseen kaupunkirakentamiseen.
20211_68110.jpg
Löydä oma hirsinen suosikkitalosi - tutustu uutuusmalleihin
Hongan hirsisten omakotitalojen mallisto on laajentunut uuden vuoden alkajaisiksi. Uutuusmallit Honka Touko, Honka Riekko ja Honka Huomen tarjoavat ekologista, energiatehokasta ja terveellistä asumista suomalaisesta puusta valmistettujen jykevien hirsiseinien sisällä. Hirsikodin ainutlaatuinen tunnelma pääsee oikeuksiinsa niin modernissa kuin perinteisemmässäkin talossa.
202211_80349.jpg
Suunnitteletko hirsi­kodin rakentamista? Rakenna ainutlaa­tui­selle hirsitalo­alueelle
Haaveiletko asumisesta kauniin luonnon ja hirsisen naapuruston ympäröimänä? Jos vastaat kyllä, sinulla on nyt ainutlaatuinen mahdollisuus toteuttaa unelmasi. Hongalla on myynnissä tontteja uudelle hirsitalojen omakotitaloalueelle Mäntsälään ja merelliselle hirsihuvila-alueelle Paraisille.
20225_78268.jpg
Terästä ja puuta yhdistävä Longhouse - "Rohkea talo, jossa on hieman teollinen teema"
SSAB:n maalipinnoitettu GreenCoat®-teräs on valittu ainutlaatuisten ominaisuuksiensa ansiosta rakennusmateriaaliksi moniin erityislaatuisiin rakennusprojekteihin, kuten Paraisille tänä vuonna valmistuvaan ekokylään. Myös muualta maailmalta löytyy lukuisia mielenkiintoisia, erilaisilla arkkitehtuuripalkinnoillakin palkittuja kohteita, joiden rakennusmateriaalina on käytetty GreenCoat®-terästä. Yksi tällainen kohde on Hollannissa sijaitseva Longhouse, jonka "moderni talonpoikaistyyli" luotiin teräksen ja puun yhdistelmällä.
Laituri järven rannalla
Mökin ilmanvaihto kesäksi kuntoon
Onko kesämökillä ummehtunut, kostea sisäilma? Kuluuko ensimmäinen tunti mökille saavuttua aina tuuletushommissa? Silloin voi olla aika päivittää rakennuksen ilmanvaihto.
Tulikiven Lamu 18 Grafia-pinnalla
Energia
Vinkki: takkavaihtoehtoja myös mökkiolosuhteisiin
Talvisessa skenaariossa myrsky ulvoo ulkona ja pakkanen paukkuu. Sähköt ovat poikki ja kylmä alkaa hitaasti tehdä tietään sisälle mökkiin. Paksun peiton alla palelee ja ainoana valona on kynttilän heikko liekki.Tilanteen ei tarvitse olla näin synkkä. Kunhan muistaa ennakoida. Hyvänä varmuutena onkin pitää mökillä vähintään juurikin niitä kynttilöitä valoa tuomaan ja peittoja, joiden alle kääriytyä, mutta ihanteellisessa tilanteessa niihin ei tarvitse turvautua kuin tunnelmaa hakiessa.Toinen, mikä kannattaa huoltovarmuuden näkökulmasta miettiä on se lämmönlähde. Toimiva ratkaisu suuriin ja myös pienempiin mökkeihin löytyy nopeista lämmittäjistä, kuten kiertoilmatakoista.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton