• Etusivu
  • Rakentaminen

Yleisimmät haasteet jätevesisaneerauksessa

Mikä jätevesisaneerauksessa pelottaa?

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Vestelli Oy
Päivitetty 05.03.2021
201912_61685.jpg

Kiinteistöt, jotka eivät kuuluneet edellä mainittujen alueiden piiriin, kunnostavat jätevesijärjestelmänsä muiden ajan saatossa tarvittavien korjaustöiden yhteydessä.

Ennen vuotta 2004 rakennetuilla pohjavesialueella sijaitsevilla kiinteistöillä olisi pitänyt olla ympäristönsuojelulain mukainen jätevesijärjestelmä toiminnassa 31.10.2019 mennessä. Asetus käsittää myös ne kohteet, jotka sijaitsevat max. 100 metrin päässä rantaviivasta.

Määräaika meni jo, miksi vieläkin on tuhansia kohteita, joihin jätevesisaneeraus on tekemättä?

Mistä pitäisi aloittaa?

Kun jätevesisaneerausta aletaan miettiä, kannattaa heti jo alussa ottaa yhteys jätevesisuunnittelijaan. Jätevesisuunnittelu alkaa suunnittelijan tekemällä tonttikäynnillä. Samalla keskustellaan yhdessä toiveista ja tarpeista, joita suunnittelun ja valittavan jätevesijärjestelmän tulee ratkaista.

Kohdekäynnin jälkeen suunnittelija tekee suunnitelman sekä laatii asiakkaan puolesta lupahakemukset kunnalle. Rakennettaessa täysin uutta vakituista tai kesäasuntoa vaaditaan rakennusluvan liitteeksi jätevesisuunnitelma. Vanhaa kohdetta kunnostettaessa jätevesisuunnitelma tulee toimittaa kunnan lupaviranomaiselle toimenpidelupahakemuksen liitteenä. Projektissa kannattaa huomioida lupahakemusten käsittelyn vaatima aika, joka vaihtelee kunnittain muutamasta viikosta jopa puoleen vuoteen.

Suunnitelman sisältämän materiaaliluettelon avulla voi pyytää tarjouksen valitusta jätevesijärjestelmästä ja asennuksesta, esimerkiksi Vestelliltä!

Jätevesisuunnittelua yli 2000 suunnitelman kokemuksella

Asentamisen vaikeus ja jälkihuolto huolettavat

Biopuhdistajan asennus on äärimmäisen helppoa ja se vie tilaa vain alle kaksi neliötä.
Betonirungon ansiosta se ankkuroituu maahan ja asennus onnistuu nopeasti vaativiinkin
kohteisiin. Tulevalla ja lähtevällä viemärillä on korkeuseroa vain 5 cm. Näkyviin jää ainoastaan
siisti kansi ja puhdistetun veden voi ohjata luontoon ilman jälkikäsittelyä. Ainoa huolto on
tyhjennys kerran vuodessa tai harvemmin.

Herkillä alueilla, kuten pohjavesi- ja ranta-alueilla, vaaditaan usein kaksoisviemäröinti. Jätevesien käsittely on toimintavarmempaa, kun käymäläjätevesiä (mustat jätevedet) ei sekoiteta huomattavasti puhtaampiin pesuvesiin (harmaat jätevedet). Ratkaisuna on, että wc-vedet johdetaan umpisäiliöön ja harmaat vedet eli talousvedet käsitellään erikseen esimerkiksi Vestellin Biopuhdistajalla.
Herkillä alueilla, kuten pohjavesi- ja ranta-alueilla, vaaditaan usein kaksoisviemäröinti. Jätevesien käsittely on toimintavarmempaa, kun käymäläjätevesiä (mustat jätevedet) ei sekoiteta huomattavasti puhtaampiin pesuvesiin (harmaat jätevedet). Ratkaisuna on, että wc-vedet johdetaan umpisäiliöön ja harmaat vedet eli talousvedet käsitellään erikseen esimerkiksi Vestellin Biopuhdistajalla.
Biopuhdistajan toimintaperiaate on yksinkertainen.
Biopuhdistajan toimintaperiaate on yksinkertainen.
Biopuhdistajan toimintaperiaate on yksinkertainen ja tehokas. Se puhdistaa WC-vesiä lukuun ottamatta kaikki jätevedet. Tarkasti suunnitellun
rakenteen ansiosta harmaat vedet puhdistetaan yhdessä säiliössä ilman saostussäiliöitä tai erillistä kenttää.
Biopuhdistajaan ei tarvitse vaihtaa suodatinmateriaaleja, kemikaaleja tai maa-aineita.

Korkean puhdistustehon vuoksi Biopuhdistaja on sopiva ratkaisu tiukimpienkin ympäristövaatimusten alueille!

20193_56946.jpg

Miksi jätevesisaneeraus kannattaa tehdä? Onko se vain lain pakottama toimenpide? Tutustu aiheeseen:

Lue tarinoita tyytyväisten asiakkaiden kokemuksista täältä>>

Mitään ei tarvitse maksaa kerralla, rahoitusmahdollisuus on aina isommissa projekteissa mahdollinen.
Pyydä tarjous Vestelliltä ja saat tarjouksen suoraan sähköpostiisi.

Ohje

Ohje

Riittävätkö rahat moiseen jätevesisaneeraukseen - onko se kallista?

Mitään ei tarvitse maksaa kerralla, rahoitusmahdollisuus on aina isommissa projekteissa mahdollinen.
Pyydä tarjous Vestelliltä ja saat tarjouksen suoraan sähköpostiisi.

20205_64900.jpg
https://kauppa.rakentaja.fi/t/lampo-ja-vesi/jateveden-kasittely/vestelli-jatevesijarjestelmat/

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Vestelli Oy
Rakentaminen
viemäröinti
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20206_64870.jpg
Mietityttääkö jätevesijärjestelmän hinta?
Mitä jätevesijärjestelmän hinta sisältää, kuinka pitkäikäinen investointi on, entä miten kannattaa vertailla järjestelmien toimittajia? Koska jätevesijärjestelmä takaa kiinteistösi jätevesien puhdasta ja terveellistä käsittelyä vuosikymmeniksi eteenpäin, taustatyö on tärkeää.
20206_65361.jpg
Tutustu esimerkkikohteisiin ja valitse jätevesijärjestelmäsi oikein
Kokosimme alle asiakastarinoita, jotta voit tutustua rakentajien ja saneeraajien erilaisiin ratkaisuihin.
201812_55656.jpg
Biopuhdistajalla jätevedet puhtaiksi ja takaisin luontoon
Puhdas vesi on elämän elinehto ja maailman tärkein luonnonvara. Suomessa tilanne juomaveden riittävyyden ja laadun kannalta on hyvä, joskin kuuma ja kuiva viime kesä aiheutti jo ongelmia muutamissa kunnissa. Meidän on pidettävä vesivarannoistamme huolta ja estettävä niiden saastuminen. Siihen olennaisesti liittyy myös jätevesien puhdistus. Saastunut vesi vahingoittaa sekä ihmisiä että ympäristöä.
Talon vierusta
Sadevesijärjestelmän ja -viemäröinnin
Ongelma on yleinenAivan tavallinen maallikkokin huomaa ongelman, jos syöksytorvesta sateella valuva vesi menee ohi sadevesiviemärikaivosta. Samoin huomataan, jos syöksytorvea on jatkettu rumasti jatkoputkella niin, että vesi saataisiin kaivoon. Näitä näkee uusissa rakennuksissa kuitenkin paljon. Miksiköhän?Lisätietoa sadevesijärjestelmästäJätä yhteydenottopyyntö
20223_77593.jpg
Estä vesi- sekä viemärijohtojen jäätyminen
Jotta putkijohtojen jäätyminen sekä routavaurioiden mahdollisuus minimoidaan, sijoitetaan vesijohdot sekä viemärit perinteisesti roudattomaan syvyyteen kerran 50 vuodessa toistuvan suurimman pakkastuntimäärän mukaisesti.Kaivantojen ulottuessa pohjavesipinnan alapuolelle sekä maa-aineksen pehmeys voivat aiheuttaa omia ongelmia katujen rikkoutuessa, putkijohtojen sekä rakennusten painuessa ja niin edelleen. Toinen syy välttää syviä kaivantoja on tietysti kustannukset, kun kaivaminen ja massojen ajo voidaan puolittaa saadaan tällä merkittävää säästöä rakentamiskustannuksissa. Ympäristön sen salliessa, voidaan maahan routarajan yläpuolelle sijoitettavien vesi- sekä viemärijohtojen jäätyminen ja routavauriot estetään putkia suojaavalla vettymättömillä Finnfoam-routaeristeellä.
20121_29225.jpg
Uusi Rakentaja.fi-vuosikirja on ilmestynyt
Rakentaja.fi vuosikirja on rakentajan ja remontoijan perustietopaketti, joka kannattaa lukea ennen hankkeen alkamista. Kirja on jaettu kahteen osaan, joista ensimmäinen pitää sisällään asiaa suunnittelusta vesikattoon. Myöhemmin julkaistava toinen osa jatkaa sisätöistä, opastaa taloteknisissä asioissa ja käsittelee myös pihan rakentamista.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton