Mitäpä jos joku toisi ruuat kotiisi, olit kotona tai et?

Voi ei, en ehdi käymään kaupassa tänään ja illalla olisi lapsen syntymäpäiväjuhlat. Miten ihmeessä ehdin kauppaan? Mitä pitäisi tehdä?

Mitäpä jos joku toisi ruuat kotiisi?

Oviku Oy on mukana pilottihankkeessa, jossa postinkantaja tuo ruuat kotiisi, vaikket olisi kotonakaan. Jakelijalle on jaettu avainkoodi Oviku Neron kautta ja hän tulee sovitusti tuomaan verkkokaupasta ostamasi ruokaostokset kotiisi.

Eikö olisi mahtavaa, että näky keittiössä olisi tämä vaikket olisi muuta tehnyt kuin klikkaillut ostoksesi verkkokauppaan ja antanut Oviku-koodin jakelijalle?
Oviku-sovelluksen avulla saat jaettua joko kerta-avaimen tai avainkoodin  kenelle tahansa haluat ja lokitiedoista pääset tarkistamaan koska avainta on käytetty.Eikö olisi mahtavaa, että näky keittiössä olisi tämä vaikket olisi muuta tehnyt kuin klikkaillut ostoksesi verkkokauppaan ja antanut Oviku-koodin jakelijalle? Oviku-sovelluksen avulla saat jaettua joko kerta-avaimen tai avainkoodin kenelle tahansa haluat ja lokitiedoista pääset tarkistamaan koska avainta on käytetty.

Te, jotka jo omistatte Oviku Nero-älylukon, avaatte ovenne Oviku-sovelluksen avulla ja jaatte kerta- tai pitkäkestoisia avainkoodeja (tai olette käyttäneet muiden luovuttamia avainkoodeja), tiedätte mistä on kyse! 

Pilottihanke käynnistyi Tampereella

Ruuat kotiin jääkaappiin vaikket olisi itse kotona
Tampereella aloitettiin taannoin pilottihanke, jossa selvitetään olisivatko ihmiset valmiita maksamaan palvelusta, jossa verkkokaupasta tehdyt ruokaostokset toimitetaan heidän kotiinsa jääkaappiin asti vaikka he eivät olisi itse kotona.

Mukaan lähti kahdeksan perhettä.

Teknologia avuksi
Vaikka olisikin mahdollista, että jakelijalle annettaisiin asunnon vara-avain käyttöönsä, niin tässä pilottihankkeessa on kuitenkin käytetty teknologiaa - Oviku Neroa ja Oviku-sovellusta. Jakelija avaa kotisi älylukon älylaitteellaan, hänelle luovutetun avainkoodin avulla, vie ostokset jääkaappiin ja poistuu asunnosta. Kamerat ja äänisensorit seuraavat tapahtumasarjaa alusta loppuun asti.

Mitä palvelu maksaa?
Monellakaan ei ole vielä käytössään älylukkoa, joten on vaikea antaa vielä todellista ja lopullista hintaa palvelulle jos tämä pilottihankkeen myötä saadaan kunnolla käyntiin. Ruokaostostesi hinta määräytyy sen mukaan mitä ostat verkkokaupasta ja normaalisti kotiinkuljetuksen hinta on ollut noin 10-15 euroa. Pilottihankkeessa tarkoitus on kuitenkin, että jakelija tuo ruokaostokset jääkaappiin asti, eikä jakelusta makseta erikseen mitään. Selvittelyssä on vielä tuleeko järkevämmäksi laittaa palvelulle joku selkeä kuukausi- vai vuosihinnoittelu.

(Lähde: Helsingin Sanomat 14.11.2019)

Mikä ihmisiä epäilyttää?

Uskallanko antaa ovikoodin ulkopuoliselle? Mitä jos käykin jotain?
Asuntoosi ei pääse kukaan tuntematon, vaan kyseiselle jakelijalle on työnantaja antanut asiakkaan valtuuttamana avainkoodin, jolla pääsee sisälle asiakkaan kanssa sovittuna ajankohtana. Jakelijalla on päällään kehokamera, joka kuvaa koko tapahtumasarjan aina siitä asti kun hän noutaa ostoksesi kaupasta ja tulee poistumaan kotiovestasi. Myös kotiisi on asennettu kamera tätä varten.

Mistä tiedän koska jakelija on kotonani käynyt?
Käynti pystytään todentamaan sekä kameroiden avulla, että Oviku-sovelluksen lokitietojen perusteella.

Kuka tällaisesta palvelusta hyötyy?
Palvelusta tulee hyötymään moni. Kaikki, jotka elävät kiireistä perhearkea tietävät että tällainen palvelu helpottaa arjen keskellä kummasti. Myös säännöllistä kotiapua tarvitsevat henkilöt, liikuntarajoitteiset, autottomat sekä vanhukset ovat varmasti hyvillään palvelumuodon käynnistämisestä. Kyseinen palvelu auttaa myös edellä mainittujen henkilöiden läheisiä, kun tiedetään että palvelu on käytössä sekä käynnit voidaan todentaa.

Mitä jakelijalle pitää maksaa, jätetäänkö raha pöydälle häntä varten?
EI! Jakelijalle ei makseta erikseen mitään! 


Oletko harkinnut Oviku Neroa?
​​​​​Mitä vielä mietit?

  • Oviku Neron toiminta perustuu siihen, että se toimii yhdessä nykyisen lukkosi kanssa. Voit siis edelleen säilyttää nykyiset avaimesi ja nykyisen lukkosi, ne toimivat edelleen. Nero on helppo asentaa oven ja vääntönupin väliin ja viimeistelet lukon asennuksen lataamalla sovelluskaupasta puhelimeesi Oviku-sovelluksen. Sovelluksen avulla saat Neron avaamaan oven puolestasi. Paketin mukana tulevat ohjeet ovat selkeät ja helppolukuiset. Ohjeistuksesta on tehty myös video

  • Et tarvitse avaimia - älypuhelimesi toimii avaimena, sinulle ja monelle muulle (kenelle kerta- tai kestoavaimen jaat). Molempia avaimia voi lisätä ja poistaa rajattomasti, milloin tahansa. Oviku Nero soveltuu käytettäväksi missä vain, omakotitaloissa, varastoissa, vuokra-asunnoissa, rivitaloissa, mökeillä tai kerrostaloissa. Asennuksesta ei jää jälkiä ja älylukko on helppo ottaa mukaan esimerkiksi kun muuttaa. 

  • Oviku-sovelluksen käyttö on helppoa ja tiedät reaaliaikaisesti kuka oveasi käyttää. Sovelluksen avulla voit hallinnoida kenen tahansa pääsyä kotiisi ja saat reaaliaikaisesti ilmoituksia siitä kuka älylukkoasi käyttää ja milloin. Lokitiedot löytyvät puhelimestasi. Laitteen tietoturvasuojaus on huippuluokkaa. Se on testattu, ja Oviku käyttää yksityisyyden turvaamiseen kansainvälisesti hyväksyttyjä huipputason salausjärjestelmiä (AES128 + avainlukugenerointi), joten voit luottaa siihen, että ovesi lukitus on hyvissä käsissä.

  • Ulkoasultaan Oviku Nero älylukko on näppärän kokoinen, tyylikäs suomalaista designia oleva laite.

    Usein kysytyt kysymykset ja vastaukset>>


Jäikö jokin askarruttamaan? Kiinnostuitko tuotteesta?

Oviku Nero:a ohjaavaa käyttösovellusta (Oviku) kehitetään jatkuvasti. Kehitystyötä tehdään tiiviissä yhteistyössä asiakkaiden ja laitetestaajien kanssa, jotta sovelluksen käyttökokemus olisi paras mahdollinen. Oviku-sovellus on saatavilla IOS- ja Android-laitteille. Tulevaisuudessa Oviku tulee tarjoamaan myös itse lukkoon kokonaan uusia ominaisuuksia, jotka ovat päivitettävissä jo ostettuihin Oviku Nero-lukkoihin Oviku applikaation kautta.

Oviku-sovelluksen viimeisin päivitys on tehty 18.10.2019 (Android / iOS). Päivitysten myötä lukon yhteysnopeus on parantunut merkittävästi ja sovellus osaa kertoa, mikäli lukko on varattu tai toisen käyttäjän käytössä. Lisäksi viimeisin päivitys tulee auttamaan avaintenjakoa ja lisää toiminnan luotettavuutta.


Tutustu myös muihin Ovikun tarjoamiin vaihtoehtoihin>>


 
Päivitetty
23.12.2019