Miksi lapsiperhe valitsi älykotiinsa Yale Doorman -älylukon?

Taipalveden perhe on rakentamassa kotia Vihdin Nummelaan uudelle pientaloalueelle, Sepänpihalle. Perhe etsi pitkään sopivaa yksitasoista asuntoa Vihdin ja Lohjan suunnalta. Sopivaa asuntoa ei kuitenkaan löytynyt, mutta vastaan tuli mahdollisuus hankkia tontti uudelta alueelta, jossa pidetään Sepänpihan Kotinäyttely kesällä 2020. Perhe päätti tarttua haasteeseen.

- Nummela on sopivan etäisyyden päässä perheemme työpaikoista ja tonttien hinnat ovat vielä inhimillisiä. Näiden asioiden takia päätimme jatkaa asumista hieman pääkaupunkiseudun ulkopuolella, Petri Taipalvesi kertoo.

Taipalvesien älytalo rakentuu Nummelaan.Taipalvesien älytalo rakentuu Nummelaan.

Taipalvedet halusivat modernin, turvallisen ja arkea helpottavan kodin. Automaatio ja erilaiset tietoteknilliset ratkaisut kiehtoivat perhettä. Siitä syystä he päättivät etsiä taloon juuri perheelle räätälöidyt ratkaisut. Kotiautomaatiojärjestelmän kautta taloon tulee etäohjattava valaistus ja lämmitys. Turvallisuudesta vastaavat Yale-älylukot, älykäs hälytinjärjestelmä sekä turvakamerat. Lisäksi kodinaskareita ja -arkea helpottamassa ovat robotti-imuri ja äänentoistojärjestelmä. Muitakin älylaitteita on perheellä vielä hankinnassa.

Miksi perhe päätyi juuri Yale Doorman -älylukkoihin?

Mielestämme Yale Doorman oli luotettavin ja turvallisin älylukko, mikä markkinoilta löytyy”, vastaa Taipalvesi. Turvallisuus on tärkeää pienen lapsen vanhemmille. Valintaan vaikuttavia ominaisuuksia olivat erityisesti avaimettomuus ja toimintavarmuus, vaikka sähköt olisivat poikki. 

Petri Taipalvesi

Avaimettomuus tuo perheen elämään helppoutta, sillä avaimia ei tarvitse etsiskellä jatkuvasti, eikä niitä tarvitse kantaa mukana. Taipalvesi arvostaa etenkin lukon etäohjausmahdollisuutta, joka mahdollistaa lukon aukaisun sitä tarvitseville myös etäältä.

Älylukkoja vertaillessa Taipalvesi kiinnitti huomiota siihen, että Yale Doorman toimii paristoilla. Paristokäyttöisyys oli Taipalveden mielestä plussaa, sillä tällöin lukko ei ole riippuvainen sähkön saannista, ja toimii myös sähkökatkojen aikana.

Yale Doorman -älylukko toimii myös sähkökatkojen aikana paristojen ansiosta.Yale Doorman -älylukko toimii myös sähkökatkojen aikana paristojen ansiosta.

Taipalvesien perheen nuorin on vielä sen verran pieni, ettei yllä koodilukkoon ulkopuolelta, mutta osaa jo tarvittaessa avata oven sisältä. Tämä on Taipalveden mielestä hyvä asia, sillä hätäpoistuminen on näin turvattu tarvittaessa myös pienimmälle.
- Kunhan lapsi tuosta kasvaa, hän oppii varmasti käyttämään koodilukkoa. Nykypäivän lapset ovat tottuneita avaamaan koodilla vanhempiensa tabletteja ja muita laitteita, Taipalvesi uskoo.
 

Avaa ja lukitse ovesi sopivimmalla tavalla - koodilla, kulkutunnisteella, kaukoavaimella tai älypuhelimella

Unohda huoli avaimista

vk49-koodi-762x762

Millainen kokemus Yale Doorman -älylukosta?

Taipalvesi on nyt asentanut ensimmäisen kolmesta taloon tulevasta Yale Doorman -älylukosta. Taipalveden mukaan Yale Doormanin asennus oli vaivaton. Lukon asentaminen karasiirtimen kanssa vei aloittelijalta noin 1,5 tuntia. Toki Taipalvedellä on taipumusta itse tekemiseen.
- Yllätyin positiivisesti asennusprosessista, koska aiempaa kokemusta ei lukkojen asentamisesta ollut ja asennus hieman jännitti.

Vaikeinta ja aikaa vievintä lukon asennuksessa oli karan ja ruuvien katkaisu ilman asianmukaisia välineitä.
- En osannut varautua ennen asennusta täysin oikeilla työkaluilla. Kun sain kunnolliset välineet, tämäkin homma luisti ongelmitta, Taipalvesi toteaa.

Katso asennusvideo

Tuotepaketti sisältää kaikki asennukseen tarvittavat osat sekä selkeät suomenkieliset asennus- ja käyttöohjeet.Tuotepaketti sisältää kaikki asennukseen tarvittavat osat sekä selkeät suomenkieliset asennus- ja käyttöohjeet.

Voimapihdeillä tai rautasahalla ruuvien katkaisu onnistuu.Voimapihdeillä tai rautasahalla ruuvien katkaisu onnistuu.

Asennusta helpottamaan lukkohelaan asennettu kaksipuoleinen teippi ei Taipalveden ovessa ylettynyt tarttumaan oven pintaan asti. Taipalvesi vinkkaa, että kannattaa varata lähistölle apukäsipari pitämään lukkoa paikallaan asennuksen alussa, niin homma sujuu jouhevammin.

Hänen mukaansa päällimmäinen käyttökokemus tuotteesta on tähän asti ollut vaivattomuus. Erityinen hyöty on ollut lukon etäohjausmahdollisuudesta Yale Smart Home -keskusyksikön kautta. Toimitukset talolle voi toimittaa aina perille, riippumatta siitä ovatko asukkaat itse kotona.
- Esimerkiksi tavarantoimittajat voivat tuoda tilauksen sisälle, vaikkemme olisi kotona. Soitto meille ja voi avata oven etänä. Samalla voi seurata ja kommunikoida turvakameran kautta toimitusta, Taipalvesi innostuu.

vk49-lahetti-900x900

Miksi juuri Yale Smart Home -hälytinpaketti?

Taipalvesille omavalvontainen hälytinjärjestelmä oli helppo valinta.
- Halusimme hälytinpaketin, jota on helppo laajentaa, mutta ilman kuukausimaksuja. Koen, että mobiililla käytettävä omavalvontainen järjestelmä antaa perheellemme kaiken tarvittavan informaation. Voin itse kutsua virkavallan tai pelastuslaitoksen tarvittaessa paikalle.

Perheelle suurin hyöty hälytinpaketista on silloin, kun he eivät ole itse kotona.
- Voimme rauhassa olla poissa kotoa, kun tiedämme että koti on turvassa, Taipalvesi summaa.

Hälytinpakettia perhe on laajentanut Yale-valvontakameroilla. Taipalvesi kokee, että koko turvajärjestelmän yhteensopivuus on hyvä asia. Elämää helpottaa se, että älylukot voi yhdistää hälytinjärjestelmään ja niitä voi käyttää samalla applikaatiolla.

 
Julkaistu
2.12.2019