• Etusivu
  • Energia

Sähkö ja sähkön hinta puhututtavat aina – Rakentaja.fi goes PODCAST

Rakentajan toimitus
Päivitetty 13.10.2021
201911_61343.jpg

Rakentaja.fi-podcasteissa puhutaan asumiseen, teknologiaan sekä tietenkin rakentamiseen ja remontoimiseen liittyvistä aiheista.

Kuuntele ensimmäinen jakso täältä:
#001 SÄHKÖ - Rakentaja.fi-podcast

Rakentaja.fi-podcast on niin tuore tapaus, että tekijät eivät vielä itsekään tarkalleen tiedä, mitä kaikkia aiheita matkan varrella tulee vastaan.

Ensimmäinen jakso on kuitenkin purkissa ja aiheena on sähkö. Luvassa on sähköalan ammattilaisen näkökulmasta pieni pintaraapaisu monipolvisesta aiheesta. Siitä huolimatta verbaalista rautalankaa väännetään aiheesta ja aiheen vierestä reilun puolen tunnin ajan.

Oletko koskaan miettinyt millainen maailma olisi ilman sähköä? Entä miten sähkön hinta muodostuu ja kuka meidän sähkömme kuluttaa? Entä käynnistyykö Olkiluoto 3-ydinvoimalaitos ensi vuonna?

Yhteen näistä neljästä kysymyksestä emme edes yritä vastata. Epäilemättä arvaat oikean kysymyksen, mutta jos haluat asiaan varmuuden kuuntele podcast.

Älä unohda osallistua arvontaan!

Millä nimellä Rakentaja.fi-podcastia pitäisi jatkossa kutsua? Meiltä loppuivat ideat kesken.

Lähetä nimiehdotuksesi sähköpostilla osoitteeseen podcast@rakentaja.fi
Vastanneiden kesken arvotaan 1 kpl BOSCH IXO Litiumioniakkuruuvinväännin.

Vastausaikaa on 12.12.2019 asti ja arvonta tapahtuu tiistaina 17.12.2019

Info

Info

Arvonnan säännöt

Ehdota nimeä Rakentaja.fi:n podcastille ja osallistu arvontaan. Arvonnan säännöt 2019

  • Arvonnan järjestää Rakentaja.fi-palvelu

  • Arvontaan voi osallistua lähettämällä 12.12.2019 mennessä nimiehdotuksen Rakentaja.fi-palvelun uudelle podcastille. Ehdotus lähetetään sähköpostilla osoitteeseen podcast@rakentaja.fi. Muista lisätä viestiin yhteystietosi.

  • Arvontaan voi osallistua myös ilman nimiehdotusta: Lähetä 12.12.2019 mennessä otsikolla "Arvonta" varustettu sähköposti osoitteeseen podcast@rakentaja.fi. Muista lisätä viestiin yhteystietosi.

  • Arvontaan voivat osallistua vain 18 vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat henkilöt.

  • Arvontaan osallistuminen edellyttää yhteystietojen jättämistä.

  • Palkinto: Vastanneiden kesken arvotaan 1 kpl BOSCH IXO Litiumioniakkuruuvinväännin. Palkinto postitetaan voittajalle.

  • Palkintoa ei voi vaihtaa eikä muuttaa rahaksi.

  • Arvonta suoritetaan 17.12.2019, jonka jälkeen voittaja julkaistaan Rakentaja.fi-palvelussa. Ilmoitamme voittajalle myös henkilökohtaisesti.

  • Rakentaja.fi-palveluiden henkilökunta ei voi osallistua arvontaan.

  • Rakentaja.fi-palvelut pidättää itsellään oikeuden muuttaa kilpailun ehtoja ilman ennakkoilmoitusta, mikäli odottamattomat olosuhteet sitä vaativat.

Energia
sähkö
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20229_79467.jpg
Led-valaistuksen suunnittelu on tärkeää - miksi?
Valaistussuunnittelu on yksi tärkeimmistä osa-alueista, kun suunnitellaan kodin remonttia tai rakentamista, eikä sitä ole järkevää jättää viime hetkeen. Harva onnistuu valaistuksen ostamisessa vain menemällä (verkko)kauppaan ja kasaamalla kärryn täyteen lamppuja ja valaisimia.Tässä artikkelissa kerrotaan, mitä valaistussuunnittelussa kannattaa huomioida, ja mitä hyötyä valaistussuunnittelusta on.
20221_74366.jpg
Oletko ostamassa uutta täys­sähkö­autoa? Hae 2 000 euron hankinta­tukea
Tiesitkö, että uuden sähköauton ostaja tai pitkäaikaisvuokraaja voi saada valtiolta 2000 euroa hankintatukea? Aiemmin ostaja sai tuen alennuksena auton myyntihinnasta autoliikkeestä, nyt tuki maksetaan hakijalle tukipäätöksen mukaisesti. Tukea haetaan Liikenne- ja viestintävirasto Traficomista.
20207_65862.jpg
Kosteisiin tiloihin
Impressivo-sarjan tuotteet kytkimistä pistorasioihin sopivat niin uudisrakentamiseen kuin saneeraukseen, uppo- ja pinta-asennuksiin sekä kuiviin että kosteisiin tiloihin. Sarja on suunniteltu niin, että lisäämällä tuotteisiin tiivisteosan niistä tulee roiskevesitiiviitä (IP44) ja sopivat asennettaviksi kosteisiin tiloihin.Impressivo-kalusteita käyttämällä voi asentaa samat uppokalusteet yksittäisiksi tuotteiksi tai suuremmiksi yhdistelmiksi niin pintaan kuin uppoonkin. Pinta-asennus tehdään käyttämällä pintakojerasiaa ja pintakoteloita uppopeitelevyjen sijaan. Kytkimet ja pistorasiat saadaan roiskevesitiiviksi ilman tiivistettä huomioimalla johtimien taivutus rasian sisällä ja käyttämällä kytkimien ruuvikiinnitteistä vipurunkoa tai läppäkannellista pistorasian keskiölevyä
20199_60146.jpg
Mikä led-valaisimissa maksaa - mistä laatu muodostuu?
Led-valaisimet kehittyvät jatkuvasti, ja maahantuojia ja myyjiä on useita. Miten selvitä voittajana led-viidakossa?
202211_80360.jpg
Halvimpia sähkötunteja hyödyntäen lämpöpumppu maksimoi energiansäästön
Kun käytössä on pörssisähköohjaus, NIBE-lämpöpumpun toimintaa painotetaan niihin vuorokaudenaikoihin, jolloin sähkön hinta on halvimmillaan. Smart Price Adaption -pörssisähköohjaus on NIBE lämpöpumppujen toiminto, joka löytyy vakiona lähes kaikista uusista lämpöpumpuista.
40_P_22017.jpg
VTT:ltä suojautumissuositukset
VTT on selvittänyt palokohteiden savu-, noki- ja kemikaalijäämien vaikutuksia työturvallisuuteen ja laatinut suojautumissuositukset palokohteiden saneeraajille. Tutkimus suoritettiin Työsuojelurahaston tuella yhteistyössä Työterveyslaitoksen kanssa. Tutkimustulokset osoittivat todeksi arvelut siitä, että palon jälkeen palokohteessa työskentelevät ja vierailevat ihmiset voivat altistua syöpävaarallisille yhdisteille, vaikka huoneistossa olisi suoritettu asianmukainen jälkituuletus. Erityisen tärkeää suojautumisessa on asianmukaisen hengityksensuojaimen käyttö.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton