Keittiöpalot ovat ehkäistävissä liesiturvatuotteilla

Yli puolet kodin tulipaloista syttyy keittiössä. Näistä merkittävä osa voitaisiin estää laadukkailla liesiturvalaitteilla. Innohomen Suomessa suunnittellut liesiturvalaitteet ovat nykyaikaisinta paloturvatekniikkaa, jolla voidaan ennaltaehkäistä suuri osa kotikeittiöiden tulipaloista.

Innohomen laajasti palkittu Liesivahti SGK510 reagoi vaaratilanteisiin aiemmassa vaihessa kuin mikään muu markkinoilla oleva liesiturvalaite, kuitenkin ilman turhia hälytyksiä. Sen älykkään teknologian ansiosta liesi kytkeytyy pois päältä ennen vaarallisten kaasujen muodostumista ja tulipalon syttymistä, ja ennen kuin materiaalivahinkoja on päässyt syntymään.

x

Hälytys jo ennen myrkkykaasuja ja tulipaloja

Innohomen Liesihälytin on itseoppiva paloturvalate, jonka edistyksellinen ja palkittu teknologia on suomalaisen tuotekehityksen tulosta. Liesivahti reagoi vaaratilanteisiin jo ennen myrkyllisten kaasujen muodostumista ja ennen kuin tulipalo syttyy, sammuttaen lieden ja aktivoiden lisäksi mahdollisia lisähälyttimiä.

Perinteinen palovaroitin ei aina auta

Perinteinen palovaroitin varoittaa vasta kun tulipalo on jo saanut alkunsa. Niitä ei myöskään suositella asennettavaksi keittiöön, sillä ne aiheuttavat paljon virhehälytyksiä. Perinteisistä palovaroittimista ei myöskään ole apua, jos kukaan ei ole kotona tai henkilö on jostain syystä kyvytön vastaamaan hälytykseen.

Helppoa lisäturvaa ja tukea itsenäiseen asumiseen

Innohomen liesiturvalaitteiden asennuksen ja käytön helppous on markkinoiden huippuluokkaa. Liesiturvalaite on myös erinomainen ratkaisu itsenäisen asumisen tukemiseen silloin, kun lieden käyttö on riskialtista esimerkiksi korkean iän, sairauden tai oppimisvaikeuksien takia.

Katso videoita >>

Kehittynyt lämpöanturitekniikka

Liesivahti SGK510 tarjoaa kattavamman suojan kuin mitä liesivahtien uusi EN 50615 –standardi edellyttää ja on ainoa liesiturvalaite, joka täyttää standardin vaatimukset kaikkien asennusolosuhteiden osalta (liesituuletin, seinä, katto).

SGK510:n älylämpöanturissa on itse asiassa kaksi eri tyyppistä lämpöanturia, jotka mittaavat maksimilämpötilaa, lämpötilan muutoksia, sekä ympäristön lämpötilaa. Ainutlaatuisena ominaisuutena lämpöanturit myös oppivat ja säätyvät käyttöympäristöön sopiviksi. Tämä yhdistelmä takaa vankkumattoman tarkan ja turvallisen toiminnan.

xx

Helppo käyttää

Laite toimii huomaamattomasti taustalla ja sen käyttö sujuu myös erityisryhmiltä.

Turvallisin liesivahti

Liesivahti ei salli lieden käyttöä, mikäli lämpöanturi on poistettu. Autodiagnostiikka varmistaa järjestelmän toiminnan, eikä kuukausittaista testaamista tarvita.


SGK510 sisältää lisäksi uudenlaisia varmuusominaisuuksia:

 • Edistynyt virhekäytön esto – suojaa jos Liesivahdin hälytys estetään ja lieden käyttöä yritetään jatkaa vaaratilanteessa
 • Ylikuumenneen lieden käytön esto
 • Parannettu vikadiagnostiikka – tunnistaa likaantumisen ja vioittumisen lisäksi myös lämpöanturin virheelliset asennukset

Muokkautuvuutta eri tarpeisiin

Liesivahti tarjoaa lisäominaisuuksia erityisryhmille, kun käytössä on mekaaninen liesi, ja silloin kun liedessä ei ole sisäänrakennettuja turvaominaisuuksia: Automaattinen älyajastin säätyy lieden käytön mukaan ja tunnistaa matalan lämmön vaaratilanteet aikaisessa vaiheessa. Käyttölukko kytkee lieden virran pois päältä, kun liesi ei ole käytössä – liesi aktivoidaan painamalla lämpöanturin kantta kerran* (lisäominaisuudet voi säätää päälle/pois).


Kuulo- ja liikerajoitteisille on saatavana lisälaitteita, ja Liesivahdin hälytyksen voi siirtää turvapuhelinjärjestelmään.
Liesivahti on yhteensopiva lähes kaikkien häkä- ja palovaroittimien kanssa, jolloin Liesivahdin lähellä sijaitseva hälytysääni sulkee lieden (ominaisuuden voi säätää päälle/pois). Häkää tai käryä voi joskus muodostua kun ruokaa paistetaan korkeassa lämpötilassa. Savua voi muodostua esimerkiksi uunista.


* Saatavilla liesille, joissa mekaaniset säätimet, ja joissa ei kelloa.

Ominaisuudet:

 • Täyttää EN 50615-liesivahtistandardin vaatimukset kaikkien asennuspaikkojen osalta – tutkittu ja hyväksytty riippumattomassa, akkreditoidussa laboratoriossa (VTT Expert Services)
 • Tarkkailee korkeita lämpötiloja ja lämpötilan muutosta
 • Kaksi eri tyyppistä lämpöanturia, joissa ainutlaatuinen oppiva toiminto ja muita huippuluokan lämpötilan tarkkailun ominaisuuksia.
 • Automaattinen vikadiagnoosi – ei kuukausittaista testausta.
 • Edistynyt virhekäytön esto, lämpöanturin poistaminen estää lieden käytön. Ylikuumentuneen lieden käytön esto.
 • Lisäturvaominaisuudet erityisryhmille ja mekaanisille liesille.
 • •Yhteensopivuus useimpien häkä- ja palovaroittimien kanssa
 • Asennusvaihtoehdot – liesituuletin, seinä tai katto
 • Lämpöanturilla 10 vuoden käyttöikä, aurinkopaneelit ja paristovarmennus
 • Lisävarusteita saatavilla erityiskäyttäjäryhmille, kuten liike- tai kuulorajoitteisille
 • Turvapuhelinyhteensopiva
 • Kaikille sähköliesille

Monipuoliset asennusvaihtoehdot – helposti

Liesivahdin asentamiseen tarvitaan sähköasentaja. Asennus on yksinkertaista, ja haluttaessa lämpöanturin kiinnittämisen ja Liesivahdin ominaisuuksien säätämisen voi tehdä itse. Asennustöihin menee kokonaisuudessaan noin 15 minuuttia. Osa sähköasennusliikkeistä tarjoaa valmiita paketteja, jotka sisältävät sekä laitteen että asennuksen.

Liesivahdin älylämpöanturi kiinnitetään liesituulettimeen itsekiinnittyvällä asennuslevyllä, eikä se vaadi johtoja tai erillistä sähkönsyöttöä. Anturin voi nyt myös asentaa seinälle tai kattoon (osa asennuksista vaatii erikseen myytävän asennustelineen).

 
Julkaistu
20.11.2019