Sähkönkilpailutuksen uudistunut käyttöliittymä

Kokeilemme ensimmäistä kertaa myös uutta täyttöpohjaa. Ensimmäisenä valitaan joko tarjoukset suoraan näkyviin tai tarjousten vertailu laskurilla.

Tarjoukset näkyviin

Tarjoussivulla näkyy ensimmäisenä pylväikkö, jossa tarjoukset ovat yleissähkön osalta edullisemmuusjärjestyksessä. Oletuskulutuksena on 12000 kWh/vuosi. Sähkötyyppiä voi vaihtaa kuvaajan yläreunasta ja kuvaajan alla näkyy kulutus, jota voi muuttaa oman kulutuksen mukaiseksi. Pylväikön järjestys muuttuu kulutuksen vaikutuksesta. Vertailun voi tehdä myös vihreillä vaihtoehdoilla.

Tarjouksen valinnan voi tehdä klikkaamalla pylvästä, jolloin se muuttuu vihreäksi. Valinnan voi tehdä myös pylväikön alla olevasta tarjouslistasta, jossa kerrotaan myös tarkemmat tiedot.
 

Uusi sähköpohja1_1920

Vertailu laskurilla

Laskuri kysyy kohteen perustiedot ja nykyiset tai vertailuun haluttavat hinnat. Tämän jälkeen avautuu pylväikkö, jossa tarjoukset ovat yleissähkön osalta edullisemmuusjärjestyksessä. Oletuskulutuksena on 12000 kWh/vuosi. Sähkötyyppiä voi vaihtaa kuvaajan yläreunasta ja kuvaajan alla näkyy kulutus, jota voi muuttaa oman kulutuksen mukaiseksi.

Viemällä hiiren kursorin pylvään päälle, näkyy oman kulutuksen hinta, syötetyillä arvoilla laskettuna, kyseisen tarjouksen vastaava hinta, sekä mahdollinen säästö näiden erotuksena. Vertailun voi tehdä myös vihreillä vaihtoehdoilla.

Tarjouksen valinnan voi tehdä klikkaamalla pylvästä, jolloin se muuttuu vihreäksi. Valinnan voi tehdä myös pylväikön alla olevasta tarjouslistasta, jossa kerrotaan tarkemmat myös tiedot.
 

Sopimustietojen täyttö

Kummassakin tapauksessa valinnan jälkeen voi siirtyä käyttötietojen täyttöön. Tämän jälkeen annetaan omat tiedot ja lopuksi kaikki tiedot näkyvät koottuna. Voit tarkistaa syötetyt tiedot ja tarvittaessa ylävalikon kautta käydä niitä muokkaamassa. Lopuksi painetaan Lähetä tiedot -painiketta.

Pienellä viiveellä kannattaa tarkistaa, että sähköpostiin on tullut kuittaus sopimustietojen vastaanottamisesta.
 

Yhteys on salattu joten sivuille tehdyt täytöt eivät pääse vuotamaan ulkopuolisille. Saadut tarjoukset ovat voimassa toistaiseksi.

Tarkista että sähköpostiosoitteesi tulee kirjoitettua oikein, sillä sopimusilmoituksesi lähettämisen jälkeen saat sähköpostiisi muutaman minuutin kuluessa vahvistuksen sopimusilmoituksesi vastaanotosta. Jos sitä ei kuulu, ota yhteyttä.

Mikäli kuittausta ei ilmaannu, kannattaa lähettää sähköpostia osoitteeseen tapio.e.naslund@rakentaja.fi

Tarkista myös että hetu-tunnuksesi, eli sosiaaliturvatunnuksesi on ilmoitettu oikein sillä virheellisillä tai puutteellisilla tunnuksilla tehty ilmoitus ei mene sähköyhtiöiden järjestelmässä eteenpäin.

 
Päivitetty
20.11.2019