Tunnelmaa kotiin erilaisilla valoilla

Valon värilämpötilan muuttaminen lämpimän valkoisesta kylmään päivänvalon valkoiseen on nyt kaikkien ulottuvilla. Värilämpötila, eli Kelvin on tyypillisesti valaisimissa 3000K tai 4000K, mutta haluttaessa vaihtelua tunnelman, vuorokauden tai vuodenajan mukaan, vaihtoehtoja löytyy led-valaisimista moneen makuun.

Isolla led-paneelilla kattoikkunaefektiä

Langattomasti säädettävillä led-paneeleilla tunnelma ja valojen kirkkaus vaihtuvat liukuvasti päivänvalosta lämpimän valkoiseen. Ihminen reagoi luonnostaan valon määrään sekä valon värilämpötilaan, joten säädettävät valon värisävyt voivat olla hyvä ratkaisu esimerkiksi aktiivisuuden säätelyyn. Valon värisävy tuo myös sisustuksesta esiin eri sävyjä.

Relander CCT-paneelit kollaasi

Portaikon sisustaminen eri värilämpötiloilla

Omakotitalon portaisiin saadaan luotua aivan oma tunnelma, kun asennetaan portaiden alareunoihin värilämpötilasäädettävää led-kiskoa. Puuporras on esimerkiksi kivi-metalli-rakennetta kiitollisempi työstettävä led-kiskon asennusvaiheessa, ja lisäksi puun sävy muuttuu upeasti valon värisävyn muutosten myötä.

Portaikko ei enää ole CCT-led-nauhan asennuksen jälkeen kodissa se nopeasti ohitettava, vähän pimeä ja ahdas tila. Lapsetkin kipuavat hyvin valaistuja portaita mielellään. Myös porraskäytävän harmaaksi maalattu seinä saa värilämpötilan vaihtelulla vaihtuvia sävyjä.

Relander portaat vaaka

Portaikossa liukuvasti vaihdettava led-kiskon värilämpötila kylmästä noin 6000 Kelvinin värilämpötilasta lämpimään noin 2700 Kelviniin. Led-kiskossa lisäksi himmennys, joten portaisiin voi jättää esimerkiksi yön ajaksi himmeän kajon.

Relander portaat CCT neljän kollaasi

Vaatehuoneen valaistushuolet ratkaistu

Suljettujen vaatekaappien sijaan perheen aikuisten pukeutumistilassa on hyödynnetty korkean värintoistoindeksin led-kiskoa, joka on asennettu yhtämittaisena kappaleena valaisemaan vaaterekkeihin päin. Värilämpötilan lisäksi valaistuksen laatua tuo korkea värintoistoindeksi, jolloin ympäristön värit näyttävät sellaiselta kuin niiden kuuluukin näyttää ilman taittumista violettiin, harmaaseen tai vihertävään.

Hyvässä valaistuksessa asusteita on helpompi sovittaa yhteen ja voi olla varma, että tietää minkä värisen paidan on aamulla päälleen pukenut.

Relander vaatehuoneen led-kisko kahden kollaasi

Lastenhuoneen värilämpötilasäädettävä valaistus

Led-paneelilla on luotu myös lastenhuoneen yleisvalaistus.

Kaksi kappaletta värilämpötilasäädettäviä upotettavia paneeleita istahti kattopanelointiin mallikkaasti ja langattomalla säätimellä on helppoa valita sekä himmennystaso että valon värilämpötila. Säätämiseen ei tarvita älykotijärjestelmää, joten olemassa olevankin valaistuksen voi muuttaa vaivatta värilämpötilasäädettäväksi.

Ilta-aikaan lämminsävyinen, himmeä valo on omiaan rauhoittamaan jälkikasvua, ja päiväsaikaan kirkas, viileänsävyinen valo pitää osaltaan aktiivisuutta yllä.

Relander CCT paneeli pojan huoneessa neljän kollaasi

Lisää kuvia artikkelin kohteesta löytyy

Lamppukauppa LedStoren kuvakansiosta>>

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö ja/tai tilaa esite tästä.


 
Päivitetty
15.3.2021