Pienen budjetin keittiöremontti

Talvella on hyvää aikaa keskittyä kodin sisäremontteihin. Pimeään vuodenaikaan on ihana saada uutta ilmettä ja piristystä kotiin. Monesti haaveillaan keittiöremontista, mutta se on yleensä kallis ja aikaa vievä. Pienillä vinkeillä siitä kuitenkin voi saada mieluisan projektin. Aina ei tarvitse tehdä suuria muutoksia uutta raikasta ilmettä hankittaessa. Jo pelkkä seinien maalaus antaa uuden ilmeen, mutta myös muilla vinkeillä saat uuden tyylin keittiöösi.

Helpointa on aloittaa keittiön virkistäminen sisustuksesta. Yhdenmukainen sisustus luo harmonisen ja selkeän kokonaisuuden. Kannattaakin kiinnittää huomiota verhoihin, mattoihin, pöytäliinoihin ja keittiöpyyhkeisiin. Ne vievät huomion pois kuluneista pinnoista ja epäkohdista.

Vetimillä luot kivoja yksityiskohtia

Vetimien vaihto on helpoin tapa saada uutta ilmettä keittiöön. Vetimillä saat modernia ilmettä tai tuulahduksen antiikin patinaa. Voit myös valita perinteisiä vaihtoehtoja tai hullutella ja valita erilaisia vetimiä ylä- ja alakaappeihin.

Vetimien valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota ulkonäön lisäksi myös käytännöllisyyteen. Modernia linjakkuutta haluavalle Pislan tankovetimet ovat oivallinen valinta. Mustaa tyylikkyyttä keittiöön tuo kalustevedin Alex. Jos taas haluat antiikintuntua keittiöösi, kannattaa valita esimerkiksi kuppivedin Kleopatra.

Lisää tilaa kaappien poistolla

Jos keittiössä on tarpeeksi tilaa kannattaa harkita kaappien poistoa, siten saat ilmavuutta ja tilan tuntua keittiöön. Voit myös laittaa avohyllyt poistettujen kaappien tilalla, jolloin saat lempiastiat tai säilytyspurkit esille kaunistamaan keittiötä. Avohyllyjen tekoon et tarvitse kuin hyllylevyt ja hyllynkannattimet. Jos kaapistojen poistaminen ei ole mahdollista, mutta haluaisit silti avohyllyt, voit irrottaa pelkät ovet kaapeista. Näin voit nauttia avohyllyistä esimerkiksi vuokra-asunnossa.

Keittiön puhtaus ja kauniit yksityiskohdat vievät jo pitkälle. Yrtit tuovat raikkautta ja niitä voikin laittaa kasvamaan ruukkuihin ikkunalaudalle tai vaikka laittaa seinälle roikkumaan. Avohyllyille tai työtasolle asetellut lasipurkit ovat kivoja yksityiskohtia. Purkeissa voi olla pastaa, siemeniä, pähkinöitä tai vaikka puurohiutaleita.

Ihanien purkkien rinnalle voit tuoda myös keittiövälineet ja tekstiilit käden ulottuville. Erilaisilla koukuilla ja naulakoilla voit ripustaa välineet, patalaput ja pyyhkeet katseenvangitsijoiksi. Samalla ne ovat helposti saatavilla eikä niitä tarvitse etsiä laatikoista.

Valo tuo tunnelman

Verhoilla ja kaihtimilla saat säädeltyä keittiön valoisuutta. Pislan valikoimista löytyy paljon erilaisia vaihtoehtoja kaihtimista verhotankoihin. Bambukaihtimet tuovat lämpöä ja maanläheisyyttä keittiöön. Pehmeyttä saat kangaslaskokaihtimilla tai perinteisillä verhoilla. Jos tarvitset näkösuojaa keittiöön, mutta haluat kuitenkin myös luonnonvaloa, niin silloin kannattaa valita esimerkiksi Day & Night -kaihtimet.

Kiinnitä huomiota myös keittiön valaistukseen. Eri sävyisillä lampuilla muutat hetkessä huoneen värimaailmaa. Myös erilaisilla ledinauhoilla saat lisävaloa esimerkiksi kaapistojen alle. Illallisille tunnelmaa saat luotua kynttilöillä.

 
Julkaistu
25.11.2019