Puhdas ja terveellinen koti

Vietämme päivittäin lähes 90 % ajastamme sisätiloissa. Työpaikoilla on kiinnitetty huomiota sisäilman laatuun jo pitkään, koska sen on todettu vähentävän ihmisten sairastelua ja parantavan työtehoa. Sen sijaan koti-ilman laatu on jäänyt pienemmälle huomiolle homeongelmaisia koteja lukuun ottamatta. Keskuspölynimuri on yksi ratkaisu parantamaan sisäilman laatua ja tekemään kodistasi miellyttävämmän ja terveellisemmän ympäristön.

Perinteinen imuri vai keskuspölynimuri?

Paraskaan perinteinen pölynimuri ei riitä tekemään kodista kunnolla puhdasta. Tosiasia on, että tavallisen pölynimurin pölysuodatinta ei voi tehdä niin tiiviiksi, että se keräisi myös pienet mikrohiukkaset huoneilmasta. Imuri ei toimi, jos poistoilma ei pääse imurista ulos. Tehokkaista suodattimista huolimatta poistoilmassa oleva hieno mikropöly jää leijailemaan ja laskeutuu uudelleen lattioille ja huonekaluille. Tämän huomaa siivouksen jälkeisenä tunkkaisena hajuna. Huoneistossa oleva, paikasta toiseen siirtyvä mikropöly saa puolestaan allergiaoireet herkästi puhkeamaan.

Tutkimusten mukaan tavallisella imurilla imurointi itse asiassa lisää merkittävästi pienimpien, terveydelle haitallisien mikropölyhiukkasten määrää. Keskuspölynimurien merkittävin etu on se, että poistoilma johdetaan ulos, kun perinteiset imurit puhaltavat poistoilman takaisin huonetilaan. Keskuspölynimurit vähentävät pölyhiukkasten määrää ja puhdistavat siten ilmaa. Kun keskuspölynimuri on ollut normaali siivouskäytössä noin kuukauden, on huoneilma lähes yhtä pölytöntä kuin puhdas ulkoilma.

Puzer_960x1080

Keskuspölynimurin etuja hiljaisuus ja helppokäyttöisyys

Koska imurin keskusyksikkö sijoitetaan siivous- tai muuhun komeroon, varastoon, vaatehuoneeseen tai vastaavaan, voidaan koneen perässä raahaus ja huonekalujen kolhiminen unohtaa. Keskusyksikön syrjäinen sijainti poistaa myös imurointiin tavallisesti liittyvän melun. Imurointi ei haittaa normaalia keskustelua, television katselua tai etätyöskentelyä kotona.

Siivouksessa käytetään vain yhtä kevyttä imuletkua sekä erilaisia suulakkeita. Imuletkua voi siirtää huoneesta toiseen ilman, että se tarttuu kynnyksiin tai portaisiin. Itse siivous muodostuu huomattavasti miellyttävämmäksi.

Koska poistoilman mikropölyt eivät jää pyörimään huonetilaan, vähenee myös pölyjen pyyhkimisen tarve.

Mallit jokaiseen kotiin

Puzer keskuspölynimureita on asennettu uusiin omakotitaloihin jo 30 vuoden ajan. Markkinoilla olevista imurimerkeistä kotimainen Puzer tarjoaa tarjoaa 5 vuoden takuulla laajimman malliston:

  • Puzer Aino on tehokkain laite Puzer-imureiden mallivalikoimassa, jonka teho riittää mainiosti suuriinkin koteihin.
  • Puzer Eeva² on pieni mutta tehokas keskuspölynimuri sekä pieniin että keskisuuriin koteihin.
  • Puzer Easy² on kehitetty erityisesti kerros- ja rivitaloasuntoja tai saneerauskohteita varten. Poistoilma ohjautuu allergiasuodattimen läpi asennustilaan, jolloin erillistä poistoilmanputkea ei tarvita.
  • Puzer Oiva on perinteinen ja tehokas säiliöimuri, joka on markkinoiden helpoin keskuspölynimuri asentaa.

Katso myös: Näin helposti käy keskuspölynimurin asennus vanhaan taloon

Jätä yhteydenottopyyntö

Puzer keskuspölynimurin suunnittelupalvelu on veloitukseton. Palvelu auttaa sinua toteuttamaan taloosi parhaiten sopivan keskuspölynimuriratkaisun. Jätä yhteydenottopyyntö niin kerromme lisää!
 
Julkaistu
24.3.2020