Perinteinen pölynimuri vai keskuspölynimuri

Paraskaan perinteinen pölynimuri ei riitä tekemään kodista kunnolla puhdasta. Tosiasia on, että tavallisen pölynimurin pölysuodatinta ei voi tehdä niin tiiviiksi, että se keräisi myös pienet mikrohiukkaset huoneilmasta. Imuri ei toimi, jos poistoilma ei pääse imurista ulos. Tehokkaista suodattimista huolimatta poistoilmassa oleva hieno mikropöly jää leijailemaan ja laskeutuu uudelleen lattioille ja huonekaluille. Tämän huomaa siivouksen jälkaisenä tunkkaisena hajuna. Huoneistossa oleva, paikasta toiseen siirtyvä mikropöly saa puolestaan allergiaoireet herkästi puhkeamaan.

Tutkimusten mukaan tavallisella imurilla imurointi itse asiassa lisää merkittävästi pienimpien, terveydelle haitallisien mikropölyhiukkasten määrää. Keskuspölynimurien merkittävin etu on se, että poistoilma johdetaan ulos, kun perinteiset imurit puhaltavat poistoilman takaisin huonetilaan. Keskuspölynimurit vähentävät pölyhiukkasten määrää ja puhdistavat siten ilmaa. Kun keskuspölynimuri on ollut normaali siivouskäytössä noin kuukauden, on huoneilma lähes yhtä pölytöntä kuin puhdas ulkoilma.

Keskuspölynimurin etuja hiljaisuus ja helppokäyttöisyys


Koska imurin keskusyksikkö sijoitetaan siivous- tai muuhun komeroon, varastoon, vaatehuoneeseen tai vastaavaan, voidaan koneen perässäraahaus ja huonekalujen kolhiminen unohtaa. Keskusyksikön syrjäinen sijainti poistaa myös imurointiin tavallisesti liittyvän melun. Imurointi ei haittaa normaalia keskustelua tai esimerkiksi television katselua.

Siivouksessa käytetään vain yhtä kevyttä imuletkua sekä erilaisia suulakkeita. Imuletkua voi siirtää huoneesta toiseen ilman, että se tarttuu kynnyksiin tai portaisiin. Itse siivous muodostuu huomattavasti miellyttävämmäksi.

Koska poistoilman mikropölyt eivät jää pyörimään huonetilaan, vähenee myös pölyjen pyyhkimisen tarve. Lisävarusteena on saatavissa esierottelija, joka on tarkoitettu hienojakoisen pölyn imurointiin. Se soveltuu hyvin esimerkiksi tuhkan tai sementtipölyn imurointiin.

Katso kotiisi sopiva keskuspölynimuri tästä

Jätä yhteydenottopyyntö

Puzer keskuspölynimurin suunnittelupalvelu on veloitukseton. Palvelu auttaa sinua toteuttamaan taloosi parhaiten sopivan keskuspölynimuriratkaisun. Jätä yhteydenottopyyntö niin kerromme lisää!

 
Julkaistu
25.10.2017