• Etusivu
  • Talo

Mistä löytyy kestävä sadevesijärjestelmä?

Rakentajan toimitus
Päivitetty 03.03.2020
201911_61177.jpg

Lindab Rainline sadevesijärjestelmä

Sadevesijärjestelmien yleisimpiä ongelmia ovat vuotavat ja roikkuvat rännit. Puutteellinen tai viallinen järjestelmä saattaa johtaa jopa talon homevaurioihin. Lindab Rainline on Sadevesijärjestelmä, joka kestää kovaakin rasitusta. Se on ammattilaisten kehittämä - ammattilaisten käyttöön.

Puhki ruostuminen

Materiaalivalinnassa maksaa vaivan olla tarkkana. Lindab sadevesijärjestelmä on vahvistettu teräsytimellä ja se kestää kuormitusta kuten painavaa lunta ja jäätä talvella. Kuosinsa pitävät rännit eivät siis murru helposti eivätkä näin pääse altistumaan ruostumiselle. Myös sinkitys suojaa putkia ruostumiselta sekä antaa suojaa naarmuuntumista vastaan.

Asennusvirheiden välttäminen

Asennusvirheet on helppo välttää kun asentaminen on tehty mahdollisimman helpoksi. Fiksun tuotekehityksen ansiosta sadevesijärjestelmä voidaan asentaa paikoilleen ilman erikoistyökaluja, niittejä ja saumausaineita.

Sadevesijärjestelmämme ovat suunniteltu siten, että asentaminen olisi mahdollisimman yksinkertaista järjestelmän kestävyyden kärsimättä.

Asennukseen tarvitaan ainoastaan perustyökaluja kuten vasaraa, vatupassia, pihtejä sekä porakonetta. Lisäksi tarvitset koukuntaivuttimen lattarautakoukkujen taivuttamiseen.

Asennusvideon avulla asennat järjestelmän oikein

Talviset lumi- ja jääkuormat

Talviset lumi ja jääkuormat rasittavat erityisesti sadevesijärjestelmiä ja varsinkin järjestelmien kiinnityskoukkuja. Lindab Rainlline järjestelmässä onkin kiinnitetty erityistä huomiota kestävyyteen. Myös asennus koukuilla on tehty erityisen helpoksi säädettävillä pikakoukuilla. Koukkujen kiinnitykseen tarvittavat rst-ruuvit tulevat paketin mukana. Näin vältyt vääriltä ruuvivalinnoilta.

Rainlinella on hyvä lumi ja jääkuorman kesto
Rainlinella on hyvä lumi ja jääkuorman kesto

Vuotavat saumat

Vuotavat saumat on helppo estää hyvillä ja pitävillä saumojen tiivisteillä. Lindab on suunniteluut Rainline järjestelmään pitävät liitoskappaleet ja saumat. Esimerkiksi kouruliitos on tiivistetty pitävällä ja kestävällä EPDM-kumiseoksella koko matkalta ja liitoksen varmistettu pitävillä ja helppokäyttöisillä näpsäytyslukoilla.

Rännikaivojen tukkeutuminen

Kourut täyttyvät syksyisin puiden lehdistä ja tukkivat rännikaivot. Tämä on helposti estettävissä erilaisilla Rainline järjestelmän sihdeillä. Sihdit erottelevat lehdet pois ja malli SL S puhdistuu jopa automaattisesti. Lindabin järjestelmästä löytyy myös jalkarännisuppilo, joten erillisiä rännikaivoja ei ole tarvetta ostaa.

DVSIL-sihvilä, Itsepuhdistuva lehtisuodatin, RT-lehtisihvilä, SLS-lehtisihvilä
DVSIL-sihvilä, Itsepuhdistuva lehtisuodatin, RT-lehtisihvilä, SLS-lehtisihvilä
  1. Valitse kestävä materiaali
  2. Tarkista liitoskappaleiden pitävyys
  3. Huomioi asennuksen helppous
  4. Tilaa kaikki tarvikkeet samasta paikasta
  5. Hanki kaikki työkalut valmiiksi
Ohje

Ohje

5 vinkkiä sadevesijärjestelmän valintaan

  1. Valitse kestävä materiaali
  2. Tarkista liitoskappaleiden pitävyys
  3. Huomioi asennuksen helppous
  4. Tilaa kaikki tarvikkeet samasta paikasta
  5. Hanki kaikki työkalut valmiiksi

Skandinavian suurin

Lindabilla on pitkä kokemus sadevesijärjestelmien valmistamisesta ja tuotteita on kehitetty jo vuosikymmeniä. Lindab on Skandinavian suurin sadevesijärjestelmien valmistaja ja yhteistyö alan ammattilaisten kanssa takaa mahdollisuudet järjestelmien pitkäjänteiseen kehittämiseen. Voit siis luottaa, että Lindabilta saat huippulaadukkaat rännit ja asennustarvikkeet.

Ongelmia sadevesijärjestelmän kanssa?

Sädevesijärjestelmät suunnitellaan aina tapauskohtaisesti. Pyydä lisätietoja ja jätä yhteydeottopyyntö lomakkeella.

Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Tunnelmaa pimeneviin iltoihin - Tuoksukynttilä tuikkii Oliivi-kulhossa
Kermansaven uudet tuoksukynttilät on valettu suoraan Oliivi-kulhoihin. Kotimaiset kynttilät kestävät pitkään, ja laadukkaalle Oliivi-kulholle löytyy myöhemmin monenlaista käyttöä. Tuoksuina muun muassa lempeä vanilja, tunnelmallinen terva ja raikas laventeli.
Olohuoneen valaistus
Epäsuora valaistus olohuoneeseen toteutui helposti – katso vaiheet ja hinta
Lähtökohtana valaistusremontille oli noin 32 neliön kokoinen olohuone, joka kaipasi kipeästi lisävalaistusta. Valaistuksen suunnittelussa oli luotettu viisi vuotta sitten liikaa isoihin lasiseiniin ja avoimeen olohuoneen ja keittiön yhdistelmään, joista ajateltiin valoa tulevan reilusti. Käytännössä kuitenkin kattovalaisimien puute laittoi miettimään lisävalaistusta. Suuret ikkunat eivät auta Suomessa kuin puoli vuotta, ja toinen puoli vuotta asunnossa oli liian vähän valoa. Toisella puolella isoa huonetta oli seinustalla valaistusta.
202111_73514.jpg
Onko pienhiukkaspäästöjä mahdollista vähentää?
Miten sinä lämmität kotiasi? Sähköllä, puulla, pelletillä vai kenties jollain muulla? Tiesitkö, että kotitaloudessa käytettävästä energiasta jopa puolet kuluu lämmitykseen?Suomen oloissa talven kylmimpään aikaan takoilla on merkittävä rooli kalliiden sähkön kulutus- ja hintapiikkien tasaajana, jolloin esimerkiksi ilmalämpöpumpun hyötysuhde heikkenee. Puilla tapahtuvan nykyaikaisen ja puhtaasti polttavan varaavan takan lämmitys on ekologinen ja luonnollinen lämmitysratkaisu.Puun palaessa luovuttaa se saman hiilidioksidimäärän, jonka se on kasvunsa aikana sitonut itseensä. Sama määrä hiilidioksidia vapautuisi puun lahotessa luontoon, tästä syystä on kestävän kehityksen mukaista ottaa lämpöenergia talteen. Luonnollisuutensa lisäksi se on myös varma tapa lämmittää, sillä puulämmitykseen ei vaikuta myrskytuuli eikä sähköjen katkeaminen – kotisi pysyy lämpimänä.Vinkit tulisijan oikeaoppiseen käyttöön meille antaa Tulikivi ja Tulikiven toimitusjohtaja Heikki Vauhkonen.
20147_40325.jpg
Kaksi Hongan komeaa hirsitaloa esittelyssä
Asuntomessut järjestetään Jyväskylän Äijälänrannassa 11.7-10.8.2014. Honka esittelee messuilla kaksi kohdetta.Messukohteista ensimmäinen, Honka Harmonia (kohde nro 20) on Suomen ensimmäinen sertifioitu Honka Terve Talo –konseptilla toteutettu omakotitalo. Harmonia on muuttovalmis omakotitalo, joka rakennettiin allergioista kärsivälle viisihenkiselle perheelle.Koti on toteutettu yhteistyössä Allergia- ja astmaliiton sekä VTT:n kanssa. Kodin rakennusvaiheessa on kiinnitetty erityisen tarkkaan huomiota rakennusaineiden sekä materiaalien vähäpäästöisyyteen, rakentamisen kosteuden- ja puhtauden hallintaan sekä asumisviihtyvyyttä lisäävään valaistus- ja ääniolosuhteisiin.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Arkkitehtuurikilpailu korttelitalosta
Hyvinkään kaupunki järjestää Hyvinkäällä vuonna 2013 pidettävien Asuntomessujen korttelitalon suunnittelusta yleisen arkkitehtuurikilpailun.– Korttelitalosta tulee näyttävä ja vetovoimainen keskusrakennus alueelle. Se toimii messujen ajan toimistona ja myöhemmin päiväkotina ja alueen asukkaiden yhteisenä tilana, palkintolautakunnan puheenjohtaja, Hyvinkään kaupunginarkkitehti Martti Salonen kertoo.Kilpailun tarkoituksena on löytää korttelitalolle toiminnallisesti ja arkkitehtonisesti korkeatasoinen ja to-teuttamiskelpoinen ratkaisu sekä saada uusia ajatuksia tämän hetken päiväkotisuunnitteluun.– Arkkitehtuurikilpailut ovat aina olleet luonteva osa Asuntomessujen toimintaa, jonka tavoitteena on kokeilu ja kehittäminen. Toivomme näkevämme mahdollisimman laajan joukon erityyppisiä, tulevaisuuteen suuntaavia kilpailuehdotuksia, pohtii Suomen Asuntomessujen toimitusjohtaja Pasi Heiskanen.Kilpailu alkaa 25.1. ja päättyy 1.4.2011. Kilpailussa jaetaan palkintoina ja lunastuksina yhteensä 66 000 eu-roa. Ensimmäinen palkinto on 24 000 euroa, toinen 18 000 euroa ja kolmas 12 000 euroa. Lisäksi jaetaan kaksi lunastusta suuruudeltaan 6 000 euroa.Hyvinkään asuntomessualue Kravunharju sijoittuu kaupunkikeskustan eteläosan kumpuilevaan harjumaastoon ja lähes koskemattomaan luontoon. Korkean sijaintinsa vuoksi alueelta avautuu poikkeuksellisen hieno näkymä ympäröivään maastoon.Asuntomessualueesta rakennetaan ekologisesti kestävä, asumisen ja asuntosuunnittelun uusia innovatiivisia konsepteja hyödyntävä asuinalue, joka vahvistaa Hyvinkään kaupungin asemaa asumisen mallipaikkakuntana ja asumisratkaisujen edelläkävijänä metropolialueella.Matkaa messualueelta keskustan palveluihin kertyy noin 3,5 kilometriä ja Helsinki–Tampere-moottoritielle 5 kilometriä. Messualueelle toteutetaan runsaat 30 omakotitaloa, yhtiömuotoisia pientaloja sekä mahdollisesti myös kerrostaloja. Tontit tulevat jakoon huhtikuussa 2011.
202111_73710.jpg
Vesikalusteiden välillä on hinnaneroa - mistä se johtuu?
Kun harkitset hanan vaihtamista tai sen hankinta tulee eteen uutta kotia kalustaessa, tulet varmasti kiinnittäneeksi huomiota siihen että sopivanhintaisen hanan valinta ei ole aivan helpoin tehtävä. On edistyksellisempää mallia sekä ekologisempaa ja hintoja moneen lähtöön. Lisäksi päätöksentekoon vaikuttavat kriteereiksi asetettu korkea laatu, luotettavuus sekä mahdolliset suosittelut ammattilaisilta sekä perheenjäseniltä ja ystäviltä.Mistä hintaerot syntyvät – mitä kannattaa huomioida hintoja vertaillessa?

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton