Luonnollinen puutalo hengittävällä puukuidulla? - Kyllä kiitos!

Kastellin talomalleihin saa halutessaan luonnollisen puukuitueristeen - Kastelli Green™, jonka myötä kotisi on aito ja ekologinen puutalo, jonka koko eristerakenne on puuta.

Kastelli_banneri_544px

Lämmin koti, jossa happea riittää kaikille

Kastelli Green™ -talojen hyvä sisäilma muodostuu hengittävän rakenteen ansiosta. Kastelli Green™ -taloissa ilmansulku on höyryä läpäisevä Intello-höyrynsulkukangas. Luonnollisessa puutalossa ilmankosteus pysyy tasaisena, joka on asumisviihtyvyyden kannalta merkittävää. Puutalon kosteutta tasaava rakenne pitää huoneilman kosteuden miellyttävällä tasolla ympäri vuoden. Kastelli Green™ -talot ovat aitoja puutaloja, joissa lämmöneristeet ja tuulensuojalevyt ovat puukuitua.

Sanotaan, että puulla eristetty talo on myös ekoteko.

Voiko tällainen talo oikeasti olla hyvä?

Asiaa epäileville voidaan todeta, että ilmatiiviys puutaloissa on määräysten mukainen ja puukuidun lämmöneristyskyky on lähes kolminkertainen umpipuun lämmöneristyskykyyn verrattuna.

Tutustu Kastelli GREENiin>> 

Tilaa Talokirja

Peltoniemi 3..PNG
muok17_Tommila2019

Hengittävä yläpohja Ekovilla-eristeellä

Kastelli Green™ -puutalojen yläpohjaeriste on puhallettavaa Ekovillaa, jolla saadaan täytettyä kattoristikoiden välit tiivisti lämpimäksi eristevaipaksi. Eristeiden alapuolelle jää kosteutta ohjaava ilmansulku - Intello höyrynsulkukangas, jolloin koko yläpohja osallistuu sisäilman kosteuden tasaamiseen luonnollisesti ja varmasti.  

Ekovilla on Suomen suosituin yläpohjaeriste.Ekovilla on Suomen suosituin yläpohjaeriste.

Ekovillan hyödyt kodillesi

  • Ekovillan avulla kodistasi tulee lämmin ja hyvinvoiva.
  • Ekovillan avulla, kotisi saa hengittää tavalla, joka tasaa sisäilman kosteudenvaihtelua luonnollisesti.
  • Ekovilla on ekoteko eli se valmistetaan kierrätetystä puukuidusta, esimerkiksi lukemistasi sanomalehdistä. Puukuitueristeen valmistus ja käyttö hillitsevät ilmastonmuutosta, koska puutalo sitoo varastoimansa hiilen koko elinkaarensa ajan.

Hengittävä ulkoseinä Ekovillalevyllä

Hengittävä ulkoseinä Ekovillalevyllä.Hengittävä ulkoseinä Ekovillalevyllä.

Kastelli Green™ -puutalon ulkoseinät ovat kokonaisuudessaan puuta, eristeitä myöten. Ilmansulku on sijoitettu eristekerrosten väliin, jolloin se pysyy ehyenä esimerkiksi sähkörasioita asennettaessa ja ohjaa kosteutta.

Myös kodin sisäpintamateriaaleilla voidaan vaikuttaa siihen, kuinka hyvin eristerakenteet pääsevät osallistumaan sisäilman kosteuden vaihteluihin ja tasaamaan niitä.
Muun muassa kodin viimeistelytyöt tehdään luonnonöljypohjaisella, ekologisella, 100 % muovittomalla sisämaalilla Coloria Greenline-sisämaalilla (päästöluokka M1).  

Luonnollinen puukuitu on äärimmäisen hyvä eristevaihtoehto myös allergiaperheelle!


muokMasa 4.

Lue tarina siitä, kuinka Kastelli GREEN-talo täytti odotukset hengittävästä puutalosta

Talo Koria>>


Tutustu lisää Kastelliin Talovertailu.fi-sivustollamme

Kastelli - Talovertailu.fi

Onhan sinullakin jo Kastellin talokirja? Tilaa tästä omasi!

 
Päivitetty
9.6.2022