• Etusivu
  • Rakentaminen

Löytyisikö sinunkin unelmakotisi Kastellin Kuori-mallistosta?

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Kastelli-Talot Oy
Päivitetty 15.03.2021
20194_57641.jpg

Äänestykseen vastanneet henkilöt olivat mielissään Kuori-malliston suomalaisesta ja silti modernista ulkonäöstä, hyvästä tunnelmasta ja avarasta pohjaratkaisusta. Myös valoisuus koettiin tärkeänä elementtinä Kuori-kodissa.

Kastellilla on 30-juhlavuosi käynnissä ja Kuori on Kastellin juhlavuosimallisto. Kodit ovat kauniita ja käytännöllisiä, moderneja ja ajattomia – aivan kuten suomalaiset toivovat ja Kuori-malliston yksikerroksinen 135-malli tuli kolmanneksi Rakentaja.fi-sivun "Unelmien koti"-äänestyksessä.

Kuori-talo on haavetalo - koko elämä

Designtuotteena Kuori miellyttää persoonallisesta kokonaisuudesta kiinnostuneita talonrakentajia.
Designtuotteena Kuori miellyttää persoonallisesta kokonaisuudesta kiinnostuneita talonrakentajia.

– Kuori on puurakentamisen taidonnäyte, jonka poikkeuksellinen yleisilme ja kattolinja säväyttävät, toteaa Kastelli-kauppias Tomi Ikonen Vantaalta.

Jos vertailee Kastelli-talojen hintoja, niin Kuori ei ole tyypillinen ensiasunto tai edullisin talopakettivaihto, mutta varmasti kohderyhmälleen tarkoin suunniteltu, kestävä unelmien koti, jossa viihtyy varmasti koko elämänsä ajan.

– Arkkitehtuurinsa ansiosta Kuori-talot myös näyttävät sisätilojaan suuremmilta. Monella Kuori-talon ostajalla on aikaisempaa kokemusta rakentamisesta ja Kuori on haavetalo, josta on unelmoitu koko elämä, Ikonen lisää.

Kuori-kodissa saa "elää omassa rauhassa" sisäpihan ansiosta

Kuori-malliston kodit on suunniteltu niin, että piha kuuluu osaksi taloa. Kuori-kodit sopivat useimmille tonteille, muodostaen suojaisan sisäpihan ja luoden omaa rauhaa ja yksityisyyttä. Kuori-koti on suojaisa, vaikka tontilla olisi muuten vähän näkösuojaa.

– Kuori-talo kehystää tonttia luontevalla tavalla, kertoo Kastelli-kauppias Sarita Karjalainen Oulusta.

Kuori 125
Kuori 125
– Ylväs ja pelkistetty ulkomuoto kiinnittää huomion ensimmäisenä, mutta myös tilaratkaisut miellyttävät monia. Esimerkiksi eteisestä avautuu näköala läpi koko talon, ja yksi makuuhuone sijaitsee omassa rauhassaan, Karjalainen lisää.

Kaksikerroksiset Kuori-kodit ovat ylellisiä kaiken kokoisina ratkaisuina

Kuori-koti 150/181, tässä Kuori-kodissa on neljä makuuhuonetta ja isojen ikkunoiden myötä valoisat huoneet ja upeat näkymät ympäristöön.
Kuori-koti 150/181, tässä Kuori-kodissa on neljä makuuhuonetta ja isojen ikkunoiden myötä valoisat huoneet ja upeat näkymät ympäristöön.

Kuori-taloja on valittavana useita kokovaihtoehtoja aina kahden makuuhuoneen pikkukodista suuren perheen tarpeisiin. Ylelliset kaksikerroksiset Kuori-talot ovat Kastellin uutuus. Kuori-taloissa on korkealle kaartuva katto, joka laskeutuu ensimmäisen kerroksen korkeuteen. Portaikoissa jatkuu sama holvimainen tunnelma.

– Yläkerran makuuhuoneiden yhteydessä on parveke suojassa talon kuoren alla. Yksi makuuhuone löytyy myös alakerrasta. Pienemmässä kaksikerroksisessa Kuori-talossa on moderni käyttöullakko ja suuremmassa puolestaan ylellinen walk-in-vaatehuone, jonka läpi pääsee kylpyhuoneeseen, kertoo malliston suunnitellut arkkitehti Eevamaria Timlin.

Ekologinen koti on monelle sydämen asia

Kastelli-talot ovat kautta aikojen olleet energiatehokkaita ja suomalaiseen makuun sopivia koteja, mutta etenkin uudessa juhlavuoden Kuori-mallistossa on ajateltu ympäristöä. Kuori-malliston kodeissa neliömäärät ovat maltillisia ja kohtuullisia, jolloin energiatehokkuus parantuu ja Kuori-koti on ekologinen myös rakenteellisesti. Muun muassa korkea katettu terassi on talolle luonteva jatke ja energiatehokkuuden kannalta tärkeä yksityiskohta.

– Talon suuret ikkunat ovat terassin katoksen suojassa, joten aurinko ei paista suoraan olohuoneeseen kuin keväisin ja syksyisin. Kesällä päivänvaloa pääsee sisään vain epäsuorasti terassin kautta, mikä vähentää koneellisen jäähdytyksen tarvetta, Ikonen sanoo.

Kuori-mallisto on asiakkaiden mielestä ollut hyvin tyylikäs esimerkiksi katettujen sisääntulokäytäviensä ansiosta. Ja malliston pelkistetty muotokieli ja ympäristöystävälliset kokonaisratkaisut huokuvat Kastellin ympäristötietoisuudesta ja kiinnostuksesta suomalaisiin perinteisiin ratkaisuihin.

– Malliston skandinaavisuus, runsas puunkäyttö ja luonnonmukaiset värisävyt sopivat suomalaiseen makuun, Karjalainen kiteyttää.
Luonnonvalo pääsee monin paikoin huoneisiin luoden ihanan tunnelman kotiisi läpi vuoden.
Luonnonvalo pääsee monin paikoin huoneisiin luoden ihanan tunnelman kotiisi läpi vuoden.

Kuori-malliston taloja on esillä myös Tuusulan asuntomessuilla kesällä 2020

Tuusulan asuntomessuilla tulee olemaan esillä kaksi Kastellin Kuori-malliston taloa. Mallit ovat Kuori 115/135 ja 125/150.
Kuori 115/135 on talo monen makuun - kompakti ja kodikas.
Kuori 115/135 on talo monen makuun - kompakti ja kodikas.
Kuori 125/150-mallissa on kolme makuuhuonetta ja kaksi vaatehuonetta suurperheenkin tarpeisiin vastaten.
Kuori 125/150-mallissa on kolme makuuhuonetta ja kaksi vaatehuonetta suurperheenkin tarpeisiin vastaten.
Kuori 115/135-mallissa on kolme makuuuhuonetta ja hulppean kokoinen oleskelutila keittiöineen ja ruokailutiloineen.
Kuori 115/135-mallissa on kolme makuuuhuonetta ja hulppean kokoinen oleskelutila keittiöineen ja ruokailutiloineen.

Haluaisitko sinäkin käpertyä omaan Kuoreesi?

Tutustu lisää Kastelliin Talovertailu.fi-sivustollamme

Kastelli-Talot Oy
Rakentaminen
runko
rakennukset
suunnittelu
talopaketit
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20212_68826.jpg
Uudet ja näyttävät rinnetalot hurmaavat
Kun perheen koko kasvaa tai muuttuu oleellisesti syystä tai toisesta, on kodin muunnuttava tarpeiden mukaan ilman muuttamistarvetta. Kastelli on tuonut markkinoille upeat uudet rinnetalomallit, jotka muuntuvat asukkaiden tarpeen mukaan myös paritaloiksi. On myös monia perheitä, joiden kodin yläkerrassa asuu lapsiperhe ja alakerrassa isovanhemmat.
20235_81987.jpg
Talopaketin ABC - kuinka talopaketti muuntuu kodiksi
Jokainen unelmoi omasta kodista jossakin vaiheessa elämäänsä. Elämäntilanteiden muuttuessa, aikuisuuden kynnyksellä, perhekoon kasvaessa tai pienentyessä, haaveet uudesta kodista ovat väistämättä erilaiset. Kastelli tarjoaa lähes 20 erilaista talomallistoa täyttääkseen nämä tarpeet. Kastellin suosikkimallistot ovat kokeneet vuosien aikana muodonmuutosta asiakkaiden toiveet huomioonottaen, muun muassa lyhyempien räystäiden, suurempien ikkunoiden ja freesimpien väsisävyjen kautta, ja siksipä kai Kastelli on vuosi toisensa jälkeen ollut suomalaisten ykkössuosikki talopakettien toimittajista.
3434_152675362_202056141712.jpg
Tämän vuoksi muuttovalmis hirsikoti on luonnollinen valinta
Hirsi on ollut vuosisatojen ajan tärkeä rakennusmateriaali kaikessa rakentamisessa, mutta nyt 2020-luvulla siitä on nousemassa alati kasvava rakennustrendi. Yhä useampi talonrakentaja toivoo kotinsa muodostuvan hirrestä, jolloin oma koti on varmasti ja vankasti luonnonmukainen ratkaisu. Kastelli lanseerasikin toukokuussa 2020 hirsitalomalliston, Hirsi-Kastellin, joka on mahdollista saada muuttovalmiina ratkaisuna.
20194_57641.jpg
Talomallit tarjoavat vuosi vuodelta jotakin uutta
Kastelli on ollut jo vuosien ajan Suomen suosituin, arvostetuin ja ostetuin talomerkki. Menestyksen takana on jokaiselle asiakkaalle soveltuva toimituslaajuus, talomalliston muokattavuus asiakkaiden tarpeiden mukaan ja jatkuvasti kehittyvä laaja talomallisto. Kastellilla on markkinoiden laajin talomallisto, joka on helposti muokattavissa omien mieltymysten ja tarpeiden mukaan. Haluaisitko sinäkin liittyä tuhansien tyytyväisten Kastelli-talon omistajien joukkoon?
20198_59652.jpg
Keraaminen kennoharkko pientalorakentamisessa
Kennoharkot valmistetaan luonnonmateriaaleista pääraaka-aineena savi. Massiivinen, hengittävä runkorakenne on energiataloudellinen ja kosteusteknisesti turvallinen.
201810_55079.jpg
Eurohouse-talon 300 kattoneliötä sai komean, harmaan betonitiilikatteen
Eurohouse-talon 300 kattoneliötä sai komean, harmaan betonitiilikatteenKING OF ROOFS 2019 -KATTOREMONTTIKOHDETOTEUTUS /Kattokeskus OyEspoon Oittaan ulkoilualueen kupeessa sijaitseva kaunis, valkotiilinen 1980-luvun Eurohouse-omakotitalo kaipasi katolleen uutta arvonsa mukaista vesikatetta. Kattoremontti tuli ajankohtaiseksi, koska vanha tiilikate oli halkeillut sekä vanhassa bitumipäällysteisessä kovalevyaluskatteessa oli paikoittain pieniä vuotoja.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton