Näin viet sisustusideat käytäntöön

Moni meistä haaveilee kodista, joka toimii arjessa ja jonka sisustusvalinnat tuottavat iloa. Sisustushaaveista ei onneksi ole pitkä matka käytäntöön. Näillä kahdeksalla vinkillä saavutat unelmiesi kodin. 

1) Moderni, romanttinen vai skandinaavinen? Hahmota sisustustyylisi

Unelmoitko Eamesin tuoleista, klassikkovalaisimesta tai valkoisesta sohvasta? Ennen kuin toteutat yksittäisiä haaveita, fiilistele kokonaisuutta. Kerää sisustuskuvia, joissa on mieluinen tunnelma. Tee vain hankintoja, jotka auttavat sinua luomaan oikean kokonaisuuden.

Moderni, romanttinen vai skandinaavinen?Moderni, romanttinen vai skandinaavinen?

2) Järjestä lisää säilytystilaa

Sekamelskaan turtuu. Joskus valokuva omasta kodista voi avata silmät. Harmonian esteenä voi olla yksinkertaisesti kaappien puute. Epämääräiset tavarakasat katoavat vain, jos on paikka, mihin panna ne. Aloita eteisestä: tarvitaanko sinne tyylikkäitä säilytysratkaisuita? 

3) Eroon hutiostoksista – valitse kerralla oikeat kalusteet

Trendin vuoksi ei kannata uusia koko kalustusta, ja lempivärisikin voi muuttua vuosien aikana. Kiinnitä sen sijaan huomiota tunteeseen: millaisessa tuolissa tykkäät istua ja millaiset muodot sekä materiaalit hivelevät silmääsi?
Älä sorru väliaikaisratkaisuihin, vaan hanki mieleistäsi vähän kerrallaan. Ajan mittaan saat kodin, jossa on vain laadukkaita ja kauniita esineitä.

Tutustu Nousukausi Collectioniin >>
 

Uskalla luopua turhasta tavarasta. Jos tavaraa on liikaa, koti näyttää helposti sekavalta ja ahtaalta.
Uskalla luopua turhasta tavarasta. Jos tavaraa on liikaa, koti näyttää helposti sekavalta ja ahtaalta.

4) Panosta oleilukalusteisiin: hanki unelmien sohva, täydellinen tuoli ja hyvä sänky

Viihtymisen kannalta kodin tärkeimmät huonekalut ovat sohva, sänky ja ruokapöydän tuolit. Valitse ne huolellisesti ja kiinnitä huomiota etenkin materiaaleihin. Esimerkiksi sohvissa vaihdettavat ja pestävät päälliset helpottavat arkea.

Tutustu sohvavalikoimaan >>

5) Melkein kuin sisustuslehdessä? Sisusta oikeaa elämää varten

Sisusta itsellesi tai perheellesi koti, jossa juuri teidän on hyvä olla. Saat kodista toimivan, kun kuuntelet arjen lempirutiinejasi. Viihdytkö kotona läppärin kanssa nojatuolissa, ruokapöydän ääressä vai sängyssä? Puuttuuko ulko-oven vierestä laskutaso? Entä osuuko valo siihen päähän sohvaa, jossa tykkäät lueskella kirjaa?

Sisusta itseäsi varten. Sisusta itseäsi varten.

6) Koti muuttuu elämän myötä – ajattele sisustusta pitkällä tähtäimellä

Mieti, mitkä ovat sisustuksesi kulmakiviä: niitä huonekaluja, joista ajattelet, että nämä muuttavat seuraavaankin asuntoon. Valitse monipuolisia ja ajattomia kalusteita. Moduuleista koostuva säilytysjärjestelmä on helppo muokata tilan mukaan. Hyvistä ruokapöydän tuoleista ei tarvitse luopua, vaikka pöytä vaihtuisikin. Valaisimilla on helppo luoda tyyliä, ja ne mahtuvat aina muuttokuormaan.

Tutustu lepotuolien valikoimaan >>

7) Uskalla luopua turhasta tavarasta

Jos tavaraa on liikaa, koti näyttää helposti sekavalta ja ahtaalta. Joskus taas erillään hienot esineet eivät vain sovi yhteen. Silloin jostain pitää luopua, jopa siitä perintötuolista, jossa kukaan ei istu.

8) Pyydä apua sisustussuunnittelijalta

Sisustussuunnittelija on hyvä sparraaja, kun lähdet rakentamaan unelmien kotia. Vepsäläisen sisustussuunnittelijoilta saat apua kalustevalinnoissa, tilasuunnittelussa ja tyyleissä. Mikä parasta: säästät aikaa ja vältät virheostokset.

Ammattitaitoisen sisustussuunnittelijan palkkaaminen on hyvä idea, jos kotisi kaipaa pientä tai suurta uudistusta, tekstiili- tai värivalinnat mietityttävät tai huonekalujen sijoittelu on haastavaa. Näillä neuvoilla pääset alkuun Vepsäläisen sisustussuunnittelijan kanssa ja teette yhdessä parhaat ratkaisut juuri sinun makusi ja budjettisi mukaan.

Löydä myymäläsi ja varaa aika sisustussuunnitteluun >>


 
Julkaistu
6.11.2019