Automatisoi huippuimurin ohjaus ja säästä energiaa

Hoidetaanko kodin poistoilmanvaihto huippuimurin avulla? Se on mahdollista päivittää automaattiseksi ja energiatehokkaaksi, mikä pienentää sähkölaskua ja helpottaa arkea.

ECo Ideal Ideal Wireless -järjestelmän kosteusanturi havaitsee, milloin kosteustaso on noussut esimerkiksi kylpyhuoneessa.ECo Ideal Ideal Wireless -järjestelmän kosteusanturi havaitsee, milloin kosteustaso on noussut esimerkiksi kylpyhuoneessa.

Huippuimuria ei tarvitse säätää manuaalisesti, vaan säätämisen voi jättää automaattisen VILPE ECo Ideal Wireless -järjestelmän huoleksi. Tämä helpottaa asukkaan arkea ja parantaa sisäilman laatua.

Järjestelmän kosteusanturi mittaa sisäilman kosteustasoa. Esimerkiksi suihkun jälkeen anturi huomaa kosteustason nousseen, ja tämä tieto välittyy ohjausyksikön kautta huippuimurille, jonka toiminta tehostuu. Kun suihkutila on kuivunut, huippuimurin teho laskee. Näin automaattinen järjestelmä varmistaa, että huippuimuri toimii juuri oikealle teholla. Se säästää energiaa ja pienentää sähkölaskua.

ECo Ideal Wireless sopii EC-puhaltimille. Jos talossa on vaihtovirralla toimiva vanhanmallinen huippuimuri, se vaihdetaan järjestelmän asentamisen yhteydessä EC-mallin huippuimuriin (tasavirta).

Arki helpottuu ja sisäilman tuntuu raikkaalta, kun automaattinen ohjausjärjestelmä huolehtii huippuimurin säätämisestä.Arki helpottuu ja sisäilman tuntuu raikkaalta, kun automaattinen ohjausjärjestelmä huolehtii huippuimurin säätämisestä.

Automaattinen poistoilmanvaihto helpottaa Ahlskogin perheen arkea

Ahlskogin perheen omakotitaloon asennettiin remontin yhteydessä VILPE ECo -huippuimuri ja siihen automaattinen ohjausjärjestelmä VILPE ECO Ideal Wireless. Mustasaaressa Pohjanmaalla asuva perhe on ollut erittäin tyytyväinen ratkaisuun. Aikaisemmin talossa oli painovoimainen ilmanvaihto, joka ei poistanut kosteutta riittävästi.

”Suihkun jälkeen pesuhuoneen ikkunat huurtuivat ja kosteutta oli joka puolella. Saunomisen jälkeen jopa pesuhuoneen vastakkaisen huoneen ikkunat huurtuivat. Pyykki ei kuivunut ollenkaan pesuhuoneessa kosteuden takia”, Martin Ahlskog kertoo.
”Meillä oli jonkin aikaa ilmanvaihtojärjestelmä, joka piti muistaa laittaa päälle aina ennen suihkua ja sulkea suihkun jälkeen. Arjen kiireissä se unohtui helposti. Lisäksi lapsia piti aina muistutella asiasta”, Heli Ahlskog sanoo.

Uuden ilmanvaihtojärjestelmän asentaminen onnistui nopeasti lvi-asentajalta ja sähkömieheltä.

”ECo Ideal Wireless on todella helppokäyttöinen. Se toimii, eikä meidän tarvitse miettiä ilmanvaihtoa. Parasta on, että kosteus poistuu automaattisesti. ECo Ideal Wireless -järjestelmästä oli apua myös kesähelteillä, sillä ilma vaihtui paremmin”, Martin Ahlskog sanoo.
 

Mökin ilmanvaihto kuntoon

Onko kesämökille tultaessa vastassa ummehtunut, kostea sisäilma? Kuluuko ensimmäinen tunti mökille saavuttua aina tuuletushommissa? Myös mökin ilmanvaihdon päivittäminen onnistuu EC-huippuimurin ja ECo Ideal Wirelessin avulla.

Miksi ECo Ideal Wireless on erinomainen ratkaisu mökille?

  • Langattomat anturit on helppo asentaa.
  • Automatiikka helpottaa elämää: kun mökki on käytössä, huippuimuri käy suuremmilla tehoilla kuin jos mökki on tyhjillään, jolloin se käy perusteholla.
  • Energiaa säästyy ja sähkölasku pienenee.

ilmanvaihtojarj-vertailussa-2500px-1024x684

Milloin on syytä päivittää ilmanvaihtojärjestelmä?

  • Ilma tuntuu tunkkaiselta.
  • Pesutiloissa on liikaa kosteutta.
  • Ilmanvaihto on puutteellinen kesäisin.
  • Pyykki kuivuu hitaasti.

VILPE ilmanvaihtojärjestelmät

Ota yhteyttä tai jätä yhteydenottopyyntö

Soita tai lähetä sähköpostia, niin saat lisätietoa järjestelmästä.

Puh. 020 123 3233

myynti@vilpe.com

 
Päivitetty
4.11.2019