• Etusivu
  • LVI

Automatisoi huippuimurin ohjaus ja säästä energiaa

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Vilpe Oy
Julkaistu 04.11.2019
201911_61001.jpg

ECo Ideal Ideal Wireless -järjestelmän kosteusanturi havaitsee, milloin kosteustaso on noussut esimerkiksi kylpyhuoneessa.

Hoidetaanko kodin poistoilmanvaihto huippuimurin avulla? Se on mahdollista päivittää automaattiseksi ja energiatehokkaaksi, mikä pienentää sähkölaskua ja helpottaa arkea.

Huippuimuria ei tarvitse säätää manuaalisesti, vaan säätämisen voi jättää automaattisen VILPE ECo Ideal Wireless -järjestelmän huoleksi. Tämä helpottaa asukkaan arkea ja parantaa sisäilman laatua.

Järjestelmän kosteusanturi mittaa sisäilman kosteustasoa. Esimerkiksi suihkun jälkeen anturi huomaa kosteustason nousseen, ja tämä tieto välittyy ohjausyksikön kautta huippuimurille, jonka toiminta tehostuu. Kun suihkutila on kuivunut, huippuimurin teho laskee. Näin automaattinen järjestelmä varmistaa, että huippuimuri toimii juuri oikealle teholla. Se säästää energiaa ja pienentää sähkölaskua.

ECo Ideal Wireless sopii EC-puhaltimille. Jos talossa on vaihtovirralla toimiva vanhanmallinen huippuimuri, se vaihdetaan järjestelmän asentamisen yhteydessä EC-mallin huippuimuriin (tasavirta).

Arki helpottuu ja sisäilman tuntuu raikkaalta, kun automaattinen ohjausjärjestelmä huolehtii huippuimurin säätämisestä.
Arki helpottuu ja sisäilman tuntuu raikkaalta, kun automaattinen ohjausjärjestelmä huolehtii huippuimurin säätämisestä.

Automaattinen poistoilmanvaihto helpottaa Ahlskogin perheen arkea

Ahlskogin perheen omakotitaloon asennettiin remontin yhteydessä VILPE ECo -huippuimuri ja siihen automaattinen ohjausjärjestelmä VILPE ECO Ideal Wireless. Mustasaaressa Pohjanmaalla asuva perhe on ollut erittäin tyytyväinen ratkaisuun. Aikaisemmin talossa oli painovoimainen ilmanvaihto, joka ei poistanut kosteutta riittävästi.

"Suihkun jälkeen pesuhuoneen ikkunat huurtuivat ja kosteutta oli joka puolella. Saunomisen jälkeen jopa pesuhuoneen vastakkaisen huoneen ikkunat huurtuivat. Pyykki ei kuivunut ollenkaan pesuhuoneessa kosteuden takia", Martin Ahlskog kertoo.
"Meillä oli jonkin aikaa ilmanvaihtojärjestelmä, joka piti muistaa laittaa päälle aina ennen suihkua ja sulkea suihkun jälkeen. Arjen kiireissä se unohtui helposti. Lisäksi lapsia piti aina muistutella asiasta", Heli Ahlskog sanoo.

Uuden ilmanvaihtojärjestelmän asentaminen onnistui nopeasti lvi-asentajalta ja sähkömieheltä.

"ECo Ideal Wireless on todella helppokäyttöinen. Se toimii, eikä meidän tarvitse miettiä ilmanvaihtoa. Parasta on, että kosteus poistuu automaattisesti. ECo Ideal Wireless -järjestelmästä oli apua myös kesähelteillä, sillä ilma vaihtui paremmin", Martin Ahlskog sanoo.

Mökin ilmanvaihto kuntoon

Onko kesämökille tultaessa vastassa ummehtunut, kostea sisäilma? Kuluuko ensimmäinen tunti mökille saavuttua aina tuuletushommissa? Myös mökin ilmanvaihdon päivittäminen onnistuu EC-huippuimurin ja ECo Ideal Wirelessin avulla.

Miksi ECo Ideal Wireless on erinomainen ratkaisu mökille?

  • Langattomat anturit on helppo asentaa.
  • Automatiikka helpottaa elämää: kun mökki on käytössä, huippuimuri käy suuremmilla tehoilla kuin jos mökki on tyhjillään, jolloin se käy perusteholla.
  • Energiaa säästyy ja sähkölasku pienenee.
201911_61000.jpg
Info

Info

Milloin on syytä päivittää ilmanvaihtojärjestelmä?

  • Ilma tuntuu tunkkaiselta.
  • Pesutiloissa on liikaa kosteutta.
  • Ilmanvaihto on puutteellinen kesäisin.
  • Pyykki kuivuu hitaasti.

VILPE ilmanvaihtojärjestelmät

Ota yhteyttä tai jätä yhteydenottopyyntö

Soita tai lähetä sähköpostia, niin saat lisätietoa järjestelmästä.

Puh. 020 123 3233

myynti@vilpe.com

Vilpe Oy
LVI
koneellinen ilmanvaihto
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

200711_7348.jpg
VILPE tekee puhtaan sisäilman
Kodin puhdas, terveellinen ilma ei ole itsestäänselvyys. Pientaloissa, rivitaloissa ja kerrostaloissa asuvat ihmiset ja lemmikkieläimet ovat jatkuvasti alttiina huoneiston sisäilmassa oleville epäpuhtauksille kuten pölylle, hajuille, käryille ja kosteudelle.Likainen tai kostea ilma, joka ei pääse poistumaan rakennuksesta hallitusti, tiivistyy ja lopulta kiinnittyy rakenteisiin aiheuttaen vuosien kuluessa näiden kunnon heikkenemistä sekä epäpuhtauksia huoneilmaan. Nämä voidaan estää riittävällä ilmanvaihdolla.Painovoimainen ilmanvaihtojärjestelmä, joka perustuu lämpimän sekä ulkoilmaa kevyemmän ilman nousuun pystyhormia pitkin ylös katolle, ei toimi hallitusti juuri missään sääolosuhteissa. Painovoimainen ilmanvaihtojärjestelmä ei siksi täytä nykymääräysten mukaan asukkaiden ja käyttäjien terveys- ja olosuhdevaatimuksia eikä rakennusten kunto säily riittävän hyvänä.Koneellisella poistoilman vaihdolla saavutetaan huoneistojen sisäilman puhtaudelle selvästi parempi laatutaso kuin painovoimaisella ilmanvaihdolla. Tämä perustuu siihen, että epäpuhtauksia, käryjä, hajuja ja kosteutta runsaasti sisältävä jäteilma poistuu koneellisen poistoilmanvaihdon venttiilien ja kanavien kautta pystyhormiin puhaltimen avulla ja sieltä edelleen ulkoilmaan poistoputken tai huippuimurin kautta. Pystyhormin yläpäässä olevan sähkökäyttöinen huippuimuri imee likaisen ja kostean ilman pystyhormista ja sitä kautta huoneistosta, sekä puhaltaa tämän likaisen ilman eli ns. jäteilman ulkoilmaan.
20235_81907.jpg
VILPE-tuotteet osana ilmanvaihtojärjestelmää
VILPE-tuotteet osana ilmanvaihtojärejstelmää pitävät sekä sisäilman puhtaana että kattorakenteet terveinä. Järjestelmä sopii sekä uudisrakentamiseen että korjausrakentamiseen. VILPE-tuotteet löydät LVI-alan liikkeistä, rautakaupoista ja kateainevalmistajilta.
20113_24764.jpg
Katon tuuletus ja läpiviennit
Rakennusmääräyskokoelman määräysten mukaisesti yläpohjan kerrokset ja katon tuuletus on suunniteltava ja rakennettava niin, ettei kattoon kerry vesihöyryn diffuusion tai ilmavirtausten vuoksi haitallisessa määrin kosteutta. Kenties tärkein tavoite on, että rakenteisiin mahdollisesti pääsevä kosteus myös kuivuu riittävän nopeasti eikä ehdi aiheuttaa vaurioita.Kattorakenteiden tuuletus vaatii esteettömän ilmankulun. Aluskatteen alapuolinen tila voidaan tuulettaa päätykolmioissa olevilla, tuuletusritilöillä varustetuilla tuuletusaukoilla tai vaihtoehtoisesti tila voidaan tuulettaa katon läpi tulevien tuuletusputkien kautta. Yhtenä vaihtoehtona on harjatuuletin. Tärkeintä on huolehtia riittävästä tuuletuksesta. Mikäli tuuletus ei ole riittävää, kattorakenteet voivat homehtua tai eristekerrokset voivat olla jatkuvasti kosteita, mikä heikentää niiden eristävyyttä.Vesikaton on estettävä sadeveden, lumen ja sulamisveden tunkeutuminen kattorakenteisiin, seiniin ja sisätiloihin. Näin ollen myös tuuletusputkien ja kaikkien katon läpivientien tulee olla riittävän tiiviitä.Paloteknisten vaatimusten kiristymisen myötä on kiinnitettävä yhä enemmän huomiota myös hormin ja piipun läpivienteihin. Väli- ja yläpohjan läpivientien ohella yhtä tärkeä on varmistaa paloturvallinen ja vesitiivis vesikaton läpivienti.Tuorein VILPE®-uutuus on palotekniset testit läpäissyt ja VTT:n sertifioima Piippu-läpivienti (VTT Sertifikaatti nro VTT-C-6081-10). Tuote on tarkoitettu pyöreiden eristettyjen teräspiippujen läpivienniksi ja se sopii kaikille katemateriaaleille (tiili, pelti, huopa). Läpivientipaketin osat läpivientiosa, pellityssarja, aluskatteen tiiviste ja pellityssarjan kiinnityslistat valitaan katemateriaaliin sopiviksi.
20211_68066.jpg
Jäätyykö ilmanvaihtosi pakkasella?
Raikasta ilmaa tarvitaan myös talvipakkasilla. Kylmien kuukausien aikana voi tulla kiusaus säästää energiaa sulkemalla ilmanvaihto. Näin ei missään nimessä saa tehdä. Ilmanvaihtoa tarvitaan myös talvella, jotta sisäilma pysyy miellyttävänä ja terveellisenä.
202011_67427.jpg
Haaveiletko raikkaasta sisäilmasta?
Ilmanvaihtokone on kuin talosi keuhkot: se huolehtii, että sisätiloissa riittää raikasta ilmaa ja että käytetty ilma poistuu. Kun tuloilma suodatetaan puhtaaksi, jaksat ja voit paremmin. Siksi on tärkeää, että vaihdat suodattimet säännöllisesti!
20232_80801.jpg
Saako ilmanvaihdon sammuttaa pakkasella?
Energiakriisi on saanut kodin omistajat pohtimaan energiankulutusta entistä tarkemmin. Ilmanvaihdon sammuttaminen voi houkuttaa, mutta sitä ei kannata tehdä talvellakaan.Ilmanvaihto nimittäin poistaa likaista ilmaa ja ylimääräistä kosteutta sekä tuo raikasta hengitysilmaa asuntoon. Siksi toimiva ilmanvaihto on elintärkeää niin asunnon rakenteiden kuin asukkaiden terveydenkin kannalta - myös talvella.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton