Ilmanvaihtokanava, joka on helppo asentaa

Ilmanvaihtokanavien rakentamisen voi tehdä jopa itse, kun valitsee kanavajärjestelmäksi Vallox BlueSkyn. Seinäjokelainen Mikko Fiskaali valitsi BlueSky -kanavajärjestelmän jo toistamiseen, koska se on helppo asentaa. Häneltä kului kanaviston rakentamiseen noin neljä tuntia.

BlueSky_asennus_960x540.JPG

Seinäjoelle taloa rakentava Mikko Fiskaali valitsi BlueSky -kanavajärjestelmän jo toistamiseen, koska hänellä oli siitä hyvät kokemukset edellisessä talossaan. ”Minulla ei ollut ensimmäistä taloa rakentaessani minkäänlaista kokemusta ilmanvaihtokanavien rakentamisesta, ja päädyin silloin ”vahingossa” valinneeksi BlueSkyn. Koska se onnistui täysin kokemattomaltakin, oli se todella helppoa. Oli luonnollista valita BlueSky nyt uuteenkin taloon.” kertoo Fiskaali valinnastan.

Vallox BlueSky -kanavat ovat hygieenistä polyeteeniputkea, jonka sisäpinta on mikrobisuojattu, tiivis ja helppo pitää puhtaana. Vallox BlueSky -ilmanjakojärjestelmä voidaan asentaa vaivattomasti väliseinien sisälle, välipohjiin, alaslaskettuihin kattoihin ja koteloihin tai betonivaluun. BlueSky sopiikin hyvin sekä uuteen taloon että peruskorjattavaan taloon.

Koska BlueSky-putki on taipuisaa, se mahtuu pieneen tilaan. Monesti ahtaissa ullakkotiloissa ei ole liiaksi tilaa asentajalle, joten taipuisuudesta on hyötyä asennusvaiheessa. Kevyinä niitä on helppo käsitellä jopa yksin, eikä niiden asentamisessa tarvita teräviä peltikappaleita, poraamista ja niittaamista. Asennus on helppoa ja nopeaa verrattuna perinteiseen peltiseen kanavistoon.
 

Katso miten ilmanvaihtokanaviston rakennus eteni

BlueSky poikkeaa perinteisestä ilmanvaihtokanavasta kanavan koossa: Perinteisessä omakotitalon kanavistossa koko asunnon ilmavirta kulkee yleensä yhtä 160 tai 200 mm kanavaa pitkin, kunnes kanava- ja venttiilihaaroitusten jälkeen ilmavirta ja kanavisto pienenevät. Vallox BlueSky-järjestelmässä sen sijaan ilma tuodaan isolla putkella vain ilmanjakolaatikolle saakka. Siitä lähtee oma taipuisa 75 mm kanava jokaiselle venttiilille. Yli 8 dm3/s venttiilille suositellaan kahta putkea rinnan. Yhden ja kahden putken käyttö helpottaa ilmavirtojen mittausta, ja tämä onkin yksi Vallox BlueSkyn arvostetuimmista ominaisuuksista. Ilmanvaihtosuunnitelma kannattaakin tehdä nimenomaan BlueSkylle, jotta siitä saa kaiken hyödyn irti.

Lue lisää Mikon talon ilmanvaihtokanavan rakentamisesta.

Tilaa BlueSky -ilmanvaihtokanava kohteeseesi verkkokaupasta

 
Päivitetty
1.11.2019