Keittiöremontti 106-vuotiaassa Jugend-talossa

Vaasalaisessa 106-vuotiaassa Jugend-talossa sijaitsevan kodin keittiöremontti tuli ajankohtaiseksi, kun arvokoti sai uuden omistajan vuoden 2017 alussa.

– Uuden kotimme vanha, yli 25-vuotias keittiö oli jo aikansa elänyt ja halusimme päivittää sekä toimivuutta että ulkonäköä paremmin vastaamaan uutta aikaa, kertoo asunnon omistaja Kent Åstrand.

Ennen keittiöremonttia.Ennen keittiöremonttia.

Suunnittelijan ammattitaito takaa onnistuneen keittiöremontin

Onnistunut keittiöremontti lähtee lähes aina liikkeelle maksuttomasta suunnittelukäynnistä asiakkaan luona. Keittiösuunnittelija tutustuu tilaratkaisuihin, tekee tärkeät mittaukset, tarkistaa keittiön erityispiirteet ja ennen kaikkea kuuntelee asiakkaan toiveet uuden keittiön suhteen. Suunnittelija ottaa selvää, millaista tunnelmaa keittiöön toivotaan, missä käytössä keittiö tulee olemaan, ja mitä yksityiskohtia ja ratkaisuja sinne halutaan tuoda. Suunnittelijan tehtävä on aina varmistaa, että suunniteltu keittiö on omistajansa näköinen ja tuntuinen.

– Keittiöremonttimme lähtökohtana oli käytännöllinen, moderni design. Halusimme säilyttää kodissamme vanhan arvokkaan tunnelman, mutta samalla toivoimme myös nyky-aikaisia keittiöratkaisuja ja modernia, puhuttelevaa yleisilmettä. Käytännössä halusimme siis uuden modernin keittiön, mutta toteutettuna vanhaa kunnioittaen, Kent toteaa ja jatkaa:

– Kerroimme suunnittelijalle haasteelliset toiveemme heti ensi tapaamisella ja hän nappasi niistä välittömästi kiinni. Meillä oli mielessä ideat ja alustavat ajatukset siitä, mitä olimme etsimässä, mutta vasta kun ammattitaitoinen suunnittelija yhdisti ideamme ja piirsi ne näkyväksi suunnitelmaksi, pystyimme hahmottamaan kokonaisuuden, josta tulikin sitten todella vaikuttava.

Keittiöremontin ABC >>

Keittiö remontin jälkeen. Uusi moderni keittiö syntyi vanhaa kunnioittaen.Keittiö remontin jälkeen. Uusi moderni keittiö syntyi vanhaa kunnioittaen.

Huomioi asbestilaki

Paitsi suunnitteluosaaminen, myös kokonaisuuksien hallinta on osa asiantuntevan suunnittelijan työtä. Keittiöremonttiin kuuluu aina useampi liikkuva osa, joilla on suora vaikutus toisiinsa.

– Suunnittelijamme ammattitaidosta kertoi myös se, että hän nosti esiin asbestitarkistuksen tärkeyden ja sen oikea-aikaisen ajoituksen. Tarkistus piti tehdä asuinturvallisuutemme varmistamiseksi, koska poistimme vanhan keittiön purun yhteydessä osan kaakeleista. Lisäksi suunnittelija auttoi meitä laatimaan taloyhtiön selvityksen, joka pitää Suomen lain mukaan aina tehdä taloyhtiökohdetta remontoidessa, kertoo Kent tyytyväisenä.

1.1.2016 muuttunut asbestilainsäädäntö tiukensi vaatimuksia myös kodin sekä taloyhtiöiden remontti- ja korjaushankkeiden suhteen. Kartoitusvaatimus koskee kaikkia ennen vuotta 1994 valmistuneita rakennuksia, joissa tehdään purkutöitä. Näitä ovat esimerkiksi kylpyhuone- ja keittiöremontit, linjasaneeraukset sekä julkisivu- ja parvekesaneeraukset.
 

  • Remonttia tekevän tai sellaisen teettävän on huolehdittava, että asbestikartoitus tehdään ennen hankkeen aloittamista.
  • Asbestikartoituksen tekeminen edellyttää asbestiin, sen esiintymiseen ja rakenteiden purkamiseen valtuutetun urakoitsijan.
  • Kartoituksessa on paikallistettava purettavassa kohteessa oleva asbesti ja selvitettävä asbestin laatu ja määrä. Paikallistamisella tarkoitetaan asbestin sijainnin selvittämistä ja merkitsemistä piirustuksiin mahdollisimman yksiselitteisesti.

Vanhan keittiön kierrättäminen on hyvän mielen ekoteko

Vaikka vanha keittiö saattaa toki jo olla yleisilmeeltään aikansa nähnyt, usein se on silti vielä hyvinkin kelvollinen edelleen hyödynnettäväksi. Liian usein vanha keittiö tulee vain purettua ja vietyä suoraan kaatopaikalle. Paljon fiksumpi, ekologisempi tapa on kierrättää keittiö. Hieman kuluneemmatkin keittiöt ja kaapistot kelpaavat vaikkapa toimistoon, työpajaan tai treenikämpälle, eli kohteisiin, joissa keittiön visuaalisuus ei ole pääasia.

– Laitoimme vanhan keittiön myyntiin verkossa niin, että ostaja sai hoitaa myös purun. Yllätykseksemme vanhasta keittiöstä tuli oikein kilpailua ja uusi omistaja keittiölle löytyi nopeasti. Molemmat osapuolet ilahtuivat kaupoista. Ostaja sai toivomansa edullisen keittiön ja me säästyimme ylimääräiseltä vaivalta ja lisäkustannuksilta. Lisäksi saimme mukavan pienen lisäbudjetin omaan keittiöremonttiimme, kertoo Kent Åstrand.

Lopulta uusi keittiö saatiin muuttovalmiiksi vain kahdessa kuukaudessa. Nyt Åstrandin Jugend-asunnossa on tyylillä uutta ja vanhaa yhdistelevä keittiö, jossa kiinteistön arvokkuuden säilyttäminen on huomioitu aivan suunnittelun alusta lähtien.

Pohjoismaiden suurin keittiögalleria

Näe satoja suomalaisia, toteutettuja keittiöitä. Löydä omat suosikkisi, poimi ideoita ja innostu!

Keittiögalleriaan >>

xx

Puhtaus on osana laatua

Puustelli-kalusteet soveltuvat kodin kaikkiin tiloihin. Materiaalit sävyineen on valittu helposti yhdisteltäviksi ja jokaiseen tilaan on helppo luoda oma, kotoinen tunnelmansa. Yhtä tärkeää on se, miten nämä kotoiset tunnelmat todellisuudessa saadaan aikaan.

Puhdas sisäilma on terveydellemme erittäin tärkeää. Puustelli-kalusteet on valmistettu korkealuokkaisista, turvallisista materiaaleista, joista parhaaseen M1-sisäilmaluokkaan kuuluu jo yli 90% Puustelli-malliston tuotteista. Olemme tässäkin edelläkävijä ja suunnannäyttäjä koko kalustealalle.

Meillä on lupa käyttää M1-tunnusta niiden Puustelli-keittiöiden yhteydessä, joiden kaikki ovet, rungot ja tasot ovat läpäisseet nämä testit. Joissakin kuvissa tätä tunnusta ei voida käyttää, sillä vaikka rungot ja tasot ovatkin parhaassa M1-luokassa, kuvan maalatut pinnat eivät tätä testiä läpäisseet.

Tilaa maksuton suunnittelu ja mittauspalvelu

Oikea mitoitus on yksi onnistuneen ja saumattoman lopputuloksen peruspilareista. Ammattilaisemme tekevät lopullisen mittatarkistuksen puolestasi. Varmistamme paikan päällä, että kalusteet ja koneet keittiössäsi on suunniteltu ergonomisesti, ja että kaikki tarpeellinen on otettu huomioon. Suunnittelupalvelumme on sinulle täysin maksuton.

Jätä yhteydenottopyyntö tästä >>


 
Julkaistu
10.10.2019