Vinkit keittiön työtason valintaan

Työtaso on yksi käytetyimmistä osista keittiössä, joten sen valintaan kannattaa käyttää hieman aikaa. Kun työtason valitsee käyttötarkoitus edellä, saa tasosta suurimman hyödyn irti.

Työtaso-herokuva

Nämä kolme kysymystä kannattaa pitää mielessä tasoa valitessasi:

1. Kuinka usein kokkaat keittiössäsi?
Laitatko säännöllisesti ruokaa vai syötkö useasti ulkona, toisin sanoen, kuinka kovassa käytössä tasot keittiössä ovat.

2. Millaista tyyliä haet?
Tyylimieltymyksesi vaikuttaa sekä työtason väriin että materiaaliin.

3. Mikä on budjettisi?
Mieti uuden keittiösi kokonaisbudjettia ja kuinka paljon olet valmis käyttämään siitä tasoihin?
 

Työtasojen eri materiaalit

Laminaattitasot

Laminaatti on käytännöllinen valinta keittiön työtasoksi, sillä se on helppohoitoinen sekä kestävä ja hyvännäköinen vaihtoehto. Laminaatti on usein myös muita materiaaleja edullisempi. Valittavina on useita kuosi- ja värivaihtoehtoja, jotka jäljittelevät mm. luonnonmateriaaleja kuten graniittia ja marmoria. Puhdistaminen käy helposti peruspuhdistusaineilla.

Lue myös:
Laminaattitaso keittiössä – 4 syytä suosioon
 

Jade-laminaatti_1920

Massiivipuutasot

Massiivipuutasot ovat yksi keittiösuunnittelun klassisimpia osa-alueita. Ne sopivat erityisesti perinteiseen keittiöön, mutta tuovat tyylikästä kontrastia moderniin keittiöön. Käsitelty ja hyvin hoidettu puutaso on todella pitkäikäinen. Kulunut pinta voidaan myös hioa sileäksi. Puutaso on näyttävä ja ekologinen vaihtoehto.

Massiivipuutaso vaatii kuitenkin hoitoa; sitä on esimerkiksi öljyttävä aika ajoin. Roiskeet on puhdistettava heti, jottei pintaan jää tahroja. Puu on elävä materiaali, joka elää ilman lämpötilan ja kosteuden mukaan. Siksi massiivipuutaso ei sovi riskialttiisiin paikkoihin, kuten altaan lähelle tai tiskikoneen päälle. Hinnaltaan massiivipuutaso osuu laminaattitason ja kivitason väliin.

60601_rajattu


Kivitasot

Kivi on yksi maailman kestävimmistä materiaaleista, ja kivitaso kestääkin kuumuutta, vettä, naarmuuntumista ja värjäytymiä. Se on erittäin helppohoitoinen ja helposti puhdistettavissa. Kivi on juhlava ja kaunis materiaali. Värivalikoima on laaja, joten omaan sisustukseen ja tyyliin sopiva vaihtoehto on helppo löytää. Kivitason harvoja miinuspuolia on sen paino; taso on raskas asentaa ja näin ollen pelkän tason vaihtaminen ei ole yksinkertaista. Hinnaltaan tämä upea tasomateriaali on muita materiaaleja kalliimpi.

kivitaso_1920

Graniittitasot

Graniitti tuo keittiöön kuin keittiöön tyyliä ja ylellisyyden tuntua. Materiaali kestää vettä ja kuumuutta eikä se ole altis tahroille tai naarmuille. Korkeakiiltoinen viimeistely on erittäin helppo puhdistaa ja hoitaa. Koska graniitti on materiaalina huokoista, sen pinta tarvitsee käsittelyä.

Kvartsitasot

Kvartsitaso on hyvin moderni valinta keittiön työtasoksi. Materiaalia on saatavilla monissa eri väreissä, kiiltävinä sekä mattaviimeisteltyinä. Kvartsitaso ei vaadi juurikaan hoitoa ja on materiaalina kestävää. Kvartsia voi leikata lähes mihin tahansa muotoon, joten se on hyvin joustava ratkaisu keittiöön. Miinuspuolia on kvartsitason hinta, joka on usein huomattavasti kalliimpi kuin esimerkiksi laminaattitasot.

 

Urban-yönsininen-keittio-8_1920

Ruostumaton teräs

Industrial-sisustustyylin ja ruoanlaittoharrastuksen suosion nousu on lisännyt myös ruostumattoman teräksen suosiota. Ruostumaton teräs on erittäin hygieeninen materiaali ja helppo pitää puhtaana. Materiaali kestää kuumuutta, happoa ja vettä ja soveltuukin hyvin myös sotkuiselle kokille. Nykyisin saatavilla on myös mielenkiintoisia kuoseja. Ruostumattoman teräksen miinuspuoli on sen herkkyys naarmuuntumiselle.

AlaCarte-keittio-Fumare167-1920

Työtason materiaalin valinnassa ei tarvitse tyytyä yhteen vaihtoehtoon, vaan erilaisia materiaaleja voi käyttää keittiön eri kohdissa käyttötarkoituksen mukaan. Ammattitaitoinen keittiösuunnittelija osaa punnita tarpeesi ja toiveesi ja auttaa oikean työtason valinnassa.

Lue lisää työtasomateriaalien plussista ja miinuksista täältä

Kampanja: laminaattitasot kaupan päälle!

Varaa nyt maksuton keittiösuunnitteluaika Keittiömaailmaan: kampanjaviikoilla tarjoamme uuden keittiön ostajalle laminaattitasot kaupan päälle. Lue lisää>>

Voit halutessasi jättää yhteydenottopyynnön Keittiömaailmalle


 
Päivitetty
17.8.2020