• Etusivu
  • LVI

Miksi kannattaa valita maalämpöpumppu?

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Bosch Home Comfort
Päivitetty 08.03.2024
201910_60545.jpg

Meillä Suomessa lämmityskustannukset muodostavat suuren osan asumiskustannuksista, johtuen kylmästä ilmastosta. Siksi on erityisen tärkeää valita lämmitysjärjestelmä, joka pienentää kustannuksia ja antaa tarvittavan määrän lämpöä myös talvella. Maalämpöpumppu antaa parhaimmillaan jopa 80 prosentin säästön. Sillä säästetään saneerauskohteissa noin kaksi kolmasosaa lämmityskuluissa ja uudiskohteissa vieläkin enemmän.

Maalämpöjärjestelmän hintamielikuva on kuitenkin yleensä melko korkea, jota monet pelästyvätkin ja jättävät maalämpöpumpun sen takia hankkimatta. Kannattaa kuitenkin ottaa huomioon kaikki seikat, mitä maalämmöllä saa aikaiseksi. Todellisuudessa maalämmöstä saadut säästöt ovat suuremmat loppuen lopuksi kuin siihen laitetut alkuinvestoinnit.

Info

Info

Kuusi syytä valita maalämpö

1. Säästö
Maalämpöpumpulla saavutetaan parhaimmillaan 80 % säästöt lämmityskuluissa. Esimerkiksi maalämpöpumpulla saadaan patterijärjestelmällä varustetuissa saneerauskohteissa lämmityskulut pudotettua kolmannekseen. Eli 3000l öljyä vuodessa kuluttavan talon kustannukset putoavat maalämmöllä alle 1000 euroon vuodessa.

2. Kotitalousvähennys
Hyödyntämällä kotitalousvähennyksen osan kuluista voi vähentää verotuksessa kotitalousvähennyksenä. Kotitalousvähennys on maksimissaan 2400e/hlö vuodessa, joten pariskunta voi saada vähennystä 4800 euroa vuodessa.

Esimerkki kotitalousvähennyksestä:
Maalämpöinvestointi 17 500 euroa, josta työn osuus on n. 8 000 euroa.
Tästä työstä pariskunta saa palautusta 50 %:a eli 4 000 euroa.
Omavastuuosuus on 100 euroa/hlö, joten nettopalautus on 3 800 euroa.
Maalämpöjärjestelmän todellinen hinta onkin vain 13 700 euroa.

Tässä vielä helppo laskukaava kotitalousvähennyksen laskemiseen:
(Työn osuus euroa x 0,5) – omavastuu 100 tai 200 euroa = kotitalousvähennys euroina.

3. Asunnon arvonnousu
Maalämpö nostaa usein myös talon arvoa. Kun talo on varustettu maalämmöllä, on sen myynti helpompaa ja nopeampaa sekä talosta saadaan parempi myyntihinnan. Maalämpö on laadukas lämmitysjärjestelmä, joka tuo säästöä lämmityskustannuksissa. Juuri nämä huokeat lämmityskulut toimivat talon myyntiä helpottavana ja nopeuttavana tekijänä.

4. Ympäristöteko
Maalämpö on uusiutuvaa energiaa ja siksi ympäristöystävällinen ratkaisu. Maalämmöllä pystytään siis pienentämään myös hiilijalanjälkeä.

5. Huoleton ja vaivaton ratkaisu
Oikein mitoitettu ja asennettu maalämpöjärjestelmä on käytössä huoleton ja vaivaton ratkaisu. Sähkölaskut ovat pieniä eikä laitteisto vaadi asukkaalta erityisen suuria huoltotoimenpiteitä.

6. Jäähdytys

Porakaivolla varustettua maalämpöjärjestelmää voi hyödyntää talon viilentämiseen. Maalämpöpumpun hyödyntäminen myös viilennyksessä on erittäin edullinen tapa viilentää taloa kesäkuumalla.

Uuden sukupolven inverter-maalämpöpumppu

Boschin Compress 7001i LW/Mmaalämpöpumpussa on hyödynnetty ilmalämpöpumpuista tuttua inverter-tekniikkaa, jolla saadaan aikaan parhaimmat säästöt lämmityskustannuksissa. Lämpöpumpun helppokäyttöinen kosketusnäyttö ja etäohjaus mahdollistaa pumpun mielekkään ja helpon käytön. Pumpun kierroslukuohjattu kompressori säätää tehoaan portaattomasti eikä koskaan käy suuremmalla teholla kuin on tarpeen. Compress 7001i -mallia on saatavilla lämmisvesivaraajalla (Compress 7001i LWM) tai ilman varaajaa (Compress 7001i LW), joka sopii ahtaisiinkin paikkoihin.

Paras SCOP: parhaimmillaan 5,85 (kylmä ilmasto, mallissa 3-12 kW) ja energialuokka A+++ eli markkinoiden paras säästö!

Kolmesta teholuokasta (2-8kW) (3-12kW) (4-16kW) löydät aina oikeankokoisen maalämpöpumpun kohteeseesi.

Erittäin korkea menoveden lämpötila kompressorilla 65°C ja sähkövastuksella 71°C. Soveltuu erinomaisesti myös korkean menoveden vaativiin saneerauskohteisiin.

40°C käyttövettä jopa 300l riittää suurellekin tarpeelle.

Tuote-esittely: Bosch Compress 7001i

Keruupiirin valvonnan vuoksi Boschin Compress 7001i LW/M soveltuu erinomaisesti vaihtopumpuksi vanhan tilalle. Keruupiirin valvonta huolehtii, ettei vanhalle pumpulle mitoitettu kaivo jäädy.

Hiljainen käyntiääni ei häiritse arkielämää.

Helppo asentaa ja kantaa asennuspaikalle, koska kompressorin ja varaajayksikön saa alle 10 minuutissa jaettua nopeasti kahteen osaan.

Helppo huoltaa, koska kaikki aktiiviset osat (kiertovesipumppu, vaihtoventtiili, kompressori) ovat helposti vaihdettavissa. Kaikkiin kylmäpuolen osiin pääsee käsiksi alle 10 minuutissa.

Värillinen kosketusnäyttö on käyttäjäystävällinen ja yhtä helppo käyttää kuin älypuhelin.

Etäohjausmahdollisuus vakiona, kun lataat sovelluskaupasta ilmaisen EasyRemote -sovelluksen ja liität pumppuun nettikaapeli, niin voit etävalvoa pumppua esim. mökillä ollessasi.

Extra hyötynä – markkinoiden kaunein maalämpöpumppu, moderni lasipinta ja värillinen kosketusnäyttö tekevät pumpusta kauniin katsoa.

201910_60524.jpg
Info

Info

Tutustu myös muihin vaihtoehtoihin

Boschin valikoimasta löytyy jokaiseen kotiin sopiva lämmitysmuoto. Asentajat osaavat auttaa oikean lämmitysmuodon valinnassa. Maalämpöpumpun lisäksi Boschilta löytyy ilma-vesilämpö-, ilmalämpö- tai poistoilmalämpöpumppuja.

Kokeile lämpöpumpun valintatyökalua helpottaaksesi löytämään juuri sinun kotiisi sopivan vaihtoehdon. Tulosten yhteydessä voit pyytää lisätietoja Boschin asiantuntijoilta ja voitte yhdessä katsoa sinulle sopivan lämpöpumpun.

Valitse ammattitaitoinen asentaja

Koko järjestelmän toimivuuden kannalta yksittäinen tärkein asia on ammattimainen asennus, joka on suoritettu lämpöpumppumerkin määrittelemillä asennustavoilla. Suurin osa lämpöpumppujen reklamaatioista johtuu kaikesta muusta kuin lämpöpumpun rikkoutumisesta. Yleisimpiä ovat asennuksesta johtuvat virheet. Siksi onkin äärimmäisen tärkeää valita alan ammattilainen asennukseen.

Varmistaaksesi järjestelmän toimivuuden, oikean mitoituksen ja sen tuomien säästöjen vuoksi on hyvä kääntyä alan ammattilaisen puoleen. Sertifioitu Bosch Lämpömestarihoitaa talosi sopivan maalämpöpumpun asennuksen luotettavasti ja saat lämpöpumpullesi 6 vuoden takuun. Tämän lisäksi saat maalämpöpumpulle (6-17kW) 10 vuoden kompressoritakuun. Halutessasi voit myös hyödyntää Lämpömestarirahoitusta. Hankinnan maksu onnistuu lisäämättä menojasi. Säästö kattaa uuden järjestelmän lämmitys- ja rahoituskulut.

Voit ladata tästä maalämmön ostajan oppaan

Pyydä lisätietoa Bosch-ilma-vesilämpöpumpuista!

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Bosch Home Comfort
LVI
lämmitys
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20165_46569.jpg
Pieni vaiva, suuret säästöt
Voiko uusiutuvaa energiaa käyttää kodin lämmitykseen ja jäähdytykseen? Ilmalämpöpumpulla tämä onnistuu. Lisäksi sillä pienennät energiakustannuksia ympäristöä ja ilmastoa säästävällä tavalla.Ilmalämpöpumpun asennus ei vaadi suuria toimenpiteitä tontillasi eikä talossasi. Investoinnista tulee nopeasti kannattava ja pääset nauttimaan paremmasta sisäilmasta heti asennuksen jälkeen.
20143_38245.jpg
Raikas sisäilma ja tasaisempi lämpötila
Lämpöpumpun tehokkuuden arviointi ei ole pelkkää lukujen vertaamista. Vähintään yhtä tärkeää on asumisviihtyvyys, johon liittyy lämmitys, jäähdytys ja sisäilman laatu. Ilmalämpöpumpun monet mukavuutta lisäävät ominaisuudet ilahduttavat käyttäjää.
20143_38257.jpg
Luotettavaa tekniikkaa
Bosch -lämpöpumpun harkittu kokonaisuus erottuu edukseen luotettavuuden ja laadun ansiosta. Miellyttävä ulkoasu on yksi Compress AA -lämpöpumpun monista eduista.
201712_51104.jpg
Tutustu edistykselliseen patteritermostaattiin
Tiesitkö että vaihtamalla perinteisen termostaatin älykkääseen termostaattiin voit säästää vuodessa melkoisesti? Vaihtamalla esimerkiksi yli 15 vuotta vanhan termostaatin omavoimaiseen malliin, voi energian säästösi olla 8 %, mutta jos vaihdat termostaatin Danfoss Eco™ termostaattiin, voi energiansäästösi nousta jopa 30 %:iin.
20211_68317.jpg
Harkitsetko kodin lämmitystavan vaihtoa? Osallistu ilmaiseen webinaariin!
Lämmitätkö fiksusti vai maksatko liikaa? Olisiko sopiva aika lämmitysremontille ja mitä tukia siihen on mahdollista saada? Osallistu NIBEn järjestämään ilmaiseen webinaariin keskiviikkona 3.3.2021 klo 18, niin päivität lämmitystietosi vaivattomasti ajan tasalle.
20239_82800.jpg
Poistoilmalämpöpumppu haastaa tehokkuudessa maalämmön
Poistoilmalämpöpumppu (lyhenne PILP) on maa- ja ilma-vesilämpöpumpun lisäksi suosittu ja varteenotettava vaihtoehto omakotitalon tai rivitaloasunnon lämmitysvaihtoehdoksi. Kodissa on paljon lämpöenergiaa tuottavaa: ihmiset, jääkaappi, pakastin, elektroniikkaa, sauna, jne. Tuotamme lämpöenergiaa huomaamattamme.NIBE poistoilmalämpöpumput ovat tämän energian kierrätysjärjestelmä: ne hyödyntävät talosta poistettavan ilman lämpöenergiaa niin tuloilman lämmitykseen, vesikiertoiseen lämmitysjärjestelmään kuin käyttöveden lämmitykseenkin, mihin kaikki poistoilmalämpöpumput eivät pysty.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton