Olisiko aika pienentää lämmityskustannuksia?

Lämmitysjärjestelmän valinta on ehkä talosi tärkein päätös. Valinta vaikuttaa niin käyttökustannuksiin, mukavuuteen, ympäristövaikutuksiin kuin talon arvoonkin. Meillä pohjoismaisessa ilmastossa lämmityskustannukset muodostavat suuren osan asumiskustannuksista. Siksi onkin erityisen tärkeää valita lämmitysjärjestelmä, joka pienentää kustannuksia ja antaa tarvittavan määrän lämpöä myös kylmimpinä päivinä.

mod01-bg-1600x600

Lämpöpumpuilla säästetään energiaa ympäristöystävällisesti. Lämpöpumppuja kehitetään koko ajan ja niillä pystytään myös hillitsemään sähkönkulutuksesta johtuvia hiilidioksidipäästöjä. Lämpöenergia otetaan ulkoilmasta, vedestä, maasta tai kalliosta, mutta myös talon poistoilman lämpöenergiaa pystytään hyödyntämään. Tämä talon ulkopuolelta otettu lämpöenergia on yleensä peräisin auringosta tai maapallon ytimestä. Lämpöpumppu voidaan asentaa myös vanhan järjestelmän rinnalle.

Maalämpöpumppu antaa parhaimmillaan jopa 80 prosentin säästön.

Maalämpöpumppu kytketään olemassa olevaan vesikiertoiseen lämmitysjärjestelmään. Maalämpöpumppu lämmittää sekä talon että käyttöveden. Maalämpöpumppu ottaa lämmön keruupiirin avulla pintamaasta, kalliosta tai vesistöstä. Se sopii isommankin kiinteistön lämmitykseen. Alkukustannukset ovat suuremmat kuin muilla lämpöpumpuilla, mutta maalämmöllä saadaan parhaimmat säästöt aikaiseksi.

Kun hyödynnetään ilmaiseksi maaperään varastoitunutta energiaa optimaalisella tavalla, saadaan lämpöä ja käyttövettä varmasti ja edullisesti. Talon koolla, sijainnilla tai iällä ei ole merkitystä, sillä jokaiseen taloon löytyy sopivin ja tehokkain maalämpöratkaisu. Lisäetuna järjestelmä antaa mahdollisuuden hyödyntää energiakaivoa myös talon jäähdytykseen.

Tutustu lämmityskampanjaan >>

Helppokäyttöinen ja moderni maalämpöpumppu

Boschin Compress 7001i LWM on uuden sukupolven inverter-maalämpöpumppu. Siinä on hyödynnetty ilmalämpöpumpuista tuttua inverter-tekniikkaa, jolla saadaan aikaan parhaimmat säästöt lämmityskustannuksissa. Lämpöpumpun helppokäyttöinen kosketusnäyttö ja etäohjaus mahdollistaa pumpun mielekkään ja helpon käytön. Pumpun kierroslukuohjattu kompressori säätää tehoaan portaattomasti eikä koskaan käy suuremmalla teholla kuin on tarpeen.

Etäohjaus helpottaa elämää - Boschin EasyRemote-sovelluksella voit ohjata lämpöpumppuasi missä ikinä oletkin.

Bosch Compress 7001i LWM on saatavilla kolmessa teholuokassa: 2-8kW, 3-12kW ja 4-15kW, joista löydät talosi tarpeisiin soveltuvan oikean kokoisen lämpöpumpun. Kun haluat vaihtaa vanhan lämpöpumppusi uuteen, olemassa olevat keruupiirit ovat usein lyhyempiä kuin mitä nykyiset tehokkaammat lämpöpumput vaativat. Boschin keruupiirin valvonta-automatiikka mahdollistaa maksimaaliset säästöt vanhasta keruupiiristä.

Uus_Bosch muok

Compress 7001i on loistava valinta saneerauskohteen maalämpöpumpuksi.

Compress 7001i:ssä on myös sisäänrakennettu käyttövesivaraaja ja älykäs automatiikka, joka sovittaa käyttöveden lämmityksen käytön mukaan. Automatiikka havaitsee esimerkiksi kylpyammeen täytön ja sovittaa veden lämmityksen käytön mukaan. RST-kierukkasäiliöllä voidaan lisäksi tuottaa poikkeuksellisen runsaasti käyttövettä: jopa 300l/40 °C/12l/min.

  • Saatavilla kolmessa teholuokassa: 2-8kW, 3-12kW ja 4-15kW
  • Vuosihyötysuhde SCOP 5,58
  • Energialuokka A+++
  • etäohjaus
  • Helppokäyttöinen ja moderni
  • Käyttövettä jopa 300l/40 °C/12l/min
  • Sopii loistavasti myös saneerauskohteisiin Boschin keruupiirin valvonta-automatiikan vuoksi
Kosketusnäyttö on helppokäyttöinen ja kaunisKosketusnäyttö on helppokäyttöinen ja kaunis

Tutustu myös muihin vaihtoehtoihin

Boschin valikoimasta löytyy jokaiseen kotiin sopiva lämmitysmuoto. Asentajat osaavat auttaa oikean lämmitysmuodon valinnassa. Maalämpöpumpun lisäksi Boschilta löytyy ilma-vesilämpö-, ilmalämpö- tai poistoilmalämpöpumppuja. Kampanjasivustolla pääset tutustumaan näihin kaikkiin vaihtoehtoihin.

Tutustu lisää >>


Mitoitus, asennus ja huipputakuu Bosch Lämpömestareilta

Parhaiden säästöjen, oikean porakaivosyvyyden, lämpöpumpun oikean toiminnan ja pitkän elinkaaren kannalta mitoitus on tärkeä osa maalämpöpumpun hankintaa. Selvitä mitoitusta varten kohteen tarkka energiakulutus tai huipputehon tarve. Ennen hankkeen aloittamista on hyvä varmistaa kunnan rakennusvalvonnasta mahdolliset esteet porakaivojen poraamiselle.

Varmistaaksesi järjestelmän oikean mitoituksen ja sen tuomat säästöt, on hyvä kääntyä alan ammattilaisen puoleen. Sertifioitu Bosch Lämpömestari hoitaa talosi sopivan maalämpöpumpun asennuksen luotettavasti ja saat lämpöpumpullesi 6 vuoden takuun. Tämän lisäksi saat maalämpöpumpulle (6-17kW) 10 vuoden kompressoritakuun

Lampomestari_960x540.JPG

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö ja tilaa maksuton esite


 
Julkaistu
7.10.2019