Kauanko kestää rakentaa oma koti?

Tuttu kysymys, joka varmasti jokaisen rakentamista suunnittelevan tai parhaillaan rakentavan mielessä käy. Rakennusprojektin pituus vaihtelee tottakai rakennuskohteesta sekä toteutettavan kokonaisuuden sisältöön liittyen. Onko koti mahdollisesti tilattu muuttovalmiina toimituksena, vai haluatko päästä itse tekemään konkreettisia rakennustöitä?

750 uuteen_omaan_kotiin_rakentajafi

Projektin aloittamisesta:

Rakentamisen kannalta ei ole oikeastaan olemassa mitään huonoa ajankohtaa aloittaa. Jokaisessa vuodenajassa on omat hyvät ja huonot puolensa. Kaiken lähtökohdaksi kannattaa ottaa tontti, joka myös omalta osaltaan määrittää sen, mihin aikaan vuodesta kannattaa suuremmat rakennustyöt ajoittaa. Esimerkiksi jos tontilla olevaa kaunista metsänpohjaa halutaan säästää ja suojella, kannattaa suurimmat tarvikkeiden ja talopaketin kuljetukset ajoittaa talvikauteen, jolloin maa on jäässä ja kantaa kuormaa paremmin. Tontti ja tontille asetettu kaava määrittelevät myös sen, minkälainen talon tontille kannattaa suunnitella ja rakentaa.

Kurkista talvirakentajan etuja

750 281 Hero_koti

Jukkatalo tarjoaa vaihtoehtoja:

Miten sinä haluat rakentaa kotisi? Oletko omatoiminen rakentaja, joka haluaa nähdä itse oman kättensä jäljen, vai oletko enemmän kiireinen nautiskelija, joka haluaa viimeisteltyä ja valmista ilman että itse on tarvinnut viettää iltoja rakennustyömaalla. Olet sitten kumpi tahansa, Jukkatalolta löytyy sinulle valmis ratkaisu.

Muuttovalmis koti sopii ratkaisuksi ihmiselle, joka haluaa päästä yksin tai perheensä kanssa helpolla. Maatöiden sekä lupahakemusten jälkeen Jukkatalo rakentaa kodin muuttovalmiiksi asti. Muuttovalmiiseen pakettiin sisältyy myös sisustussuunnittelu, joten kodin todellakin saa avaimet käteen -ratkaisuna. Ajallisesti muuttovalmiin kodin rakentaminen kestää noin 9 kk, joka jakautuu suunnittelulle ja sopimuksille 3 kk, rakentamiselle ja talotoimitukselle 3 kk sekä lämmöt päälle ja kodin viimeistely 3 kk.

Toinen vaihtoehto, sisusta itse, sopii rakentajalle, joka haluaa sisustaa kotinsa itse oman makunsa mukaisesti. Jukkatalo toimittaa kodin viimeistä pintaa vaille valmiina, jolloin kodin ilmeen luominen inspiroivine sisustuksineen jää uuden asukkaan tehtäväksi. Ihmiselle, joka haluaa nähdä omien kättensä jäljen, tämä on oiva ratkaisu.

Kolmas ja viimeinen vaihtoehto, Jukkapaketti, on tarkoitettu ihmiselle, joka haluaa myös rakentaa. Rakentamisen raskaat sekä vaativat vaiheet Jukkatalo huolehtii puolestasi, jonka jälkeen pääsette itse jatkamaan rakentamista omatoimisesti loppuun asti. Tässä vaihtoehdossa rakentamisen vaiva puolittuu ja kodista tulee hyvin yksilöllinen.

750 281 Hero_mh_9837

Rakentajan muistilistaa:

  1. Valitse osaava rakentaja – Jukkatalolta saat kaiken saman katon alta 50 vuoden kokemuksella
  2. Suosi luotettavaa tekijää – Jukkatalolla ammattilainen on tukenasi koko rakennusprojektin ajan ja pitää huolen, että kustannusarvio on huolella laadittu ja realistinen.
  3. Varmista tilaratkaisujen toimivuus – Valitse itsellesi ja tarpeisiisi parhaiten sopiva huonekorkeus, ikkunoiden koko sekä huonekokonaisuudet kuten esimerkiksi keittiö.
  4. Onko mahdollista muunnella valmista talomallia? – Jukkatalon talomallit ja valmiit pohjakuvat ovat täysin muokattavissa tai käytettävissä sellaisenaan. Yhdessä Jukkatalon kanssa kodista saadaan suunniteltua juuri teidän näköisenne ja tarpeisiinne soveltuva kokonaisuus. Uskalla haaveilla.
  5. Varmista että palvelu toimii niinkuin sinä haluat – Jukkatalo tarjoaa sinulle mahdollisuuden osallistua rakentamiseen juuri sen verran kuin se sinulle itsellesi sopii.

Voit tutustua Jukkatalon talomalleihin myös Talovertailun puolella.
Talovertailuun

Uskalla siis rohkeasti unelmoida isoja ja anna Jukkatalon auttaa unelmiesi toteutuksessa.

Tee talokaupat 30.11. mennessä ja hyödynnä talvirakentajan edut. Tervetuloa kotiin 2020!

Jos haaveesi on muuttaa ensi kesänä uuteen omaan kotiin, aloita taloprojektisi nyt. Joko olet löytänyt itsellesi sopivan talomallin, vai onko haaveet vielä ruutupaperilla ja tonttikin kadoksissa? Anna Jukkatalon auttaa haaveesi toteutumisessa.

Aiheesta lisää


Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö niin sinuun ollaan yhteydessä.


 
Päivitetty
14.12.2020