Moderni kivitalo kennoharkoista Helsingin Suutarilaan

Helsingin Suutarilassa odotetaan jo malttamattomana muuttoa uuteen kotiin. Keraamisista kennoharkoista muurattu kivitalo on sisä- ja ulkopinnoiltaan viimeistelyvaiheessa.

Kadun puoleisessa julkisivussa katse kiinnittyy talon persoonalliseen kattoratkaisuun.Kadun puoleisessa julkisivussa katse kiinnittyy talon persoonalliseen kattoratkaisuun.

Siitosen perheen rakennusprojekti lähti liikkeelle osin sattuman kautta. Suutarilassa, Keravanjoen läheisyydessä sijaitseva tontti oli kiinnittänyt kiinteistönvälittäjänä toimivan Susannan huomion jo vuosia aiemmin.

- Lenkkipolku joen varressa kulkee aivan tontin vierestä. Olin useasti sanonut, että tuossa olisi unelmatontti omakotitalolle. Kun tontti tuli yllättäen myyntiin, minut valtasi tunne, että tätä tilaisuutta ei saa päästää käsistä. Viikon päästä olimmekin onnellisia tontin omistajia, vaikka emme varsinaisesti olleet edes ajatelleet uuden talon rakentamista, Susanna Siitonen kertoo.

Kiinteistövälittäjänä toimiva Susanna Siitonen on työssään nähnyt monenlaisia kiinteistöjä. Oman kodin rakentamisessa haluttiin varmistua asumisen laadusta.Kiinteistövälittäjänä toimiva Susanna Siitonen on työssään nähnyt monenlaisia kiinteistöjä. Oman kodin rakentamisessa haluttiin varmistua asumisen laadusta.

Suunnittelu eteni hiljalleen, lähtökohtana oli kivitalon rakennuttaminen. Rakennusalan messuilla Siitosen mielenkiinto heräsi Wienerbergerin esitellessä keraamista kennoharkkoa.

- Olen omassa työssäni nähnyt kaikenlaisia kiinteistöjä, joissa osassa on ollut vakavia rakenteellisia ongelmia. Kennoharkossa miellytti sen yksiaineisuus ja riskittömyys ulkoseinärakenteena. Laadukas sisäilma ja luonnonmateriaalien käyttö oli meille tärkeitä kriteerejä valintoja tehtäessä, Susanna kuvailee.

Muuraus pääosin talvikuukausina

Arkkitehti otti kennoharkon materiaalina hyvin vastaan. Rakennesuunnittelijalle Siitosten talo oli ensimmäinen kennoharkoilla toteutettava kohde, mutta perehtymisen ja Wienerbergerin asiantuntijan kanssa käytyjen keskustelujen jälkeen ratkaisut löytyivät melko vaivattomasti. Myös rakentaja suhtautui kennoharkkoihin myönteisesti.

- Jouduimme odottelemaan rakennuslupaa ennakoitua pidempään ja muuraus pääsi alkamaan vasta loppusyksystä. Työt etenivät kuitenkin talven yli hyvää tahtia. Muurauksessa pidettiin taukoa, jos pakkasta oli yli viisi astetta, Siitonen toteaa.

Kennoharkkojen muuraus suositellaan tehtäväksi kesäisissä olosuhteissa. Harkkojen mukana toimitettavalla Poroton-harkkolaastilla voidaan muurata aina +5 °C lämpötilaan saakka. Jos muuraus ajoittuu talvikuukausille, Weber Vetonit OL 15 P talviohutsaumalaasti on muurattavissa -10 °C lämpötilaan asti. Tätä matalammissa lämpötiloissa laastin ominaisuudet eivät enää riitä hyvän tartunnan varmistamiseksi.

1AT_00361
2AT_00358

Materiaalien yhteensopivuus tärkeä kriteeri

Siitosten talolla tehdään viimeistelytöitä niin sisä- kuin ulkotiloissa. Julkisivu on pääosin rapattu, ja osaan seinäpinnoista kontrastia ja ilmeikkyyttä on lisätty mustilla tiililaatoilla. Sisäseinissä on kipsitasoite ja pinnat on viimeistelty hengittävällä savimaalilla.

- Hengittävien, kosteutta läpäisevien materiaalien käyttö on ollut meille luonteva ja tietoinen valinta. Talo on kokonaisuus, jossa eri materiaalien tulla olla keskenään yhteensopivia niin teknisesti kuin esteettisestikin, Susanna painottaa.

Siitosten yksikerroksinen 235 m2 täystiillitalo lämpiää maalämmöllä. Tunnelma talon sisätiloissa on kotoisa ja lämmin. Unelmien tontille on rakentunut unelmien koti.

Yksikerroksinen kennoharkkotalo on pääosin rapattu. Terassien seinäpinnoissa on tarkoitus käyttää tehosteena tiililaattaa.Yksikerroksinen kennoharkkotalo on pääosin rapattu. Terassien seinäpinnoissa on tarkoitus käyttää tehosteena tiililaattaa.

Wienerberger mukana messuilla

Wienerbergerin asiantuntijat löydät Rakenna & Remontoi -messuilta osastolta 17A

Mukana_messuilla_RRmessut_1920x1080

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö niin sinuun ollaan yhteydessä mahdollisimman pian:


 
Päivitetty
13.1.2020