• Etusivu
  • Rakentaminen

Moderni kivitalo kennoharkoista Helsingin Suutarilaan

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Wienerberger Oy Ab
Päivitetty 13.01.2020
201910_60519.jpg

Kadun puoleisessa julkisivussa katse kiinnittyy talon persoonalliseen kattoratkaisuun.

Helsingin Suutarilassa odotetaan jo malttamattomana muuttoa uuteen kotiin. Keraamisista kennoharkoista muurattu kivitalo on sisä- ja ulkopinnoiltaan viimeistelyvaiheessa.

Siitosen perheen rakennusprojekti lähti liikkeelle osin sattuman kautta. Suutarilassa, Keravanjoen läheisyydessä sijaitseva tontti oli kiinnittänyt kiinteistönvälittäjänä toimivan Susannan huomion jo vuosia aiemmin.

- Lenkkipolku joen varressa kulkee aivan tontin vierestä. Olin useasti sanonut, että tuossa olisi unelmatontti omakotitalolle. Kun tontti tuli yllättäen myyntiin, minut valtasi tunne, että tätä tilaisuutta ei saa päästää käsistä. Viikon päästä olimmekin onnellisia tontin omistajia, vaikka emme varsinaisesti olleet edes ajatelleet uuden talon rakentamista, Susanna Siitonen kertoo.

Kiinteistövälittäjänä toimiva Susanna Siitonen on työssään nähnyt monenlaisia kiinteistöjä. Oman kodin rakentamisessa haluttiin varmistua asumisen laadusta.
Kiinteistövälittäjänä toimiva Susanna Siitonen on työssään nähnyt monenlaisia kiinteistöjä. Oman kodin rakentamisessa haluttiin varmistua asumisen laadusta.

Suunnittelu eteni hiljalleen, lähtökohtana oli kivitalon rakennuttaminen. Rakennusalan messuilla Siitosen mielenkiinto heräsi Wienerbergerin esitellessä keraamista kennoharkkoa.

- Olen omassa työssäni nähnyt kaikenlaisia kiinteistöjä, joissa osassa on ollut vakavia rakenteellisia ongelmia. Kennoharkossa miellytti sen yksiaineisuus ja riskittömyys ulkoseinärakenteena. Laadukas sisäilma ja luonnonmateriaalien käyttö oli meille tärkeitä kriteerejä valintoja tehtäessä, Susanna kuvailee.

Muuraus pääosin talvikuukausina

Arkkitehti otti kennoharkon materiaalina hyvin vastaan. Rakennesuunnittelijalle Siitosten talo oli ensimmäinen kennoharkoilla toteutettava kohde, mutta perehtymisen ja Wienerbergerin asiantuntijan kanssa käytyjen keskustelujen jälkeen ratkaisut löytyivät melko vaivattomasti. Myös rakentaja suhtautui kennoharkkoihin myönteisesti.

- Jouduimme odottelemaan rakennuslupaa ennakoitua pidempään ja muuraus pääsi alkamaan vasta loppusyksystä. Työt etenivät kuitenkin talven yli hyvää tahtia. Muurauksessa pidettiin taukoa, jos pakkasta oli yli viisi astetta, Siitonen toteaa.

Kennoharkkojen muuraus suositellaan tehtäväksi kesäisissä olosuhteissa. Harkkojen mukana toimitettavalla Poroton-harkkolaastilla voidaan muurata aina +5 °C lämpötilaan saakka. Jos muuraus ajoittuu talvikuukausille, Weber Vetonit OL 15 P talviohutsaumalaasti on muurattavissa -10 °C lämpötilaan asti. Tätä matalammissa lämpötiloissa laastin ominaisuudet eivät enää riitä hyvän tartunnan varmistamiseksi.

20199_60213.jpg
20199_60212.jpg

Materiaalien yhteensopivuus tärkeä kriteeri

Siitosten talolla tehdään viimeistelytöitä niin sisä- kuin ulkotiloissa. Julkisivu on pääosin rapattu, ja osaan seinäpinnoista kontrastia ja ilmeikkyyttä on lisätty mustilla tiililaatoilla. Sisäseinissä on kipsitasoite ja pinnat on viimeistelty hengittävällä savimaalilla.

- Hengittävien, kosteutta läpäisevien materiaalien käyttö on ollut meille luonteva ja tietoinen valinta. Talo on kokonaisuus, jossa eri materiaalien tulla olla keskenään yhteensopivia niin teknisesti kuin esteettisestikin, Susanna painottaa.

Siitosten yksikerroksinen 235 m2 täystiillitalo lämpiää maalämmöllä. Tunnelma talon sisätiloissa on kotoisa ja lämmin. Unelmien tontille on rakentunut unelmien koti.

Yksikerroksinen kennoharkkotalo on pääosin rapattu. Terassien seinäpinnoissa on tarkoitus käyttää tehosteena tiililaattaa.
Yksikerroksinen kennoharkkotalo on pääosin rapattu. Terassien seinäpinnoissa on tarkoitus käyttää tehosteena tiililaattaa.

Wienerberger mukana messuilla

Wienerbergerin asiantuntijat löydät Rakenna & Remontoi -messuilta osastolta 17A

20201_61980.jpg

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Wienerberger Oy Ab
Rakentaminen
runko
suunnittelu
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20072_3689.jpg
Terca -julkisivutiilet
Tiilestä on muurattu taloja jo vuosituhansien ajan. Aikojen kuluessa tiilenvalmistuksen tekniikka on kehittynyt, mutta kestävä tiili on säilyttänyt alkuperäiset ominaisuutensa ja luonteensa. Tiilen väri- ja pintavalikoima sen sijaan on kasvanut. Tiili on turvallinen materiaali: se ei pala eikä lahoa ja se kestää hyvin sekä kosteus- että lämpötilan vaihteluja. Muuratun julkisivun kauneus säilyy vuosikymmenestä toiseen ja ikääntyessäänkin tiiliseinä patinoituu kauniisti.Tiili sopii julkisivuksi lähes kaikkiin runkovaihtoehtoihin ja se sopeutuu myös muiden julkisivumateriaalien rinnalle osaksi julkisivua.
20074_4308.jpg
TERCA -tiililaatat sisustamiseen
Kodin sisustamisen suosio on koko ajan lisääntynyt. Yksi tapa muuttaa kotia persoonallisemmaksi on päällystää seiniä tai seinän osia aidoilla käsinlyödyillä TERCA -tiililaatoilla. Näillä luot persoonallista tunnelmaa kotiisi. Voit helposti tehdä erilaisia yksityiskohtia niin keittiöön kuin olohuoneeseenkin. Valikoimassa on useita eri värejä ja ne on helppo asentaa vaikka itse.
20078_5978.jpg
TERCA -tiilikoti
Wienerbergerin tiilet ja rakenneratkaisut ovat näyttävästi esillä Hämeenlinnan asuntomessuilla, sillä Wienerberger on mukana messuilla kahdella kohteella. Wienerbergerin kohteet ovat kohde numero 27, Terca -tiilikoti sekä kohde numero 44, Talo Wienerberger. Molemmissa kohteissa talon runko on tiili-villa-tiili tyyppinen ulkoseinäratkaisu, jossa runko on muurattu ohutsaumamuurausmenetelmällä Terca –runkotiilistä.Terca -tiilikoti, kohde 27Talo Wienerberger, kohde 44
Ilmakuva omakotitalosta talvimaisemassa
Tee ekoteko – eristä kotisi hyvin ja oikein
Tiesitkö, että jopa 70-80 prosenttia rakennuksen päästöistä syntyy käytön aikana? Miten päästöjä ja energiakustannuksia saisi laskettua järkevämmälle tasolle? Yksi, mikä on tärkeää, on lämmityksen sekä jäähdytyksen tarpeen minimointi tehokkailla rakenne- ja eristeratkaisuilla.
20194_57641.jpg
Löytyisikö sinunkin unelmakotisi Kuori-mallistosta
Kastellilla on 30-juhlavuosi käynnissä ja Kuori on Kastellin juhlavuosimallisto. Kodit ovat kauniita ja käytännöllisiä, moderneja ja ajattomia – aivan kuten suomalaiset toivovat ja Kuori-malliston yksikerroksinen 135-malli tuli kolmanneksi Rakentaja.fi-sivun "Unelmien koti"-äänestyksessä.
20218_72052.jpg
Tiili osana vähähiilistä rakentamista
Tiili on perinteinen, jo vuosituhansia käytetty rakennusmateriaali. Sen kestävyys niin runko- kuin julkisivurakentamisessa on todettavissa kauniisti patinoituneissa vahoissa tiilirakennuksissa ympäri maailmaa. Ekologisesti kestävässä rakentamisessa rakenteilta vaaditaan pitkäikäisyyttä, elinkaaritaloudellisuutta ja kierrätettävyyttä - ominaisuuksia, jotka voidaan kaikki saavuttaa keraamisilla tiiliratkaisuilla.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton