Voiko modernin arkkitehtuurin ja hirsirakentamisen yhdistää?

Pelkistetyt suorat linjat, minimalistinen ulkoasu ja luonnonvalon vapaa sekä esteetön kulku läpi koko talon. Näillä sanoillahan useita modernin arkkitehtuurin omakotitaloja voi kuvailla. Mutta mitenkä modernin muotokielen voisi yhdistää hirsitaloon ja -huvilaan, vai voiko sitä yhdistää?

Kontio Glass House 100 -huvila.Kontio Glass House 100 -huvila.

Perinteisesti hirsitalo tai hirsimökki mielletään usein joko käsinveistetyistä hirsistä tai pyöröhirrestä rakennetuksi rakennukseksi. Tänä päivänä hirsitalo ja -huvila tarkoittaa paljon muutakin. Kuten ne perinteisetkin hirsirakennukset, myös tämän päivän hirsirakennukset on tehty kestämään sukupolvelta toiselle. Tosin tänä päivänä arkkitehtuuri sekä design ovat yhä vahvemmassa merkityksessä ja kulkevat käsikädessä asukaslähtöisen ajattelutavan kanssa.

Vastaus alussa esitettyyn kysymykseen on siis kyllä. Moderni hirsitalo on vahvasti tätä päivää. Kauniina tyylin edustajana toimii Kontion Glass House -mallisto, joka on kaikessa minimalistisuudessaan huomiota sekä mielenkiintoa herättävä. Suuret, lattiasta kattoon ulottuvat, ikkunapinnat tuovat luonnon osaksi arkipäivää ja elämää suurten terassien mahdollistaessa ulkotilojen hyötykäytön. Nämä harkitusti sijoitetut ikkunat korostavat tilan valittuja yksityiskohtia samalla kun avarat yhtenäiset sisä- ja ulkotilat antavat mahdollisuuden olla ja elää.

Suuret ikkunat tuovat luonnon sisälle. Kontio Glass House 100 Porvoo.Suuret ikkunat tuovat luonnon sisälle. Kontio Glass House 100 Porvoo.

Huolimatta modernin tyylin pelkistetystä asusta, tämä mallisto on kaikkea muuta kuin tylsä. Vaikka kodit ja vapaa-ajanasunnot tehdäänkin kestämään elämää vuosikymmeniksi, on rakennuksen ratkaisut mietitty myös designin kautta. Kontion vahva panostus kotimaisen muotoiluosaamisen hyödyntämiseen on huomattu, sillä Kontion Glass House -mallisto on saanut Suomalaisen työn liitolta Design from Finland -merkin.

Aiheesta lisää

Luo oma Glass House

Nykyajan hektisen arjen asettamiin pohjaratkaisuvaatimuksiin on mahdollista vastata modernin hirren avulla. Voit koota omaan Glass Housesi sinun tarpeisiisi soveltuvista elementeistä.

Muuntele valmiita malleja mieleiseksesi – voit itse valita pohjaratkaisun, kattomallin sekä terassiratkaisun unohtamatta värimaailmaa. Glass House sopii mihin tahansa maisemaan, sillä rakennus taipuu eri tyyleihin sekä määräyksiin. Sinulle toimivan kokonaisuuden luomisessa ja viimeistelyssä sinua auttaa Kontio-myyjä.

Tiesitkö, että Glass House -talomallisto itsessään on saanut inspiraationsa Kalifornian Palm Springsistä, joka on juurikin 50-luvun modernismin mekka?

Tutustu mallistoon

Haluatko lukea Kontio Glass Housen rakentaneen rakentajaperheen tarinan? – löydät sen täältä
 
Päivitetty
30.9.2019