Keittiösaarekkeen monta käyttötarkoitusta – mikä näistä sopii sinulle?

Keittiösaareke on haluttu ominaisuus yhä useampaan uuteen keittiöön. Eikä ihme, sillä saareke sopii monenlaiseen ja monen muotoiseen keittiöön ja voidaan suunnitella täysin käyttäjän tarpeiden ja toiveiden mukaan. Kokosimme viisi erilaista ideaa keittiösaarekkeeksi; mikä näistä sopii parhaiten sinun toiveiden keittiöösi?

1. Keittiösaareke säilytystilana

Saareke toimii erinomaisena säilytystilana. Isot laatikot kätkevät sisäänsä astiat ja keittiövälineet, jotka on helppo ottaa esille. Pistorasia saarekkeen tasossa mahdollistaa myös sähköllä toimivien keittiökoneiden kätevän käytön saarekkeen äärellä. Valmiit tarjoilut voi asettaa lopuksi esille saarekkeen päälle.

Petra_raamikeittiö139_inkku

2. Keittiösaareke työskentelytilana

Keittiösaarekkeeseen voidaan tuoda myös kodinkoneita. Kun uuni ja liesitaso sijaitsevat saarekkeessa, kokkaajan ei tarvitse kääntää selkäänsä talon muulle elämälle, vaan seurustelu ja ruoanlaitto kulkevat käsi kädessä.

Petra-keittiöt-Arlena-43B-Designtalo2017-2-web_1920_kirk

3. Keittiösaareke näyttävänä elementtinä

Iso keittiösaareke toimii keittiössä katseenvangitsijana. Petran Willa-saarekkeen avopäätyyn saa rakkaimmat ja usein käytetyt keittiövälineet näyttävästi esille ja kätevästi käden ulottuville.

20190705_08_VantaanTammistonKeittiomaailma_MG_8916_1920

4. Keittiösaareke ruokailutilana

Kun keittiösaarekkeeseen jätetään avointa tilaa, saadaan baarijakkaroilla saarekkeesta myös toimiva ruokapöytä. Sen äärellä sujuvat niin arkiruokailut, aamukahvit kuin koululaisten läksyjen tekokin.

Petra-keittiot-Taika-149-1_inkku

5. Keittiösaareke pyörillä

Keittiösaarekkeen, tai oikeammin niemekkeen, voi myös taikoa esiin tarvittaessa. Jos tilaa on vähän, kaapista esiin vedettävä Plussa-kaappi tuo hetkessä lisää työskentely-, tarjoilu- ja pöytätilaa. Tähän pyörillä varustettuun keittiösaarekkeeseen saat varastoitua myös keittiön tarvikkeita ja astioita. Plussa-kaappi on todellinen tilaihme pieneen keittiöön!

Saareke-pyörillö_rajattu

Keittiösaarekkeen käyttötarkoituksissa lopulta vain mielikuvitus on rajana. Tässä vielä muutama vinkki saarekkeen käyttöön: 

Keittiö on perhettä yhdistävä, kokoava voima - ota keittiöstäsi kaikki irti.

Saareke-palapeli
Saareke-pingis

Voit myös jättää yhteydenottopyynnön

Keittiö on pitkäaikainen sijoitus, johon kannattaa satsata. Omien toiveiden ja ammattilaisen avun yhdistämällä pääset parhaaseen lopputulokseen.

 
Päivitetty
27.9.2019