Katso 10 kysymystä ja vastausta älylukon käytöstä

Tiedätkö tunteen, kun huomaat että kotiavaimet ovat hukassa?
Oletko reissussa ja huomasit että avaimet piti jättää kaverille?
Lapsi on hukannut avaimensa ja hänen pitäisi päästä kotiin, mutta vara-avainkin on hukassa.

Kuulostaako tutulta?

Mitäpä jos teillekin muuttaisi Oviku Nero älylukko, joka tekee vanhasta lukostasi älykkään sekä puhelimestasi avaimen? Neron voi asentaa jälkiasennuksena vanhan lukon kanssa. Oviku Nero on ainut Suomessa jälkiasennuksena toimiva älylukko.

Jos mietit "mitä jos" -kysymyksiä, niin tässä sinulle vastauksia:

1. Voinko asentaa Oviku Neron itse?

Kyllä!

Oviku Neron asennus on helppoa ja sen voit asentaa ihan itse. Myyntipakkauksen mukana tulee kattavat asennus- ja käyttöohjeet ja älylukko itsessään on yksinkertainen koota. Asentaminen vie vain muutaman minuutin ja sovelluksen lataaminen älypuhelimeen saman verran. Asennukseen tarvitset työkalupakistasi ruuvien katkaisua varten vain pihdit tai rautasahan, ristipää- ja/tai torx 20 -ruuvimeisselin.

Oviku Neron toiminta perustuu siihen, että se toimii yhdessä nykyisen lukkosi kanssa. Se on helppo asentaa oven ja vääntönupin väliin ja viimeistelet lukon asennuksen lataamalla sovelluskaupasta puhelimeesi Oviku-sovelluksen. Sovelluksen avulla saat Neron avaamaan oven puolestasi. Oviku Nero soveltuu käytettäväksi missä vain; omakotitaloissa, varastoissa, vuokra-asunnoissa, rivitaloissa, mökeillä tai kerrostaloissa. Asennuksesta ei jää jälkiä ja älylukko on helppo ottaa mukaan esimerkiksi kun muuttaa. Lukko asennetaan oven sisäpuolelle oven ja vääntönupin väliin. Oviku Nero toimii tuplatiivistettyjen ja erikoisäänieristettyjen ovien kanssa, mutta jos oveen on lisätty tiivistelista, voi olla että se pitää poistaa. Myöskään oviin, joissa on metalliset profiilit (kuten useimpien kerrostalojen alaovet) Oviku Neroa ei voida asentaa.

Oviku Nero toimii olemassa olevan oven, lukkorungon ja avainpesän kanssa, joten kyseessä on lukon lisälaite. Oviku Nero toimii 4 x Lithium AA-paristoilla, jotka tulisi vaihtaa viimeistään vuoden välein. Oviku Nero ilmoittaa matalasta paristojännitteestä ja käyttöasteesta riippuen käytöikä paristoilla on noin 6 kk. Paras aika vaihtaa paristot on marras-joulukuussa, jotta voi varmistaa Neron toimimisen talviaikaankin moitteettomasti.

Oviku Neron asennus on helppoa

2. Mitä pitää ottaa huomioon Oviku Neron asennuksessa?

Oviku Neron asento
Oviku Nero voidaan asentaa vain pystysuoraan asentoon. Neroa ei voida asentaa poikittain tai nurinpäin. Paristoluukun aukaisusuunta on ylöspäin.


Oviku Neron asentaminen ulkotiloihin, esim. kylmillä olevaan pihavarastoon
Älylukko voidaan asentaa vain kuivaan ja lämpimään väh. +5°C:een tilaan.

Ongelmia vääntönupin kanssa
Joissakin metallisissa vääntönuppimalleissa on alapinnalla ulokkeita, jotka on tarkoitettu helpottamaan vääntönupin kohdistamista, mutta sopiakseen yhteen Oviku Neron kanssa, vääntönuppeja voi joutua viilaamaan sopiviksi. Aina ei siis ole pakko ostaa myös valmiiksi yhteensopivaa vääntönuppia vaan muokkaamalla vanhaa säästetään hieman ja vääntönuppi on edelleen yhteensopiva vanhan lukkorungon kanssa. 

3. Maksaako Oviku Neron käyttö?

Ei maksa!

Oviku Nero toimii bluetoothin välityksellä, joten sovelluksen tai älylukon käyttäminen eivät maksa käyttäjälle mitään ylimääräistä. Älylukon hankinta on kertaluonteinen.

4. Toimiiko lukko enää avaimilla asennuksen jälkeen?

Kyllä!

Oviku Nero asennetaan oven sisäpuolelle vanhan vääntönupin ja oven väliin, jolloin vanhaa avainpesää ei edes tarvitse irrottaa ovesta ja vanhat avaimet toimivat edelleen. Älylaitteesi toimii kotiavaimena ja voit hallinnoida lukkoa älypuhelimeesi ladattavan Oviku-sovelluksen avulla. Sovelluksen avulla voit hallinnoida kenen tahansa pääsyä kotiisi ja saat reaaliaikaisesti ilmoituksia siitä kuka älylukkoasi käyttää ja milloin. Lokitiedot löytyvät puhelimestasi. Laitteen tietoturvasuojaus on huippuluokkaa. Se on testattu, ja Oviku käyttää yksityisyyden turvaamiseen kansainvälisesti hyväksyttyjä huipputason salausjärjestelmiä (AES128 + avainlukugenerointi), joten voit luottaa siihen, että ovesi lukitus on hyvissä käsissä.

5. Tarvitaanko Oviku Neron asentamiseen taloyhtiön lupa?

Ei!

Oviku Nero on omaan vanhaan lukkoon myytävä bluetoothilla toimiva lisälaite, eikä se rajoita lukon normaalia toimintaa - näin ollen asennukseen ei tarvita taloyhtiön lupaa.

Lisäksi kannattaa huomioida, vaikka naapurilla olisi samanlainen Oviku Nero käytössään, niin teidän Neronne toiminta ei sekoitu keskenään. Naapuri ei siis voi ohjailla sinun älylukkoasi. Teillä on omat yksilölliset Oviku-sovellukset ladattu puhelimeenne ja niihin jää lokitiedot näkyviin. Lukkoa voi siis ohjata VAIN siihen paritetulla laitteella, jolle on myönnetty oikeus liittyä lukkoon tai jaetulla virtuaaliavaimella määriteltyjen aikarajoitusten mukaan.

6. Onko Oviku Nero turvallinen käyttää?

Kyllä!

Oviku Nero on todettu turvalliseksi käyttää, koska siinä käytetään yleisesti koeteltuja tietoturvastandardeja kuten AES -kryptausta ja tieturva vastaa pankkimaailmassa käytettävää tietoturvaa.

Jotta voit käyttää Oviku Neroa, puhelimessasi pitää olla bluetooth-yhteys sekä Android-käyttöjärjestelmän versio 5.1 (tai uudempi), myös IOS-käyttöjärjestelmä (versio 11.2 tai uudempi) sopii yhteen Neron kanssa.


Huom! Tällä hetkellä Oviku Neron liitäntää kodin turvajärjestelmiin tai IOT-järjestelmiin EI tueta.

7. Bluteooth-yhteyden toiminta - milloin ja mistä?

Bluetooth-yhteyden signaalin kantama on noin 10 metriä. Bluetooth-yhteyden toimintaan vaikuttavat käytettävä puhelin (järjestelmä), oven suunta, yhdistymisetäisyys ja heikentävätkö muut mahdolliset elektroniset laitteet signaalia.

Normaalikäytössä Oviku-sovellus yhdistyy Neroon noin 5 sekunnissa, mutta jos käytät avainta ensimmäistä kertaa, voi yhdistyminen kestää jopa 30 sekuntia. Jos yhteyden muodostamisessa on ongelmia, eikä lukko avaudu;

  • kokeile pitää puhelinta mahdollisimman lähellä lukkoa yrittäessäsi yhdistyä siihen.
  • varmista, että käytössäsi on viimeisin versio Oviku-sovelluksesta (päivityksiä aika ajoin) ja
  • tarkasta onko saatavissa uusia päivityksiä järjestelmään.

8. Mitä ovat virtuaaliavaimet ja miten niitä jaetaan?

Virtuaaliavaimella tarkoitetaan "kerta-avainta" tai avainkoodia, jonka olet jakanut toiselle käyttäjälle oven aukaisuun. Virtuaaliavaimia on kolmenlaisia - ylläpitäjä, käyttäjä ja aikarajoitettu avain.

Jos olet ylläpitäjä, niin voit hallita kaikkia lukon käyttäjiä, luoda uusia ylläpitäjiä sekä jakaa virtuaaliavaimia (max. 10 käyttäjää). Virtuaaliavaimia voi jakaa mistä tahansa vaikket olisi Ovikun Neron lähellä, kunhan puhelimesi internet-yhteys on käytössä. Vastaanottaessaan avainkoodia, avaimen vastaanottajalla tulee olla älylaitteessaan internet-yhteys päällä. Oviku-sovelluksessa voi luoda virtuaaliavaimia niihin lukkoihin, jotka olet liittänyt Oviku-sovellukseesi. Avaimen käyttöön ei kuitenkaan erikseen internet-yhteyttä tarvita, vaan avain toimii bluetoothilla.


Käyttäjänä voit käyttää Oviku Neroa 24/7, mutta et voi jakaa virtuaaliavaimia muille.

Aikarajoitettu avain on käytössä vain tiettynä hetkenä joko kerran tai toistuvasti, ennalta määriteltyyn päivään saakka.

Huom! Jos olet suunnitellut asentavasi myös Secure Lockin, niin sitä ei valitettavasti ole suunniteltu toimimaan Oviku Neron kanssa samaan aikaan.

9. Jos kadottaa puhelimen, jossa avainkoodi on, mitä pitää tehdä?

Jos kadotat puhelimen, jossa on virtuaaliavain Oviku Neroon ja olet ylläpitäjä, eikä muita ylläpitäjiä ole, niin pitää palauttaa tehdasasetukset. Tällöin kaikki käyttäjät ja jaetut avaimet häviävät! Jos taas Oviku-sovellukseen on liitetty muita ylläpitäjiä, voivat he missä ja milloin tahansa poistaa sinut sallituista käyttäjistä ja tällöin kyseistä puhelinta ei kukaan muu voi käyttää Oviku Neron ohjaamiseen.


Tehdasasetusten palauttaminen
Tehdasasetusten palautus tapahtuu avaamalla ovi raolleen, jotta lukkorunko ja telki pääsevät liikkumaan vapaasti. Pidetään led-indikaattoria painettuna noin 5 sekuntia kunnes valkoinen led alkaa vilkkumaan. Kun vilkkuminen loppuu, Kalibroi Oviku Nero itsensä. Tehdasasetusten palauttamisen jälkeen voidaan Oviku Neroon liittyä ensimmäisen kerran millä laitteella tahansa ilman eri oikeuksia. Tästä laitteesta tulee automaattisesti Ylläpitäjä (oviku.com).

10. Näkyykö Oviku-sovelluksessa lokitiedot?

Kyllä!

Oviku-sovelluksen avulla voit nähdä reaaliaikaisesti kenelle olet itse ylläpitäjänä tai kenelle lähimmäisesi on jakanut kerta-avaimen tai avaimen käyttöoikeuden ja onko kyseistä avainta käytetty.

Lokitietojen tarkastelu on mahdollista milloin vain. Mahdollisissa ongelmatilanteissa Oviku-sovelluksesta saattaa olla myös muutakin hyötyä, koska lokitietojen perusteella voidaan esim. todentaa käynnit.

Huom!

Jos tehdasasetukset joudutaan palauttamaan syystä tai toisesta, lokitiedot ja muut käyttäjätiedot nollaantuvat.
Oviku NeroOviku Nero

Oviku-sovellus tekee puhelimestasi kotiavaimen!

Oviku Nero:a ohjaavaa käyttösovellusta (Oviku) kehitetään jatkuvasti. Kehitystyötä tehdään tiiviissä yhteistyössä asiakkaiden ja laitetestaajien kanssa, jotta sovelluksen käyttökokemus olisi paras mahdollinen. Oviku-sovellus on saatavilla IOS- ja Android-laitteille. Tulevaisuudessa Oviku tulee tarjoamaan myös itse lukkoon kokonaan uusia ominaisuuksia, jotka ovat päivitettävissä jo ostettuihin Oviku Nero-lukkoihin Oviku applikaation kautta.

Oviku-sovelluksen viimeisin päivitys on tehty 18.10.2019 (Android / iOS). Päivitysten myötä lukon yhteysnopeus on parantunut merkittävästi ja sovellus osaa kertoa, mikäli lukko on varattu tai toisen käyttäjän käytössä. Lisäksi viimeisin päivitys tulee auttamaan avaintenjakoa ja lisää toiminnan luotettavuutta.

Oviku Nero tuo turvallisuuden tunnetta kotona ja etänä. Turvaa sinäkin ovesi sekä kaikki sen takana ja vaihda älylukkoon!


Tutustu myös muihin Ovikun tarjoamiin vaihtoehtoihin>>


Asennus on helppoa ja nopeaaAsennus on helppoa ja nopeaa

Jäikö jokin askarruttamaan? Jätä yhteydenottopyyntö


 
Päivitetty
30.3.2020