Autotalleihin erinomaisesti soveltuva eriste

Miltä kuulostaisi autotalleihin sekä -halleihin suunniteltu eriste, joka on varustettu hyvällä lämmöneristyskyvyllä ja joka toimii myös tehokkaana äänenvaimentajana? Palamattomasta materiaalista valmistettu, epäorgaaninen eriste ei lisää tilan palokuormaa eikä osallistu paloon esimerkiksi autopalon sattuessa.

Vaaleanharmaalla lasikuituhuovalla pinnoitettu eristevillalevy on valmistettu epäorgaanisesta ja kemiallisesti neutraalista materiaalista.Vaaleanharmaalla lasikuituhuovalla pinnoitettu eristevillalevy on valmistettu epäorgaanisesta ja kemiallisesti neutraalista materiaalista.

Mikä on ISOVER Garage?

Garage on ISOVERin uutuuslevy, joka on tarkoitettu autotallien ja -hallien sekä lämmittämättömien kellareiden katon alapuoliseen eristämiseen. Hyvän lämmöneristyskykynsä (λ-luokka 33) lisäksi eriste toimii tehokkaana äänenvaimentajana ja soveltuu siten erinomaisesti pysäköintitiloihin, joiden yläpuolella on asuintiloja.

350 garage_harmaa

Vaaleanharmaalla lasikuituhuovalla pinnoitettu eristevillalevy on valmistettu epäorgaanisesta ja kemiallisesti neutraalista materiaalista. Garage ei sisällä korroosiota aiheuttavia ainesosia. Tuote on lisäksi hajuton, lahoamaton eikä se tarjoa otollista kasvualustaa homesienille. ISOVER Garage ei ole hygroskooppinen, joten eristeen eristyskyky ei muutu ilmankosteuden vaihdellessa. Varastointivaiheessa levy tulee suojata ylimääräiseltä kosteus- ja säärasitukselta säilyttämällä ne irti maasta ja katetussa tilassa tai vaihtoehtoisesti suojapeitteellä peitettynä.

Miten asennus onnistuu?

ISOVER Garage on helposti työstettävä. Levyn leikkaaminen onnistuu helposti villasahaa, villaveistä tai puukkosahaa käyttäen. Levy asennetaan kuivaan ja pölyttömään betonialustaan joko pelkkien eristekiinnikkeiden tai liiman ja kiinnikkeen yhdistelmällä. Liiman käyttö mahdollistaa sen, että eristettä voi asentaa vain yksi henkilö. Liiman käyttäminen tuotteen esikiinnitykseen nopeuttaa huomattavasti työtä ja tekee siitä merkittävästi ergonomisempaa, kun tuotetta ei tarvitse erikseen kannatella kiinnikkeiden porauksen aikana. Mikäli asennuksessa käytetään liimaa, on alin asennuslämpötila + 5°C. Liiman kuivumisen kannalta suosituslämpötila on + 15-25°C. Itse kiinnikkeet asennetaan symmetrisesti toisiinsa nähden noin 300 mm etäisyydelle eristelevyn reunoista. Määrällisesti kiinnikkeitä suositellaan 2 kpl/eristelevy eli noin 3 kpl/m². Villakiinnikkeen porareiän halkaisija on 6 mm.

750 302 garage asennus kattoon

Garage on mittastabiili eriste, joten ilmankosteus tai lämpötilamuutokset eivät aiheuta levyyn muutoksia. Muuttumattomuutensa ansiosta levyt voidaan asentaa tiiviisti puskuun viereiseen eristeeseen tai seinärakenteeseen kiinni. Erillisiä tiivistysvaahtoja tai teippejä ei käytetä. Järjestelmään kuitenkin kuuluu näkyviin jäävien villareunojen peittämiseen tarkoitettu pinnoitekaista Garage Reunakaista, jolla koko eristerakenne saadaan yhtenäisen näköiseksi. Pinnoitekaistan liimaukseen soveltuu sama liima, mitä eristelevyjenkin kiinnitykseen.

Kaksikerroseristämisessä levykerrokset asennetaan ristikkäin toisiinsa nähden, jolloin voidaan hyödyntää samaa kiinnikettä molempien eristekerrosten kiinnittämiseen. Mikäli ensimmäisen kerroksen kiinnitykseen ei ole käytetty liimaa, kiinnitetään se ennen seuraavan kerroksen asentamista erillisellä kiinnikeprikalla.

Voit ladata itsellesi tuotekortin tästä

Tuotetietoja:

  • Eristeen paksuus: 50 mm, 100 mm ja 175 mm.
  • Eristeen leveys 600 mm ja pituus 1200 mm.
  • Lämmönjohtavuus (suunnitteluarvo) 0,033 W/mK, λD -arvo
  • Vesihöyrynläpäisevyys: Diffuusioavoin
  • Palo-ominaisuus: A2-s1, d0 - Europaloluokka
Tuotepaksuudet ja U-arvot eri paksuuksilla:
  • 50 mm - <0,5 W/m²K (lämpimän ja puolilämpimän tilan välinen välipohja)
  • 100 mm – 0,27 W/m²K (lämpimän ja puolilämpimän tilan välinen välipohja)
  • 175 mm – 0,17 W/m²K (Tuuletettu tila, tuuletus < 8‰)
  • 2 x 175 mm – 0,09 W/m²K (Tuuletettu tila, tuuletus > 8 ‰ tai ulkoilmaan rajoittuva)

Huom! Laskennassa järjestelmään kuuluvat kiinnikkeet 3 kpl/m²

ISOVER Garage -esite


 
Päivitetty
16.9.2019