• Etusivu
  • Talo

Autotalleihin erinomaisesti soveltuva eriste

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Saint-Gobain Finland Oy / ISOVER
Julkaistu 16.09.2019
20199_59975.jpg

Vaaleanharmaalla lasikuituhuovalla pinnoitettu eristevillalevy on valmistettu epäorgaanisesta ja kemiallisesti neutraalista materiaalista.

Miltä kuulostaisi autotalleihin sekä -halleihin suunniteltu eriste, joka on varustettu hyvällä lämmöneristyskyvyllä ja joka toimii myös tehokkaana äänenvaimentajana? Palamattomasta materiaalista valmistettu, epäorgaaninen eriste ei lisää tilan palokuormaa eikä osallistu paloon esimerkiksi autopalon sattuessa.

Mikä on ISOVER Garage?

Garage on ISOVERin uutuuslevy, joka on tarkoitettu autotallien ja -hallien sekä lämmittämättömien kellareiden katon alapuoliseen eristämiseen. Hyvän lämmöneristyskykynsä (λ-luokka 33) lisäksi eriste toimii tehokkaana äänenvaimentajana ja soveltuu siten erinomaisesti pysäköintitiloihin, joiden yläpuolella on asuintiloja.

20199_59976.jpg

Vaaleanharmaalla lasikuituhuovalla pinnoitettu eristevillalevy on valmistettu epäorgaanisesta ja kemiallisesti neutraalista materiaalista. Garage ei sisällä korroosiota aiheuttavia ainesosia. Tuote on lisäksi hajuton, lahoamaton eikä se tarjoa otollista kasvualustaa homesienille. ISOVER Garage ei ole hygroskooppinen, joten eristeen eristyskyky ei muutu ilmankosteuden vaihdellessa. Varastointivaiheessa levy tulee suojata ylimääräiseltä kosteus- ja säärasitukselta säilyttämällä ne irti maasta ja katetussa tilassa tai vaihtoehtoisesti suojapeitteellä peitettynä.

Miten asennus onnistuu?

ISOVER Garage on helposti työstettävä. Levyn leikkaaminen onnistuu helposti villasahaa, villaveistä tai puukkosahaa käyttäen. Levy asennetaan kuivaan ja pölyttömään betonialustaan joko pelkkien eristekiinnikkeiden tai liiman ja kiinnikkeen yhdistelmällä. Liiman käyttö mahdollistaa sen, että eristettä voi asentaa vain yksi henkilö. Liiman käyttäminen tuotteen esikiinnitykseen nopeuttaa huomattavasti työtä ja tekee siitä merkittävästi ergonomisempaa, kun tuotetta ei tarvitse erikseen kannatella kiinnikkeiden porauksen aikana. Mikäli asennuksessa käytetään liimaa, on alin asennuslämpötila + 5°C. Liiman kuivumisen kannalta suosituslämpötila on + 15-25°C. Itse kiinnikkeet asennetaan symmetrisesti toisiinsa nähden noin 300 mm etäisyydelle eristelevyn reunoista. Määrällisesti kiinnikkeitä suositellaan 2 kpl/eristelevy eli noin 3 kpl/m². Villakiinnikkeen porareiän halkaisija on 6 mm.

20199_59974.jpg

Garage on mittastabiili eriste, joten ilmankosteus tai lämpötilamuutokset eivät aiheuta levyyn muutoksia. Muuttumattomuutensa ansiosta levyt voidaan asentaa tiiviisti puskuun viereiseen eristeeseen tai seinärakenteeseen kiinni. Erillisiä tiivistysvaahtoja tai teippejä ei käytetä. Järjestelmään kuitenkin kuuluu näkyviin jäävien villareunojen peittämiseen tarkoitettu pinnoitekaista Garage Reunakaista, jolla koko eristerakenne saadaan yhtenäisen näköiseksi. Pinnoitekaistan liimaukseen soveltuu sama liima, mitä eristelevyjenkin kiinnitykseen.

Kaksikerroseristämisessä levykerrokset asennetaan ristikkäin toisiinsa nähden, jolloin voidaan hyödyntää samaa kiinnikettä molempien eristekerrosten kiinnittämiseen. Mikäli ensimmäisen kerroksen kiinnitykseen ei ole käytetty liimaa, kiinnitetään se ennen seuraavan kerroksen asentamista erillisellä kiinnikeprikalla.

  • Eristeen paksuus: 50 mm, 100 mm ja 175 mm.
  • Eristeen leveys 600 mm ja pituus 1200 mm.
  • Lämmönjohtavuus (suunnitteluarvo) 0,033 W/mK, λD -arvo
  • Vesihöyrynläpäisevyys: Diffuusioavoin
  • Palo-ominaisuus: A2-s1, d0 - Europaloluokka
Tuotepaksuudet ja U-arvot eri paksuuksilla:
  • 50 mm - <0,5 W/m²K (lämpimän ja puolilämpimän tilan välinen välipohja)
  • 100 mm – 0,27 W/m²K (lämpimän ja puolilämpimän tilan välinen välipohja)
  • 175 mm – 0,17 W/m²K (Tuuletettu tila, tuuletus < 8‰)
  • 2 x 175 mm – 0,09 W/m²K (Tuuletettu tila, tuuletus > 8 ‰ tai ulkoilmaan rajoittuva)

Huom! Laskennassa järjestelmään kuuluvat kiinnikkeet 3 kpl/m²

ISOVER Garage -esite

Ohje

Ohje

Tuotetietoja:

  • Eristeen paksuus: 50 mm, 100 mm ja 175 mm.
  • Eristeen leveys 600 mm ja pituus 1200 mm.
  • Lämmönjohtavuus (suunnitteluarvo) 0,033 W/mK, λD -arvo
  • Vesihöyrynläpäisevyys: Diffuusioavoin
  • Palo-ominaisuus: A2-s1, d0 - Europaloluokka
Tuotepaksuudet ja U-arvot eri paksuuksilla:
  • 50 mm - <0,5 W/m²K (lämpimän ja puolilämpimän tilan välinen välipohja)
  • 100 mm – 0,27 W/m²K (lämpimän ja puolilämpimän tilan välinen välipohja)
  • 175 mm – 0,17 W/m²K (Tuuletettu tila, tuuletus < 8‰)
  • 2 x 175 mm – 0,09 W/m²K (Tuuletettu tila, tuuletus > 8 ‰ tai ulkoilmaan rajoittuva)

Huom! Laskennassa järjestelmään kuuluvat kiinnikkeet 3 kpl/m²

Saint-Gobain Finland Oy / ISOVER
Talo
julkisivu
rakennukset
lämpöeristys
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

jani niemi haastattelussa isover insunsafen asennuksesta rintamamiestaloon
Rintamamiestalon lisäeristys – näin se toteutettiin
Rintamamiestalo, tuo monille niin tuttu, on useille haaveiden listalla. Oman haaveensa talonhankinnasta toteutti vuonna 2021 Jani Niemi. 1950-luvulla rakennettu kolmikerroksinen omakotitalo koki melkoisen remontin, yksi kannattavimmista remonteista oli lisäeristäminen.
20219_72278.jpg
Huomioi nämä eristyksessä ja tee mökistäsi talviasuttava
Yhä useampi meistä on viihtynyt mökillään enemmän ja enemmän niin vapaa-ajan kuin myös työn merkeissä. Kesäaikana mökillä olo on huoletonta, mutta miten käy silloin kun pakkanen alkaa paukkua nurkissa ja kylmyys hiipiä myös sisälle? Mökin muuttaminen talviasuttavaksi onnistuu pienin kustannuksin.
Jääpuikkoja omakotitalon räystäällä
Miksi jääpuikkoja roikkuu räystäällä?
Nuo kauniit ja kimaltavat luontoäidin luomukset, jääpuikot, voivat kertoa terävällä kielellään yläpohjan eristeongelmasta. Jääpuikot voivat olla merkki eristeiden riittämättömyydestä tai jostain rakennusfysikaalisesta ongelmasta. Olemattomat tuuletusraot eivät päästä kattoa tuulettumaan kunnolla, jolloin kosteus voi tiivistyä katon alapintaan. Yläpohjan vuosikymmenet palvelleet eristeet eivät enää vastaa nykynormeja, jolloin lämpö karkaa harakoille. Oikein suunniteltu rakenne pitää lämmön sisällä ja kosteuden poissa rakenteista.Antaa harakoiden hytistä katonharjalla.
20235_70717.jpg
Yhdeksän ohjetta sekä vinkkiä kodin ja mökin pikkukorjauksiin
Aurinkoinen sekä kuiva sää houkuttelevat puuhastelemaan pihalle. Kevät, kesä sekä syksykin, ovat hyvää aikaa huolehtia kodin ja mökin pienet kunnostustyöt pihamaalla. Toisinaan remppapuuhat eivät rajoitu vain ulos, vaan myös sisätilat kaipaavat ehostusta.Kokosimme tähän muutamia vinkkejä, ohjeita sekä videoita yleisimpiin kunnostustarpeisiin.
julkisivutiili vuolu raot kaikki sävyt
Tiiliarkkitehtuuria Helsingin Jätkäsaaressa
Helsingin merellisillä asuinalueilla, kuten Jätkäsaaressa, tiili on yleisin julkisivumateriaali. Kestävyyden merkitys korostuu vaativissa olosuhteissa, ja ilmaston muuttuessa säärasitukset ovat entistä voimakkaampia. Tiilen käyttöä puoltaa paitsi rakenteellinen kestävyys, myös esteettiset seikat. Tiili kestää erittäin hyvin ajallista kulumista ja likaantumista, ja sen huolloksi riittää monessa tapauksessa pelkkä puhdistus aika ajoin. Koska tiilipinta muodostuu pienistä palasista, on yksittäiset rikkoutumiset suhteellisen helppo korjata.
202110_72897.jpg
Kennoharkko yhä useamman koulun runkoratkaisuna
Vietämme huomattavan paljon aikaa sisätiloissa, joten sisäilmastolla ja sisäilman laadulla on suuri merkitys terveyteemme ja hyvinvointiimme. Rakennusten kosteustekninen toimintavarmuus ja vikasietoisuus ovatkin nousseet tärkeiksi kriteereiksi erityisesti koulujen ja päiväkotien rakenneratkaisuissa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton