Tyylikäs ulko-ovi kutsuu astumaan peremmälle

Syksy on ovikaupan kiireisintä sesonkiaikaa. Loppusyksyä tai talvea ei tarvitse kavahtaa asennusajankohtana, sillä nykyiset työkalut ja tiivistevaahdot toimivat myös pakkasella.

Parhaimmillaan ulko-ovi on julkisivun toimiva, kestävä ja tyyliin sopiva yksityiskohta, josta on mukava astua ulos uuteen päivään ja päivän päätteeksi palata takaisin kotiin. Se tuo turvaa pitäen kutsumattomat henkilöt poissa, säästää energiaa pitäen lämmön sisällä ja ottaa vieraat vastaan tehden heidän saapumisensa miellyttäväksi.
 

Laadukasta ovea on ilo käyttää ja katsella.

Koska ulko-ovi on ahkerassa käytössä ja jatkuvasti katseiden alla, se on kuin talosi käyntikortti. Ei siis ole lainkaan yhdentekevää, millainen ovi kodissasi on.

Miltä unelmaovesi näyttää?

Kaikkia Halltex-ovia on saatavana maalatulla HDF-pinnalla valkoisena sekä vakioväreissä ruskeana, harmaana, beigenä, punaisena, tummanruskeana, tummanharmaana, vihreänä ja sinisenä. Tilauksesta oven saa myös muun värisenä tai 2-värimaalauksella. Lisäksi lähes kaikkiin Halltex-ovimalleihin on mahdollista valita puuvalmis mäntyviilutus, öljytty tiikkiviilutus tai lakattu tammiviilutus.

Tilaa maksuton esite Halltex-ovista
 

Halutessasi voit säväyttää yksilöllisellä ovella.

Perusmallien lisäksi Halltex-ovia valmistetaan tilauksesta erikoismitoilla ja asiakkaan oman mallin mukaan. Erilaisilla lasituksilla, väreillä ja kuvioinneilla saat ulko-ovestasi juuri sellaisen kuin haluat.

Jätä Halltexille yhteydenottopyyntö

Pienennä lämmityskulujasi

Vanha ovesi saattaa päästää lämpöä jatkuvasti harakoille, joten ulko-oven uusimisella voi pienentää myös lämmityslaskua.

Mikäli eteisessä ei ole tuulikaappia ja sisäovea, ulko-oven tuplatiiviste on hyvä ratkaisu energiatehokkuuden parantamiseksi. Tuplatiivistys toteutetaan ns. 2-kyntekarmina, eli ovessa olevan tiivisteen lisäksi myös karmissa on tällöin tiiviste.
 

Tuplatiivistys on saatavana lisävarusteena kaikkiin Halltex-ovimalleihin.

Tilauksesta Halltex-oveen voi myös valita 78-millisen termorakenteen 65 millin vakiopaksuuden sijaan.

Laatuovi tuo pitkäikäistä turvaa

Laadukas ulko-ovi on pitkäikäinen hankinta, joka oikein asennettuna ja käsiteltynä säilyy suorana ja toimivana vuodesta toiseen. Laadun takeena kaikille Halltex-oville myönnetään 3 vuoden rakennetakuu ja 12 vuoden suoranapysymistakuu.

Turvallisuuden tunne on kodissa tärkeää, joten myös ulko-oven turvallisuusominaisuuksiin kannattaa kiinnittää huomiota. Kestävältä ja nykyaikaiselta näyttävä ulko-ovi ei houkuta murtovarkaita samalla tavalla kuin huonokuntoinen ovi, mutta silti oven rakenteen täytyy kestää murtautumisyritykset.
 

Muista panostaa myös takaoven ja terassioven laatuun, sillä usein ne ovat pääovea paremmin katseilta suojassa ja siten otollisempia murroille.

Halltexin ulko-ovissa on korkeus- ja sivuttaissäädettävät turvasaranat sekä nykyaikainen Abloy LC 102 -lukkorunko, joka on kehitetty kestämään kovempaakin käyttöä. Lisävarusteena oveen on mahdollista hankkia myös turva- tai sähkölukkokoneistukset.

Mitä kaikkea pitäisi huomioida uutta ulko-ovea hankittaessa? Katso täältä 7 kohdan muistilista.

Syksy on ovikaupan sesonkiaikaa

Moni omakotitaloasuja havahtuu ulko-oven vaihtotarpeeseen syksyllä. Vanha ovi halutaan uusia ennen pakkasten tuloa, mutta yllätyksenä saattaa tulla toimitusaika, joka sesongin takia voi venyä jopa parin kuukauden mittaiseksi.

Toinen syy syksyn tilauspiikkiin löytyy uudisrakentamisen puolelta. Vaikka rakentamista tehdään aiempaa enemmän läpi vuoden, syksyn tullessa ja lämpötilojen laskiessa aloitetaan uusiin taloihin lämmitysten kytkeminen. Samalla ajankohtaiseksi tulee lämmön sisällä pitävän ulko-oven asentaminen.

− Valtaosa tuotannosta tehdään asiakkaan mittojen ja toivomusten mukaan, joten varastoon valmistus ei yksin tuo helpotusta kiireiseen sesonkiin. Tosin meillä ei toimitusaika ole enää vuosiin venynyt juuri kuukautta pitemmäksi, kertoo Halltex Oy:n toimitusjohtaja Mikko Hakkarainen.

Hakkaraisen mukaan oven tai ikkunan vaihto onnistuu rakentamisen ammattilaisilta läpi vuoden. Loppusyksyä tai talvea ei tarvitse kavahtaa asennusajankohtana, sillä nykyiset työkalut ja tiivistevaahdot toimivat myös pakkasella.

− Kun oven lähellä olevat viherkasvit siirtää kauemmaksi, niin vaihto kyllä onnistuu kylmemmälläkin ilmalla. Meiltä löytyy ovia syksyn toimituksiin vielä lukuisille ostajille, Hakkarainen vakuuttaa. 
Julkaistu
16.9.2019