Ensiasunnon sisustaminen edullisesti – näillä vinkeillä onnistut

Ensiasuntoon muuttaminen on elämän mullistava muutos. Ensimmäisen oman kodin sisustaminen ja varustaminen asumiseen tarvittavilla käyttötavaroilla voi olla kallista. Näiden vinkkien avulla sisustat ensiasunnon edullisesti ja teet tarpeelliset hankinnat fiksusti!

Omilleen muuttaminen lapsuuden kodista tulee kaikille ajankohtaiseksi ennemmin tai myöhemmin. Monet hankkivat ensiasunnon saatuaan ensimmäisen vakituisen työpaikkansa. Ensiasuntoon muuttaminen tarkoittaa suurimmalle osalle täysin uusien hankintojen tekemistä. Monella on ennen muuttoa tarkka mielikuva siitä, miltä ikioman kodin tulee näyttää, mutta budjetti ei välttämättä anna periksi kaikkien haaveiden toteuttamiseksi.

Onneksi ensiasunnon sisustaminen ja varustaminen onnistuu myös pienemmällä budjetilla ja tee-se-itse-asenteella – laadusta, käytännöllisyydestä tai tyylikkyydestä tinkimättä.

Biltemasta saa kaiken tarvittavan ensiasunnon sisustukseen ja varustukseen.Biltemasta saa kaiken tarvittavan ensiasunnon sisustukseen ja varustukseen.

Aloita ensiasunnon varustaminen välttämättömimmistä hankinnoista

Kaikkia hankintoja uuteen kotiin ei välttämättä tarvitse tehdä heti. Sisustuksen ei tarvitse olla muuttopäivästä alkaen valmis. Hankintoja voi tehdä vähitellen ja erissä, jolloin kustannukset voi helposti jakaa pidemmälle aikavälille. Ensiasuntoon muuttajan kannattaa hankkia ensin kaikista välttämättömimmät huonekalut ja käyttötavarat. Aluksi on tärkeintä, että kodissa voi asua.

Hankinnat kannattaa aloittaa huonekaluista ja tavaroista, jotka vaikuttavat eniten omassa kodissa asumiseen. Suuremmista huonekaluista hankintalistan kärkipäähän kannattaa sijoittaa sänky, sohva, ruokapöytä ja tuolit. Jos olet liikkeellä pikkubudjetilla, kannattaa kiertää kirpputorit ja kierrätyskeskukset sekä tutkia netin myynti-ilmoitukset – saatat tehdä hyviä löytöjä edullisesti.

Keittiö on kodin huoneista se, joka tarvitsee kenties eniten tarvikkeita, jotka vaikuttavat jokapäiväiseen elämiseen. Biltemasta saat edullisesti tarpeelliset keittiötarvikkeet ja -koneet, kuten ruokailuvälineet, lasit, keittiöpyyhkeet, kahvinkeittimen, mikroaaltouunin, leivänpaahtimen ja vedenkeittimen. Käytännölliset koneet ja tarvikkeet tekevät kokkaamisesta ja keittiössä toimimisesta sujuvaa niin arkena kuin juhlapäivinäkin.

Biltemasta saat edullisesti tarpeelliset keittiötarvikkeet ja -koneet.Biltemasta saat edullisesti tarpeelliset keittiötarvikkeet ja -koneet.

Harmoninen sisustus syntyy yksinkertaisilla ja edullisilla kikoilla

Ensiasunnon sisustaminen mieleiseksi onnistuu yksinkertaisilla kikoilla, eikä rahaa tarvitse välttämättä käyttää suureen remonttiin. Harmoninen sisustus syntyy yhteensopivista värisävyistä tai jostakin kantavasta teemasta, joka sitoo kaikki huoneet kauniisti yhteen. Voit esimerkiksi valita jonkin värin, joka toistuu eri huoneissa.

Uuden kodin ilmeen voi muuttaa helposti maalaamalla asunnon seinät. Biltemasta löydät tarvittavat maalaustarvikkeet ja -välineet unelmiesi toteuttamiseen. Kenties haluat asuntoosi persoonallisen ratkaisun ja maalaat yhden seinän liitutaulumaalilla, jolloin koko seinä muuttuu eläväksi taideteokseksi. Liitupiirustukset on helppo pyyhkiä pois, kun niihin kyllästyy. Jos tapetti houkuttaa kuitenkin enemmän, niin meiltä saat myös laadukkaat tapetointivälineet.

Mikäli yhtenevän sisustuksen luominen tuntuu hankalalta siksi, että sinulla on eri tyylisiä huonekaluja tai esineitä, tartu rohkeasti maalipensseliin. Huonekalujen tai sisustusesineiden maalaaminen yhteensopivilla väreillä tekee sisustuksesta eheän.

Yhtenevyyttä saa lisättyä myös valitsemalla tyynyjä, lakanoita, pyyhkeitä tai muita kodintekstiilejä, joissa kaikissa toistuu sama väri. Erilaiset huovat, lampaantaljat, tuoksukynttilät tai lyhdyt kruunaavat lopputuloksen tuomalla asuntoon kodikkuutta ja tunnelmaa. 

3-(1)
jouluvalo_1400x600

Toimenpiteet ennen sisustuspuuhiin ryhtymistä: muuttaminen ja siivous

  • Tee aluksi muistilista käytännön muuttovalmisteluista ja siivouksesta.
  • Karsi turhat tavarat, joille ei ole enää käyttöä.
  • Aloita säilytettävien tavaroiden pakkaaminen hyvissä ajoin.
  • Muista: muuttolaatikot, pakkausteipit, muuttohuovat ja kuplamuovit
  • Siivoa uusi koti perusteellisesti.
  • Hanki siivoustuotteet: pölynimuri, moppi, siivousliinoja, suihkepullo, rikkalapio, tiskiharja ja puhdistusaineita. Laadukkailla siivoustuotteilla pidät uunituoreen kotisi puhtaana muuton jälkeenkin.

Syksy ja talvi 2019/20 -kuvasto on ilmestynyt!

Syksy on uuden alkua – olipa kyseessä sitten vaatekaapin suursiivous, kodin remontointi, muutto uuteen kotiin tai vaikka vain seinien maalaaminen.

Uusi syys-talvikuvastomme tarjoaa paljon vaihtoehtoja kotiin ja sisustamiseen. Niillä haluamme inspiroida ja helpottaa perheiden arkea. Kuvastossa on lisäksi paljon mielenkiintoisia uutuuksia, kuten puutarhanhoito- ja lumenluontivälineitä sekä tarvikkeita niin keittiöön kuin työpajallekin.

Selaa kuvastoa täältä >>

xxx
 
Julkaistu
13.9.2019