Lämmitysremontti päivitti unelmien kodin nykypäivään

Palojoen perheen omakotitalo lämpenee helppokäyttöisellä ilma-vesilämpöpumpulla, johon voi luottaa myös kovilla pakkasilla.

Rauhallisella pientaloalueella sijaitsevan noin
200-neliöisen talon pohjaratkaisu on fiksu. Asuintilat ovat yhdessä tasossa.
Kellarikerroksesta löytyvät kodinhoitohuone, tekninen tila, varastoja sekä
autotalli.

Rauhallisella pientaloalueella sijaitsevan noin 200-neliöisen talon pohjaratkaisu on fiksu. Asuintilat ovat yhdessä tasossa. Kellarikerroksesta löytyvät kodinhoitohuone, tekninen tila, varastoja sekä autotalli.

Kun Palojoen perhe löysi kauan etsimänsä uuden kodin, 50-luvulla rakennetun ja 90-luvulla peruskorjatun talon Kauniaisista, pienet puutteet eivät enää haitanneet. Remonttia voisi aina tehdä ja lämmitysjärjestelmän uusia, sillä sijainti ja perusasiat olivat talossa kohdillaan.

− Tuntui heti, että olimme tulleet kotiin. Olimme kierrelleet jo niin paljon, että tiesimme heti, että se oli nyt tässä, Risto Palojoki kuvailee.

Jo ennen kaupantekoa Palojoet olivat päättäneet, että ainakin lämmitysjärjestelmä ja kylpyhuone uusittaisiin.

− Öljylämmitys ei ole enää tätä päivää. Halusimme modernimman ja ekologisemman ratkaisun, Palojoki toteaa.

Uusi
lämmitysjärjestelmä saa omistajansa huulille tyytyväisen hymyn.

Uusi lämmitysjärjestelmä saa omistajansa huulille tyytyväisen hymyn.

Suomen oloihin sopiva

Lämmitysjärjestelmän vaihto voi monesta tuntua hankalalta, mutta Palojoet eivät kokeneet sitä haastavaksi. Asiantuntemusta löytyi läheltä, sillä Riston tutulla on alan firma. Kaveriin oli myös helppo luottaa, kun neuvot eivät olleet mitään myyntipuheita.

− Hän sanoi, että maalämpö on hyvä vaihtoehto. Mutta aika nopeasti ykköseksi nousi tämä ilma-vesilämpöpumppu. Ilma-vesilämmöllä saavutamme hyvän hyötysuhteen ja suuret säästöt entiseen öljylämmitykseen verrattuna, mutta investointi on huomattavasti maalämpöä pienempi.
 

"Pidän erittäin tärkeänä, että paikallinen ja perinteinen valmistaja tuntee Suomen talven vaatimukset."

Kaukoran toimittamaan Jäspin ilma-vesilämpöpumppuun Palojoet päätyivät lähinnä kahdesta syystä.

− Kotimainen järjestelmä tuo Suomeen työtä. Lisäksi pidän erittäin tärkeänä, että paikallinen ja perinteinen valmistaja tuntee Suomen talven vaatimukset. Ja kun sain Kaukoralta myös erittäin hyvää ja ammattitaitoista palvelua, ratkaisu oli varsin helppo.

Palojoet valitsivat kotinsa lämmittäjäksi Jäspi Tehowatti Air Nordic -mallin. Invertteriohjattu laite tuottaa hyvällä hyötysuhteella lämpöä vielä kovissa pakkasissa aina -25 asteeseen asti. Se ei siis hyydy silloin, kun koti tarvitsee eniten lämmitystehoa. Vielä kovemmilla keleillä kone ottaa automaattisesti avuksi sähkön.

− Parasta hain ja tämän sain. Tätä ei tarvitse katua.

Tilaa maksuton Jäspi-esite

Jätä yhteydenottopyyntö

Jäspi Tehowatti Air Nordic sopii mainiosti lämmitysjärjestelmäksi sekä uudistaloon että saneerauskohteeseen öljylämmityksen korvaajaksi.Jäspi Tehowatti Air Nordic sopii mainiosti lämmitysjärjestelmäksi sekä uudistaloon että saneerauskohteeseen öljylämmityksen korvaajaksi.

Moderni tekniikka helpottaa arkea

Öljylämmitys oli oman aikansa luotettava ja tehokas laatutuote. Nykymaailmassa öljylämmityksen päästöt ja ympäristöriskit ovat kuitenkin nousseet esiin järjestelmän etuja enemmän.

− Ajattelimme, että nykyään pitää olla joku järkevämpi ja ekologisempi tapa lämmittää talo ja käyttövesi. Onhan kaikki muukin kehittynyt ihan toiselle tasolle viime vuosikymmeninä, Palojoki miettii.
 

"Vanhan laitteen ymmärtäminen tuntui aika ylivoimaiselta. Meillä kun ei ollut aiempaa kokemusta öljylämmityksestä."

Vanhassa öljylämmitysjärjestelmässä hän ihmetteli monia erilaisia mittareita, säätimiä ja vempaimia sekä ristiin rastiin seikkailleita kupariputkia.

− Laitteen ymmärtäminen tuntui aika ylivoimaiselta. Meillä kun ei ollut aiempaa kokemusta öljylämmityksestä.

Uuden järjestelmän sisäyksikkö tuli tekniseen tilaan täsmälleen entisen öljykattilan paikalle. Vaihtamiseen kului aikaa puoli päivää. Öljykattilan korvannut laite näyttää korkealta jääkaappipakastimelta.

− Uusi laite näyttää paljon yksinkertaisemmalta, vaikka toki tästäkin putkia lähtee.

Vanha ja hankalan
tuntuinen öljykattila sai siirtyä ansaitulle eläkkeelle.

Vanha ja hankalan tuntuinen öljykattila sai siirtyä ansaitulle eläkkeelle.

Kuoret sisältävät ilma-vesilämpöpumpun sisäyksikön ja varaajan, josta Palojoella on vain hyvää sanottavaa.

− Aiemmin kylpyammeen täyttämisen jälkeen kuuma vesi loppui, mutta nyt sitä vaan riittää ja riittää. Se oli ihan ensimmäinen asia, jonka huomasimme vaihdon jälkeen, hän kiittelee.

Todelliset säästöt selviävät vasta ensimmäisen täyden talven jälkeen, mutta odotukset ovat korkealla. Kaukoran asiantuntijan tekemän laskelman perusteella lämmityskuluista säästyy vuodessa noin puolet, eli 17 000 kWh energiaa ja 1 538 kiloa CO2-päästöjä vuodessa.

− Todellisen säästön näkee myöhemmin, mutta se on todennäköisesti huomattava. Ilma-vesilämmön kanssa myös arkemme tulee olemaan selvästi helpompaa kuin entisen öljylämmityksen kanssa – se on varmaa, Palojoki tietää.

 
Päivitetty
4.3.2020