Miten modernit, suuret ikkunapinnat verhotaan?
Näin se tehdään asuntomessutaloissa.

Uusissa, moderneissa omakotitaloissa nähdään varsin usein paljon ikkunapinta-alaa. Korkeat ja leveät ikkunat päästävät luonnonvalon upeasti sisään ja lisäävät tilantuntua. Mutta miten sisätilat suojataan voimakkaalta auringonpaisteelta ja kuinka saada näkösuojaa pimeään aikaan?

Kaihdin tuo näkösuojaa ilman että näkymää tarvitsee sulkea kokonaan ulos.Kaihdin tuo näkösuojaa ilman että näkymää tarvitsee sulkea kokonaan ulos.

Kouvolan Pioneeripuistoon kesällä 2019 rakennetuissa asuntomessutaloissa ikkunoita verhoamaan oli valittu Suomen Visor Oy:n kankaasta valmistetut vekkikaihtimet. Kaihdin voidaan asentaa jopa kaksi metriä leveisiin ja kolme metriä korkeisiin ikkunoihin. Tätäkin leveämpiin ikkunoihin voidaan asentaa kaksi kaihdinta vierekkäin, jolloin niitä voi käyttää vieläkin monipuolisemmin. Kaihdin sopii myös pieneen ikkunaan, johon olisi muutoin vaikea keksiä sopivaa näkösuojaa.

Vekkikaihdin toimii kätevästi kahteen suuntaan, sitä voi säätää portaattomasti ikkunan alalaidasta ylöspäin ja ylälaidasta alaspäin. Sen voi säätää myös yhtäaikaisesti alhaalta ja ylhäältä lasin keskiosaan. Kaihdinta on saatavana läpikuultavalla tai tehokkaan näkösuojan antavalla peittävällä kankaalla. Kangas on vesipestävä ja palautuu takaisin muotoonsa, vaikka sitä rypistäisi käsillä. Kaihdin kiinnitetään sekä ylä- että alareunasta, jonka vuoksi se ei heilu tai kolise. Kankainen kaihdin on tyylikäs vaihtoehto perinteisille sälekaihtimille ja se parantaa myös akustiikkaa tiloissa, joissa on suuria lasipintoja.

Talo Unto

Kahden nuoren aikuisen yksitasoisessa talossa Visor kaihtimet on asennettu kaikkiin ikkunoihin. 146-neliöisen kodin oleskelutiloissa on korotettu katto ja suuret ikkunat, joiden päästämää valon määrää säädetään kankaisilla vekkikaihtimilla. Makuuhuoneissa on pimentävät ikkunakaihtimet. Asukkaat olivat nähneet Visorin kaihtimia jo aikaisemmilla asuntomessuilla ja päättäneet, että haluavat sellaiset uuteen taloonsa.

Visor kaihdin soveltuu minkä kokoiseen ikkunaan tahansa.Visor kaihdin soveltuu minkä kokoiseen ikkunaan tahansa.

Katso video asukkaiden kokemuksista

Talo Korea

Viisihenkisen perheen tilavassa ja valoisassa kaksikerroksisessa talossa Visor kaihtimet löytyvät kaikista ikkunoista. Tämän lisäksi kaihtimet asennettiin myös olohuonetilan isoihin liukuoviin, joiden välissä oli tilaa kaihtimille vain noin 15 mm. Visor kaihtimet mahtuvat liukuovien väliin, eivätkä häiritse ovien normaalia käyttöä. Talon kaikkiin makuuhuoneisiin asennettiin pimennyskaihtimet.

Lue lisää pimentävistä ikkunakaihtimista

Ontelokankaasta valmistettu, valoa läpäisemätön kaihdin on tyylikäs vaihtoehto rullaverhoille.Ontelokankaasta valmistettu, valoa läpäisemätön kaihdin on tyylikäs vaihtoehto rullaverhoille.

Dekolaku

Tässä modernissa ja käytännöllisessä 145-neliöisessä kodissa korkea huonetila tuo avaruutta ja isoista ikkunoista tulvii valoa. Talon asukkaat halusivat vaihtaa kiinteisiin ikkunoihin jo asennetut sälekaihtimet kevyempiin ja tyylikkäisiin Visor kaihtimiin. Samalla myös tilan liukuoviin saatiin samanlaiset kaihtimet kuin muissa ikkunoissa. 

Visor kaihtimen ominaisuuksia

  • Kaihtimet ovat kevyet
  • Helppo ja nopea asentaa
  • Kaihtimet saa halutessaan mihin asentoon tahansa
  • Kaihtimet saa halutessaan lähes kokonaan pois näkyvistä
  • Lapsiystävällinen vaihtoehto

Jätä yhteydenottopyyntö 
Julkaistu
16.9.2019