SSAB:n teräspaalut ovat asuntorakentamisen ammattilaisen valinta – Case As. Oy Risteilijänranta

Asuinrakentaminen sijoittuu yhä useammin alueille, joissa teknisesti luotettava perustaminen edellyttää paalujen käyttöä. Nykyisin asuinrakennusten perustaminen teräspaaluilla on kuitenkin vaivatonta, ja teräspaalutusta voidaan aina pitää kannattavana investointina, joka lisää rakennuksen arvoa.

SSAB:n teräspaalut ovat luotettava ja kokonaistaloudellisesti edullinen valinta.

SSAB:n teräspaalut ovat luotettava ja kokonaistaloudellisesti edullinen valinta.

SSAB:n kehittämä paalujärjestelmä on suunniteltu erityisesti pohjoisiin olosuhteisiin. Se on kustannustehokas valinta niin asuinrakennusten, toimistorakennusten ja liiketilojen kuin teollisuus- ja julkisrakennustenkin toteuttamiseen.

Lyötävä pieniläpimittainen teräsputkipaalu on kokonaistaloudellisesti edullisin paalutyyppi, jonka käyttö on rakentajalle vaivatonta. Kohteen suunnittelijan käytettävissä on erilaisia työkaluja, joiden avulla paalujen käyttö voidaan optimoida.
 

Esimerkiksi kuistit ja muut kevyesti kuormitetut rakenteet voidaan perustaa pienemmillä paaluilla, jolloin ylimitoitettujen paalujen käyttö ei aiheuta ylimääräisiä kustannuksia.

Paalukoot optimoidaan paaluihin kohdistuvien kuormien mukaisesti. Samalla paalujen kantavuudet saadaan hyödynnettyä tehokkaasti. Esimerkiksi kuistit ja muut kevyesti kuormitetut rakenteet voidaan perustaa pienemmillä paaluilla, jolloin ylimitoitettujen paalujen käyttö ei aiheuta ylimääräisiä kustannuksia.

Teräspaalujen asennuksesta vastaavat luotettavat erikoisurakoitsijat, jotka hankkivat paalumateriaalin SSAB:lta ja huolehtivat siitä, että kohteen paalutus suoritetaan perustussuunnitelmien mukaisesti.

SSAB:n teräspaalut ovat CE-merkittyjä ja Suomessa valmistettuja. SSAB on kehittänyt RR®-paalujen tuoteperheeseen myös lujia RRs-paaluja, jotka ovat entistä kustannustehokkaampia paaluja rakennusten perustamiseen. Koska paalut valmistetaan lujemmasta S550J2H-teräslajista, niiden kuormankantokyky on 25 % suurempi kuin tavallisten RR-paalujen. Kun paalujen kuormankantokyky on parempi, niitä tarvitaan vähemmän.

Jätä yhteydenottopyyntö teräspaaluista

Tilaa maksuton esite teräspaaluista

Rivitalokohde As. Oy Risteilijänranta valmistuu Naantalin
Pirttiluotoon elokuussa 2020.

Rivitalokohde As. Oy Risteilijänranta valmistuu Naantalin Pirttiluotoon elokuussa 2020.

Case As. Oy Risteilijänranta – Rivitalokohde toteutettiin lujilla RRs-paaluilla

MH-Rakennetekniikka Oy toteuttaa parhaillaan ainutlaatuista rivitalokohdetta Naantalin Pirttiluodossa SSAB:n lujilla RRs125/6,3 -paaluilla. Lyötävä paalu RRs125 soveltuu erinomaisesti tämän tyyppisiin kohteisiin. Se on sekä kustannustehokas että helppo ja varma asentaa. Lujien teräspaalujen varaan merenrantaan nousee 24 upeaa asuntoa. Kohteen toteutuksesta vastaava MH-Rakennetekniikka Oy on laadukas paikallinen toimija, joka on erikoistunut uudisrakentamisen lisäksi projektinjohto- ja rakennusvalvontapalveluihin.

− Kun rakennus on tarvinnut paaluttaa, olemme yleensä tehneet yhteistyötä Auranmaan Teräspaaluttajien kanssa. He ovat luotettava, pitkäaikainen kumppanimme. Tässä kohteessa paaluina käytettiin SSAB:n RRs125/6,3 -paaluja. Se on sopiva ja kustannustehokas paalutyyppi tämän tyyppisiin kohteisiin, kertoo MH-Rakennetekniikka Oy:n toimitusjohtaja Jouni Hujanen.
 

Lujien teräspaalujen varaan merenrantaan nousee 24 upeaa asuntoa.

Kohteen paalutusurakoinnista vastasi Auranmaan Teräspaaluttajat Oy. Valtakunnallisesti toimiva teräspaaluttamiseen erikoistunut yritys palvelee sekä omakotitalorakentajia että rakennusliikkeitä. Auranmaan Teräspaaluttajat Oy:n toimitusjohtaja Toni Sillanpää on tyytyväinen lujan RRs-paalun valintaan Naantalin kohteessa.

− Maaperä oli paalutuksen kannalta haastava, mutta kohteen paalutus sujui ongelmitta. Paalutyyppi RRs125/6,3 oli oikea valinta, sillä sen asennettavuus haastavammissa maaperäolosuhteissa on erinomainen, hän kertoo.

Teräspaalutuksesta Naantalin Pirttiluodon rivitalokohteessa vastasi Auranmaan Teräspaaluttajat.

Teräspaalutuksesta Naantalin Pirttiluodon rivitalokohteessa vastasi Auranmaan Teräspaaluttajat.

Case: As. Oy Risteilijänranta

  • RRs125/6.3, teräslaji S550J2H
  • Yhteensä noin 2,7 km, noin 180 paalupistettä
  • Paalupituudet: 12–20 m
  • Paalutusajankohta: vaiheittain huhti–kesäkuussa 2019
  • Paalutusurakoitsija: Auranmaan Teräspaaluttajat Oy
  • Toteuttaja: MH Rakennetekniikka Oy
  • Kohteen valmistumisajankohta: kesä 2020

 
Päivitetty
6.5.2020