Portaat kustannustehokkaasti – askel askeleelta mittatilaustyönä

Kodin rakentamisessa sisustus ja sisätilaratkaisut ovat yksilöllisiä, joten myös porrasratkaisuilta vaaditaan joustavuutta. Lappiporras on yli 20 vuoden aikana rakentanut tuotevalikoiman, josta löytyy vaihtoehtoja ”jopa valinnan vaikeuteen saakka”. Runsaasta tuotevalikoimasta asiakkaan on helppo lähteä kokoamaan juuri hänen kotiinsa sopivat portaat.

Kun hinta ratkaisee

Portaan hintaan vaikuttavia asioita ovat portaan koko, varusteiden tarve sekä kokonaisuuteen valitut materiaalit ja pintakäsittelyt.

Edullisimmillaan omakotitalon portaiden hinta liikkuu alle 1000 eurossa. Yleensä kohteisiin ostetaan kokonaisuuksia, joissa on sekä porras että kaiteet portaaseen ja porrasaukkoon. Perusmaalatun portaan hintahaitarina voi pitää 2000–3500 euroa. Kannattaa rohkeasti pyytää tarjous ja keskustella myyjän kanssa hintabudjetista, jossa portaan toivotaan liikkuvan. Ammattitaitoinen myyjä osaa ohjata valintoihin, joilla portaan hinta saadaan asiakkaan kukkarolle sopivaksi.

Ammattitaitoinen myyjä osaa ohjata valintoihin, joilla portaan hinta saadaan asiakkaan kukkarolle sopivaksi.

Tarjouspyyntöjä varten tarvitaan kohteesta pohjapiirrokset ja leikkauskuva, joista selviää porrasaukon sijainti ja sen tarkat mitat sekä porrasratkaisuun mahdollisesti vaikuttavat kantavat rakenteet, tulisijat, hormit ja kevyet väliseinät. Kerrosten lattiapintojen korkeusero on oleellinen tieto, kun määritellään askelmien määrää. Ellei kuvia ole saatavissa, mittatiedot voi jättää soittamalla myyjälle tai lähettämällä käsivaraisen piirroksen tilasta. Lappiportaan myyntinäyttelyissä voi keskustella myyjän kanssa myös henkilökohtaisesti sopivista valinnoista kohteeseen.

Osta portaat verkkokaupasta

Kun tilaus jäi viime hetkeen

Lappiportaan tietotekniikalla ohjattu valmistusprosessi mahdollistaa lyhyet toimitusajat. Laadukkaat, yksilöllisesti valmistetut ns. mittatilausportaat saadaan toteutukseen kustannustehokkaasti nopeallakin toimitusajalla. Alan uusimmalla tekniikalla voidaan lisätä yksilöllisyyttä ja ottaa huomioon asiakkaan toivomukset ilman että toimitusaika venyy.

Jätä yhteydenottopyyntö

Hyvissä ajoin liikkeellä oleva asiakas saa käyttöönsä Lappiportaan kokemuksen ja ammattitaidon. Varsinkin saneerauskohteissa tällä on hyvinkin suuri merkitys, kun pohditaan uuden portaan sijoittamista kotiin. Pienilläkin tilamuutoksilla saadaan vanhan ”vintin rappusen tilalle” uusi näyttävä portaikko. Nykyaikaiset tehdasvalmisteiset portaat ovat siistit ja kauniit katsella, ja ne voi huoletta sijoittaa esimerkiksi oleskelutilaan keskeiselle paikalle.

Nykyaikaiset tehdasvalmisteiset portaat ovat siistit ja kauniit katsella, ja ne voi huoletta sijoittaa esimerkiksi oleskelutilaan keskeiselle paikalle.

Uudiskohteissa portaiden tilantarve määritellään yleensä arkkitehdin tai suunnittelijan toimesta. Tästä huolimatta on hyvä tutustua valmistajan tuotevalikoimaan hyvissä ajoin. Kun yhteistyökumppani valitaan riittävän aikaisessa vaiheessa, rakentaja saa oikeat mitoitusohjeet porrasaukon rakentamiseen ja pystyy huomioimaan valitut materiaalit ja mahdollisesti niiden erityisvaatimukset porrastilassa.

Tervetuloa keskustelemaan porrashankinnoista Habitareen 11.−15.9.2019!
Lappiporras on osastolla 7c128.


 
Julkaistu
2.9.2019