Sillanpäät rakentavat unelmiensa taloa – lue lisää ja katso asiantuntijan vinkit rahoitukseen

Sopivan tontin löytyminen osoittautui yllättävän haastavaksi. Lopulta sinnikäs etsintä kuitenkin palkittiin ja Sillanpäät pääsivät rakentamaan talonsa täydelliselle paikalle.Sopivan tontin löytyminen osoittautui yllättävän haastavaksi. Lopulta sinnikäs etsintä kuitenkin palkittiin ja Sillanpäät pääsivät rakentamaan talonsa täydelliselle paikalle.

Eveliina, Heikki ja Venla Sillanpää pääsivät hiljattain muuttamaan uuteen omakotitaloonsa. Perhe otti ensin käyttöön talon alakerran ja rakentaa nyt yläkertaa toiveenaan saada se valmiiksi jouluksi.

− Minulla on ollut sellainen mentaliteetti, että ihmisen täytyy rakentaa yksi talo. Silloin asumiseen syntyy erilainen suhde, kuin jos talo on toisen tekemä, Heikki miettii.


Merkittävä syy talon rakentamiselle oli myös taloudellinen. Vastaavaa isohkoa taloa heillä ei olisi ollut varaa ostaa valmiina, mutta rakentamalla paljon itse, tekemällä hintavertailua ja suosimalla kierrätysmateriaaleja he ovat onnistuneet nipistämään kustannuksista ja pysymään budjetissa.

− Emme myöskään halunneet tehdä enää suurta remonttia. On helpompi aloittaa alusta niin, ettei tarvitse purkaa mitään, Eveliina kertoo.

 

Haaveiletko sinäkin talon rakentamisesta? Lue lisää Sillanpäiden kokemuksista ja katso OP:n asiantuntijan vinkit rakennusprojektin suunnitteluun.

 
Julkaistu
2.9.2019