• Etusivu
  • Varusteet

Huomioi keskuspölynimuri jo suunniteluvaiheessa

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö KP-Tekno Oy
Päivitetty 12.07.2021
20189_54799.jpg

Keskusimureita on asennettu uusiin omakotitaloihin jo 30 vuoden ajan. Hyvien kokemusten myötä keskuspölynimuria voidaan pitää ilmalämpöpumpun tai koneellisen ilmanvaihdon kaltaisena uuden omakotitalon vakiovarusteena.

Kodin toiminnot tulisi suunnitella palvelemaan asukkaita mahdollisimman helpon ja sujuvan arjen varmistamiseksi. Asumisviihtyvyyteen vaikuttaa merkittävästi huonetilojen pölyttömyys, jonka ylläpidossa keskuspölynimuri erottuu selvästi edukseen. Tehokas ja hiljainen keskuspölynimuri on nopea ottaa käyttöön ja se poistaa tarkasti pienimmätkin pölypartikkelit, eikä sisäilmaan jää tunkkaista hajua.

Keskusyksikön paikka ja imurasian sijainti

Talotehtaiden tyyppitaloissa keskusimuri on usein jo suunniteltu osaksi kokonaisuutta. On kuitenkin hyvä varmistaa, että kodin varustelutason suunnitelmissa keskuspölynimuri on mukana ja tarvittaessa valita sopiva malli kohteeseen.

Omatoimirakentaja tai yksilöllisen talon rakennuttajan kannattaa huomioida keskusimuri osana talotekniikan suunnittelua. Imurin keskusyksikölle on määriteltävä sijainti: tekninen tila, autotalli, kodinhoitohuone, komero. Valitun imuriletkun pituuden (8, 10, 12 m), sekä talon pohjakuvien perusteella suunnitellaan seiniin sijoitettavien imurasioiden sijainti ja rakenteisiin upotettavat imurin putkistot. Yhdellä rasiapaikalla ja 8 metrin pituisella letkulla ylettyy siivoamaan jopa 100 m² kokoisen alueen.

Imurasiat ovat tyylikkään huomaamattomia ja ne suositellaan asennettavaksi käytön kannalta parhaaseen paikkaan noin metrin korkeudelle, siten että kansi avautuu alaspäin. Imurasiat suunnitellaan asennettavaksi yleensä oviaukon viereen, jossa on vapaata tilaa muusta rakentamisesta tai kalustuksesta.

Info

Info

Hyödynnä ilmainen suunnittelupalvelu

Puzer keskuspölynimurin suunnittelupalvelu on veloitukseton. Palvelu auttaa sinua toteuttamaan taloosi parhaiten sopivan keskuspölynimuri ratkaisun.

Asennus hoituu helposti jokaiseen taloon

Putkiston asentaminen käy helpoimmin väliseinien rakentamisen yhteydessä. Kotimaisen Puzer-keskuspölynimurin runkoputkisto on polypropeeniputkea, joka kestää hyvin keskusyksikön synnyttämän alipaineen. Putkien ulkohalkaisija on 42 mm, muhvin kohdalta 47 mm ja osat sopivat tiiviisti toisiinsa ilman työkaluja tai liimaa. Muhviliitoksissa putken osat painetaan toisiinsa kiinni.

Useimmissa pientaloissa on levyrakenteiset onttorunkoiset seinät, joten runkoputken vetäminen katseelta piiloon näihin rakenteisiin käy usein nopeasti ja helposti. Putket voivat vaihtoehtoisesti kulkea myös komeroiden sokkelitilassa tai muissa vastaavissa tiloissa. Harkko- ja siporex-seinissä putket roilataan tai asennetaan valuharkon sisään. Siirtyminen huonetilasta toiseen tapahtuu ylä- tai välipohjan kautta. Pölyputken voi asentaa myös lattiavaluun, josta tarkemmat ohjeet löytyvät Puzer asennusohjeesta.

Keskuspölynimurin asennus on helppoa ja nopeaa, myös jälkiasennuksena. Puzer-keskuspölynimuri on suunniteltu asennettavaksi myös jälkikäteen vanhaan pientaloon. Koko järjestelmän asentamiseen kuluu aikaa vain muutama tunti, eikä se häiritse asumista. Asennus ei edellytä viranomaislupia, eikä itse asenutyöhön tarvita erikoistyökaluja.

Etuja hiljaisuus ja helppokäyttöisyys

Koska imurin keskusyksikkö sijoitetaan siivous- tai muuhun komeroon, varastoon, vaatehuoneeseen tai vastaavaan, voidaan koneen perässä raahaus ja huonekalujen kolhiminen unohtaa. Keskusyksikön syrjäinen sijainti poistaa myös imurointiin tavallisesti liittyvän melun. Imurointi ei haittaa normaalia keskustelua, television katselua tai etätyöskentelyä kotona.

Siivouksessa käytetään vain yhtä kevyttä imuletkua sekä erilaisia suulakkeita. Imuletkua voi siirtää huoneesta toiseen ilman, että se tarttuu kynnyksiin tai portaisiin, eikä sähköjohtoakaan tarvitse irrotella ja kytkeä pistorasiasta toiseen. Itse siivous muodostuu huomattavasti miellyttävämmäksi.

Keskuspölynimuri vaikuttaa sisäilman laatuun

Paraskaan perinteinen pölynimuri ei riitä tekemään kodista kunnolla puhdasta. Tosiasia on, että tavallisen pölynimurin pölysuodatinta ei voi tehdä niin tiiviiksi, että se keräisi myös pienet mikrohiukkaset huoneilmasta. Tämän huomaa siivouksen jälkeisenä tunkkaisena hajuna. Huoneistossa oleva, paikasta toiseen siirtyvä mikropöly saa puolestaan allergiaoireet herkästi puhkeamaan.

Keskuspölynimurien merkittävin etu on se, että poistoilma johdetaan ulos, kun perinteiset imurit puhaltavat poistoilman takaisin huonetilaan. Keskuspölynimurit vähentävät pölyhiukkasten määrää ja puhdistavat siten ilmaa.

Keskuspölynimurilla imuroinnin jälkeen on pysyvästi puhtaampaa kuin perässä vedettävällä imurilla joka puhaltaa jäteilman ja mikropölyn takaisin huone-ilmaan. Koska poistoilman mikropölyt eivät jää pyörimään huonetilaan, vähenee myös pölyjen pyyhkimisen tarve.

Keskuspölynimurin käytöllä huonetilat pysyvät puhtaampina.
Keskuspölynimurin käytöllä huonetilat pysyvät puhtaampina.

Valitse kotiisi sopiva malli

  • Puzer Aino on tehokkain laite Puzer-imureiden mallivalikoimassa, jonka teho riittää mainiosti suuriinkin koteihin. Asennus myös asuintilojen puolelle, esim. kodinhoitohuoneen siivouskomero.
  • Puzer Eeva² on pieni mutta tehokas keskuspölynimuri sekä pieniin että keskisuuriin koteihin. Asennus myös asuintilojen puolelle, esim. kodinhoitohuoneen siivouskomero.
  • Puzer Easy² on kehitetty erityisesti kerros- ja rivitaloasuntoja tai saneerauskohteita varten. Poistoilma ohjautuu allergiasuodattimen läpi asennustilaan, jolloin erillistä poistoilmanputkea ei tarvita. Asennus yleensä komerotilaan, mutta soveltuu myös autotalliin, tekniseen tilaan jne.
  • Puzer Oiva on perinteinen ja tehokas säiliöimuri, joka on markkinoiden helpoin keskuspölynimuri asentaa. Asennus tekniseen tilaan, autotalliin, varastoon, työtilaan jne. ei suositella asennusta asuintiloihin.

Kotimainen, kestävä Puzer on turvallinen valinta

Puzer on yksi keskuspölynimuriteknologian johtavia kehittelijöitä. Monet tänä päivänä käytössä olevat innovaatiot, kuten ympäristöystävällisemmästä muovista varustetut liimavapaat pölyputkistot tai hiljaiset ja tehokkaat läpipuhaltavat moottorit ovat ensimmäisinä otettu käyttöön Puzerissa.

Puzer-keskuspölynimureita on valmistettu yli kolmekymmentä vuotta. Ne valmistetaan Suomessa ja tuotteet ovat oikeutettuja käyttämään kotimaisuudesta kertovaa Avainlippu-tunnusta. Puzer myöntää kaikille malleillensa, Ainolle, Oivalle, Eevalle ja Easylle viiden vuoden täyden takuun.

Haluan lisätietoa

Puzer keskuspölynimurin suunnittelupalvelu on veloitukseton. Palvelu auttaa sinua toteuttamaan taloosi parhaiten sopivan keskuspölynimuriratkaisun. Jätä yhteydenottopyyntö niin kerromme lisää!

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

KP-Tekno Oy
Varusteet
sisätilat
siivous
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20195_57705.jpg
Tämä imuri helpottaa siivousta!
Kodin siivous ei aina käy ihan käden käänteessä, etenkin jos asunnossa on enemmän neliöitä, useampi asukas tai lemmikkieläimiä. Tällöin hyvä imuri nousee keskeiseen asemaan taistelussa pölyä ja roskia vastaan. Laadukas imuri vaikuttaa oleellisesti siivouksen miellyttävyyteen sekä lopputulokseen. Imurin hankinnassa tulisikin huomioida kaikki kriteerit.
Sohvan imurointi
Puzer Easy kerrostaloon
Vietämme suurimman osan vuorokaudesta sisätiloissa, joten sisäilman laadulla on erittäin suuri merkitys hyvinvointiimme. Puzer-keskuspölynimuri on kätevä ja tehokas ratkaisu sisäilman laadun parantamiseen. Keskuspölynimuri ei ole alunperin suomalainen keksintö, mutta täällä niiden tuotekehitys on kulkenut pitkin harppauksin eteenpäin. Kehityksen kärkijoukoissa kulkevalla KP-Teknolla on jo viisitoistavuotinen kokemus keskuspölymimurien valmistuksesta. Yrityksen Puzer-mallisto on saavuttanut vankan jalansijan Suomen keskuspölynimurimarkkinoilla, ja Puzerit tunnetaan myös eri puolilla Eurooppaa sekä Japanissa ja Kiinassa.Lisätietoa keskuspölynimureista...Puzer Easyn voit hankkia myös Jäsentukusta...Perinteiset Puzer-keskuspölymimurit soveltuvat käytettäviksi omakoti-, rivi- ynnä muissa pientaloissa, joissa tavallista imuria käytettäessä ongelmaksi muodostuva mikropöly johdetaan poistoilmaputkiston kautta suoraan ulkoilmaan. Uusinta mallia, Puzer Easyä, voidaan käyttää myös kerrostaloissa sijaitsevissa asunnoissa ja toimistotiloissa, koska se ei vaadi imu- eikä poistoilmaputkistoa. Poistoilma johdetaan täysin puhdistettuna siihen tilaan, johon imuri on asennettu.
Perhe yhdessä sohvalla
Puhtaampi koti - mikrohiukkaset pois sisäilmasta
Vietämme päivittäin lähes 90 % ajastamme sisätiloissa. Työpaikoilla on kiinnitetty huomiota sisäilman laatuun jo pitkään, koska sen on todettu vähentävän ihmisten sairastelua ja parantavan työtehoa. Sen sijaan koti-ilman laatu on jäänyt pienemmälle huomiolle homeongelmaisia koteja lukuun ottamatta. Keskuspölynimuri on yksi ratkaisu parantamaan sisäilman laatua ja tekemään kodistasi miellyttävämmän ja terveellisemmän ympäristön.
Allawayn lisävarusteena saatava robotti-imuri Vactronic
Lisävarusteena robotti-imuri – uusi lähestymistapa älykkääseen siivoukseen
Sinnehän se vilahti, villakoira, piiloon sohvan alle. Toinen kurkistaa nojatuolin takaa valmiina pyörähtelemään ilmavirran mukana ties minne. Kevätaurinko paljastaa armotta pölyhiukkaset sekä juurikin nuo äänettömät ja kutsumattomat lemmikit, villakoirat.
42_P_152962_1.jpg
Keskuspölynimurin asennus uuteen omakotitaloon - katso video
Katso video Allaway-keskuspölynimurin, imurasian ja pölypussin asennuksesta. Asennuskohde on yksilöllinen omakotitalo, jonka suunnittelussa asukas on ollut alusta alkaen mukana. Perheen edellisessäkin kodissa oli Allavay-keskuspölynimuri, johon oltiin oltu tyytyväisiä, joten Allaway oli luonnollinen valinta uutta kotia rakentaessa.Yksiköksi valikoitui moderni Z45i, joka asennetaan videolla pölypussisarjan kanssa. Z45i on hyvä ratkaisu älytoimintojensa takia; imurin toimintoja ja pölypussin täyttöastetta voi seurata helposti Allaway-sovelluksen kautta. Optima-imurasia on nopea asentaa ja huomaamaton lisä valonkatkaisijoiden vierellä.
20164_46167.jpg
Keskuspölynimuri takaa hyvän ja raikkaan sisäilman
Nykyään lähes kaikkiin uusiin omakotitaloihin Pohjoismaissa asennetaan keskuspölynimurijärjestelmä tai valmius keskuspölynimurille. Kotimainen Allaway on tuotekehittänyt integroidun kokonaisjärjestelmän, jossa kaikki järjestelmän osat on suunniteltu ja testattu toimimaan keskenään. Tämä takaa käyttäjälleen pitkäikäisen ja kestävän järjestelmän.Valikoimasta löytyy kattavat ratkaisut omakotitaloihin, rivi-, kerrostalohuoneistoihin sekä muihin erikoiskohteisiin (veneisiin, linja- ja asuntoautoihin). Lisäksi Allawaylta löytyy ammattilaisjärjestelmät ammattikohteisiin kuten hotelleihin ja päiväkoteihin.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton