Näin onnistut keittiöremontissa – 7 vinkkiä

Joskus remonttivimma iskee kuin salama kirkkaalta taivaalta. Vanha keittiö näyttää yhtäkkiä kuluneelta ja toimimattomalta ja uusi olisi saatava mahdollisimman pian. Älä kuitenkaan pura vanhoja kalusteita saman tien vaan ota hetki aikaa miettimiselle. Listasimme seitsemän kohtaa, jotka ovat perusta onnistuneelle keittiöremontille.

20190705_08_VantaanTammistonKeittiomaailma_MG_9012_3500_inkku.j

1. Suunnittele huolella

Keittiöremontissa pätee vanha sanonta hyvin suunnitellusta ja puoliksi tehdystä. Anna itsellesi aikaa inspiroitua ja tutkailla nykypäivän mahdollisuuksia ja innovaatioita. Pohdi alkuun ainakin seuraavia asioita:

- mikä vanhassa keittiössä toimii
- mitä haluat ehdottomasti muutettavan
- mistä olet aina haaveillut keittiössä
- mikä on budjettisi

Varaa sen jälkeen aika keittiösuunnittelijalle. Ammattilainen osaa kysyä ne oikeat kysymykset ja sovittaa toiveesi ja tarpeesi toimivaksi kokonaisuudeksi.

2. Aloita ajoissa, älä hätiköi

Keittiön toimitusaika on useimmiten 4-6 viikkoa. Älä kuitenkaan kiirehdi, vaan anna aikaa suunnittelulle, se palkitaan lopputuloksessa. Keittiö ei ole kertakäyttötavaraa, vaan sen tulee kestää vuosia. Mieti siis huomista pitemmälle. Voit seurata tämän päivän trendejä, mutta muista, että valintasi seuraavat sinua kymmenenkin vuoden päähän. Säilytä peruselementit neutraaleina ja luo keittiöstä itsesi näköinen persoonallisilla yksityiskohdilla.
 

Sisustus on helppo tapa tuoda keittiöön persoonallisuutta.Sisustus on helppo tapa tuoda keittiöön persoonallisuutta.

3. Tee valinnat tarpeittesi mukaan

Keittiön materiaaleissa on mistä valita. Kivi- vai laminaattitaso, vetimet vai vedikkeetön, kiiltävää vai mattaa, saavatko kodinkoneet näkyä, ja millaiset kodinkoneet? Höyryuunia ei kannata valita, jos et sillä koskaan kokkaa. Entä kuinka kovassa käytössä työtasot ovat? Se vaikuttaa materiaalin valintaan.

Vertaile materiaalien vaikutusta hintaan kätevällä hinta-arviotyökalulla

4. Älä säästä säilytystilassa

Tilaa ei voi olla koskaan liikaa. Hyvällä suunnittelulla pieneenkin keittiöön saadaan rutkasti lisää säilytystilaa. Tiesitkö, että on olemassa koko joukko fiksuja säilytysratkaisuja, jotka auttavat maksimoimaan tilan keittiössäsi.

Kaapiston tai komeron päätyyn sijoitettava Peggi-päätylevy ottaa tilasta kaiken irti. Pocketti-aamiaiskaapissa tavarat ovat puolestaan tarvittaessa esillä tai piilossa.Kaapiston tai komeron päätyyn sijoitettava Peggi-päätylevy ottaa tilasta kaiken irti. Pocketti-aamiaiskaapissa tavarat ovat puolestaan tarvittaessa esillä tai piilossa.

5. Muista kultainen kolmio

Keittiössä työskentely on helpointa ja tehokkainta, kun tärkeimmät kohteet, jääkaappi, liesi ja vesipiste, muodostavat kolmion, jonka sisällä on esteetön kulkutila. Älä unohda tätä suunnitteluvaiheessa.

6. Huomioi valaistus ja pistorasioiden määrä

Keittiön eri alueilla tarvitaan usein erilaista valaistusta. Työskentely on sekä mukavampaa että turvallisempaa, kun valaistus on mietitty oikein. Entä mitä pienkoneita käytät missäkin tilanteessa? Moniko niistä tarvitsee virtaa pistorasiasta? Onko tabletille mietitty paikka keittiöön? Sitäkin pitää välillä ladata. Keittiösuunnittelija on hyvä apu tässäkin kohtaa! Lue lisää keittiön valaistuksesta täältä.

7. Mittaa kahdesti

Keittiön mittaaminen on tärkeä vaihe keittiön suunnittelussa. Jos suunnittelet keittiösi itse, mittaa ainakin kahdesti, jotta voit olla varma mittaustuloksesta. Jos apunasi on suunnittelija, hän huolehtii mittauksen puolestasi. Tarkistusmittaus kuuluu aina Petra-keittiöiden suunnittelupalveluun.

Olisiko aika uudistaa keittiötä? Onnistu remontissa yhdessä ammattilaisen kanssa! Aloita varaamalla maksuton suunnitteluaika sinua lähimpään Keittiömaailman myymälään.

Voit myös jättää yhteydenottopyynnön


 
Päivitetty
4.9.2020