• Etusivu
  • Rakentaminen

Rakentamisen laatu muodostuu ammattitaitoisista rakentajista

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö TTS-Kehitys Oy
Päivitetty 28.08.2019
20183_52054.jpg

TTS – Työtehoseura on valtakunnallinen koulutus-, tutkimus- ja kehittämisorganisaatio. TTS kouluttaa vuosittain tuhansia opiskelijoita eri alojen ammattilaisiksi ja osaajiksi. Koulutusta tukee aktiivinen tutkimus- ja kehitystoiminta.

Rakennusalan työnantaja - tarvitsetko lisää päteviä tekijöitä?

Moninaisiin rakennus- ja kiinteistöalan ammatteihin voi kouluttautua myös työn ohessa. TTS kouluttaa henkilöstöä alan yrityksille räätälöidyin koulutuksin. Prosessi on työnantajalle helppo. Henkilöstöä haetaan ja koulutetaan tarpeenmukaisin koulutuksin.

Hanki lisäpätevyyksiä ammattilaisille

Varmista, että tekijöillä on tehtäviin tarvittava pätevyys niihin tehtäviin, joita he tekevät. TTS kouluttaa henkilöstöä laajasti työmaan tarvitsemiin tehtäviin.

Alla esimerkkejä ammateista, joihin TTS:n koulutukset valmentavat:

Työnjohto- ja työmaapäällikkökoulutukset antavat laajan osaamisen työmaan johtamiseen monesta näkökulmasta. Osaava työnjohtaja hallitsee mm. henkilöstön, aikataulut, kustannukset, työturvallisuuden, hankinnat sekä laadunvarmistuksen

  • Työnjohtokoulutus (Rakennusalan työmaajohdon erikoisammattitutkinto REAT)
  • Työmaapäällikkökoulutus (Rakennusalan työmaajohdon erikoisammattitutkinto (RET)
201711_51018.jpg
Info

Info

Asiantuntijakoulutukset eri työvaiheisiin

Kosteudenhallinta- ja märkätilakoulutukset antavat pätevyyden rakennus- tai saneerauskohteiden kosteiden tilojen korjauksiin tai valvontaan:

  • Kosteudenhallintakoordinaattori-PRO
  • Kuivaketju 10
  • Rakenteiden kosteudenmittaajan henkilösertifikaatti
  • Märkätilatöiden valvojan henkilösertifikaatti
  • Märkätila-asentajan henkilösertifikaatti

Rakenteiden energiatehokkuuden sekä turvallisen rakentaminen valvonta

vaatii seuraavia pätevyyksiä:

  • Rakennusten lämpökuvaajan henkilösertifikaatti
  • Rakennusten tiiviydenmittaajan henkilösertifikaatti
  • Rakenteiden tiivistäjän henkilösertifikaatti
  • Palokatkoasentajan henkilösertifikaatti
  • Merkkiainetutkija-PRO
  • Telineasentajan henkilösertifiointi
  • Telinetarkastaja
  • Kattojen kuntoarvioija
  • Kattojen kuntotutkija-PRO

Työmaan siisteyden hoito ja vaarallisten aineiden purkutyöt

edellyttävät, että niitä hoidetaan asianmukaisesti

  • Työmaan puhtaudenhallinta, P1
  • Puhtaudenhallintakoordinaattori-PRO
  • Asbestikartoitus ja sisäilman kuitupitoisuusmittaus
  • Asbesti ja purkutyöt

TTS-Kehitys Oy
Rakentaminen
koulutus
kurssit
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20195_57738.jpg
Uutta osaamista rakennusalan yritykseen
Kun työmaalla tarvitaan uusia osaajia tai nykyisten työntekijöiden osaaminen vaatii päivitystä, oppisopimuskoulutus ja RekryKoulutus ovat hyvät vaihtoehdot.
201512_45087.jpg
Tulityökoulutus uudistuu
Tulityökoulutus sekä katto- ja vedeneris­tysalan tulityökoulutus yhdistyvät 1.1.2016. En­nen vuotta 2016 suoritettu koulutus on voimassa kortissa mainitun ajan ja oikeuttaa tekemään vain kortin mukaisia tulitöitä: tulitöiden turvallisuus­tutkinto oikeuttaa tekemään vain tulitöitä, ja kat­to- ja vedeneristysalan tulitöiden turvallisuustut­kinto vain katto- ja vedeneristysalan tulitöitä.Ilmottaudu koulutukseen tästä!
20157_43920.jpg
Robotti-imurit käytännön testissä
TTS Työtehoseura testasi seitsemän robotti-imuria koeolosuhteissa ja viisi kotitaloutta kokeili niitä käytännössä. Imurit olivat parhaimmillaan selkeälinjaisissa, väljästi kalustetuissa tiloissa joissa ei ollut kevyitä tavaroita lattiatasossa. Nurkkien ja eripaksuisten mattojen imurointituloksissa oli toivomisen varaa. Myös mattojen hapsut, sähköjohdot ja kevyet matot tuottivat roboteille ongelmia. Testitalouksien arvioiden mukaan robotti ei korvaa perinteistä imuria, mutta sopii hyvin ylläpitosiivoukseen ja kiireapulaiseksi.Testin robotti-imurit olivat käyttökokeissa viidessä eri kotitaloudessa. Lisäksi imurit testattiin 60 m2 kokoisessa testitilassa, jossa oli eripaksuisia mattoja, kovaa lattiapintaa, kynnyksiä, portaikko, sokkeloisia tiloja ja oviaukkoja. Käyttömukavuudessa arvioitiin muun muassa imurin eri osien puhdistus, palautuminen telakkaan, imurointiääni, ohjaustaulun käytettävyys, paino, käsiteltävyys sekä käyttöohje.
Vesieristys
Miksi vedeneristys on tärkeimpiä asioita terveessä talossa?
Märkätilat ovat rakennuksessa veden ja vesihöyryn rasitetuimpia tiloja. Sen takia tarvitaan tiivis vedeneristys, joka pitää kosteudet märkätilan puolella. Lattialämmitys ja toimiva ilmastointi kuivattavat märkätilat käytön jälkeen. Kiinnostaako alan koulutus? Tutustu koulutustarjontaan täällä!
20219_72547.jpg
Osaajapula vain pahenee, mikä avuksi?
Pahin pula osaajista kohdistuu työnjohtoon. Ulkomailta kaivataan etenkin vaativan tason teknologista osaamista.
202110_45673.jpg
Suojaa kotisi seinärakenteet säältä
Tuulensuojalevyjä käytetään rakennusten ulkoseinissä tuulensuojaukseen. Samanaikaisesti tuulensuojalevyt suojaavat rakennusaikana eristeitä sekä runkorakenteita myös kosteudelta. Ulkoseinärakenteen tulee olla tuulitiivis. Seinärakenteen ollessa riittävän tiivis, tuulenpaine ei pääse heikentämään seinärakenteen sisällä seinän lämmöneristyskykyä. Samalla lämpöhäviöt pysyvät pieninä.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton