Säästä - Kerää lämpösi maasta

Maalämpöpumppu antaa parhaimmillaan jopa 80 prosentin säästön. Se kytketään olemassa olevaan vesikiertoiseen lämmitysjärjestelmään. Maalämpöpumppu lämmittää talon sekä käyttöveden. Kun hyödynnetään ilmaiseksi maaperään varastoitunutta energiaa optimaalisella tavalla, saadaan lämpöä ja käyttövettä varmasti ja edullisesti.

Ympäristö on valtava energianlähde. Jopa silloin, kun lämpötila ulkona on alhainen, on maassa ja ilmassa riittävästi lämpöä käytettäväksi lämmitykseen. Varsinkin meillä Suomessa lämmityskustannukset muodostavat suuren osan asumiskustannuksista, johtuen kylmästä ilmastosta. Siksi on erityisen tärkeää valita lämmitysjärjestelmä, joka pienentää kustannuksia ja antaa tarvittavan määrän lämpöä myös talvella. Lämmitysjärjestelmän valinta on tärkeä päätös, joka vaikuttaa ympäristöön ja talon arvoon. 

Maalämpöpumpun mitoitus

Parhaiden säästöjen, oikean porakaivosyvyyden, lämpöpumpun oikean toiminnan ja pitkän elinkaaren kannalta mitoitus on tärkeä osa maalämpöpumpun hankintaa. Selvitä mitoitusta varten kohteen tarkka energiakulutus tai huipputehon tarve. Ennen hankkeen aloittamista on hyvä varmistaa kunnan rakennusvalvonnasta mahdolliset esteet porakaivojen poraamiselle.

Tontille porataan tyypillisesti yksi 100–200 metriä syvä energiakaivo. Suuremmissa kohteissa energiakaivoja saattaa olla useitakin. Kaivoon asennetaan lämmönkeruuputki, jossa kiertävä maalämpöneste kerää lämpöä maaperästä. Lisäetuna mahdollisuus hyödyntää energiakaivoa talon jäähdytykseen. Talon koolla, sijainnilla tai iällä ei ole merkitystä, sillä jokaiseen taloon löytyy sopivin ja tehokkain maalämpöratkaisu. Oikeanlaisen maalämpöpumpun valintaan, mitoitukseen ja asennukseen kannattaa käyttää aikaa ja parhaimpia tekijöitä. 

BOSCH lämpömestari_1920x1080

Tärkeää on ammattitaitoinen asennus

Maalämmöllä saadaan parhaita tuloksia, kun valitaan ammattitaitoinen ja luotettava asennusliike. Sertifioidut Bosch Lämpömestarit ovat suorittaneet Boschin tarjoamat asiantuntijakoulutukset ja heidän ansiostansa voit olla varma, että kaikki menee oikein. Bosch myöntääkin kaikille Lämpömestareiden asentamille lämpöpumpuille 6 vuoden takuun ja lisäksi maalämpöpumpuille (6-17kW), ilma-vesilämpöpumpuille ja poistoilmalämpöpumpulle 10 vuoden kompressoritakuun. Näin voit tuntea olosi turvalliseksi. Käytettävissäsi on myös erillinen, valtakunnallinen huoltoketju, joka on aina valmiina auttamaan, mikäli jotain sattuu.

Lämpömestarit eivät ole vain taitavia lämpöpumppuasentajia. He ovat myös kustannustietoisia energia-asiantuntijoita, tarvekartoittajia sekä palvelualttiita tukihenkilöitä. Heidän kanssaan asioiminen on ketterää ja luotettavaa. Lämpömestarit ovat saaneet kattavan koulutuksen tuotteista, mitoituksesta ja asennustavoista. Bosch kehittää tuotteitaan jatkuvasti, joten myös Lämpömestareille järjestetään lisäkoulutuksia vuosittain.

Lampomestari_960x540.JPG

Tyypillinen maalämmön asennusaikataulu

 • Poraus, kaivuutyö ja vaakaputket talolle: 1–2 päivää
 • Vanhan järjestelmän purku asennusaamuna. Isommat purkutyöt asennusta edeltävänä päivänä.
 • Lämpöpumpun asennus (sisältää kytkennän lämmitys- ja käyttöveteen): yksi päivä
 • Lämpöpumpun kylmäpuolen asennus sekä sähkökytkentä: yksi päivä
 • Lämpökatko: yksi päivä, joten asennus mahdollista talvellakin!

Helppokäyttöinen ja moderni maalämpöpumppu

Boschin Compress 7001i LW/M on uuden sukupolven inverter-maalämpöpumppu. Siinä on hyödynnetty ilmalämpöpumpuista tuttua inverter-tekniikkaa, jolla saadaan aikaan parhaimmat säästöt lämmityskustannuksissa. Lämpöpumpun helppokäyttöinen kosketusnäyttö ja etäohjaus mahdollistaa pumpun mielekkään ja helpon käytön. Pumpun kierroslukuohjattu kompressori säätää tehoaan portaattomasti eikä koskaan käy suuremmalla teholla kuin on tarpeen.

Compress_7001i
Compress 7001i LWM:ssä on sisäänrakennettu käyttövesivaraaja ja älykäs automatiikka, joka sovittaa käyttöveden lämmityksen käytön mukaan. Automatiikka havaitsee esimerkiksi kylpyammeen täytön ja sovittaa veden lämmityksen käytön mukaan.

Uudessa Compress 7001i LW -mallissa ei ole varaajaa, joten se on matalampi kuin varaajallinen malli. Se mahdollistaa asennuksen useampiin kohteisiin, joissa on esimerkiksi korkeusrajoituksia tilassa. LW-malliin on saatavilla erillinen varaaja, jolloin sillä saadaan myös tuotettua lämmintä käyttövettä.

 

 • Saatavilla kolmessa teholuokassa: 2-8kW, 3-12kW ja 4-15kW
 • Vuosihyötysuhde SCOP 5,58 (kylmä ilmasto, mallissa 3-12 kW)
 • Energialuokka A+++
 • etäohjaus
 • Helppokäyttöinen ja moderni
 • Käyttövettä jopa 300l/40 °C/12l/min (Compress 7001i LWM)
 • Sopii loistavasti myös saneerauskohteisiin Boschin keruupiirin valvonta-automatiikan vuoksi

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö


 
Päivitetty
3.9.2020