Pientalo ansaitsee arvoisensa lattian

Mitä ominaisuuksia sinä arvostat kotonasi? Raikasta sisäilmaa, lämpömukavuutta, kodikkuutta, hyvää ääniympäristöä, turvaa… Ainakin osa näistä luultavasti lukeutuu listaasi. Lattialla on merkittävä vaikutus kaikkiin näihin – ei siis ole samantekevää, minkälainen lattia kotonasi on. Olemme perinteisesti usean vuosikymmenen ajan tottuneet näkemään Weberin Plaano-lattioita esimerkiksi kerrostalo-/julkisessa rakentamisessa ja pientalojen välipohjarakenteissa. Nyt nämä kestävät ja luotettavat Plaano-ratkaisut ovat saatavilla myös pientalojen maanvaraisiin lattioihin! Plaano Pientalolattiat on suunniteltu lähtökohtaisesti siten, että ihmisille voidaan tarjota mukavaa, terveellistä ja turvallista elämistä.

750 Weber-pientalolattiat-1

Valitsemalla Weberin Plaano Pientalolattian saat luotettavan ja taloudellisen lattian, oli kyseessä sitten omakotitalo, paritalo tai rivitalo. Saat kotiisi juuri sellaisen lattian kuin haluat, sillä Plaano-lattian päälle tulevan lopullisen pinnoituksen voit valita oman mielesi mukaan. Tee kodistasi juuri omanlaisesi – terveellisesti ja turvallisesti.

Raikasta sisäilmaa ja mukavaa, kodikasta asumista

Plaano Pientalolattioissa käytettävä lattiatasoite on matala-alkalinen, kuten kaikki Weberin lattiatasoitteet. Matala-alkaliset lattiatasoitteet muodostavat turvallisen alustan lattiapinnoitteelle ja estävät haitallisten päästöjen syntymisen ja pääsyn sisäilmaan. Myös Rakennusteollisuus RT ohjeistaa nykyään käyttämään betonilattioiden päällä aina vähintään viiden millimetrin paksuista matala-alkalista tasoitekerrosta.

Matala-alkalisuuden lisäksi Plaano-tasoitteet kuivuvat nopeasti, joka myös osaltaan vähentää kosteuden aiheuttamia riskejä. Moni valitseekin Plaano-lattian sen turvallisuuden ja riskittömyyden vuoksi. Kun tähän yhdistää vielä Weberin Kosteudenhallintapalvelun, jolla voidaan langattomasti seurata tasoitekerroksen kuivumista, lattian kosteuden aiheuttamat riskit saadaan minimoitua erityisen hyvin.

Oma koti ja lämmin lattia jalkojen alla – mukavan kuuloinen yhdistelmä. Plaano-lattia on rakenteeltaan ohut, jonka vuoksi se toimii erityisen hyvin yhä suositumman lattialämmityksen kanssa. Ohuen rakenteensa ansiosta se reagoi nopeasti lämpötilavaihteluihin. Valitsemalla lattialämmitykseksi Weberin Comfort-ratkaisun saadaan lattia, jossa lämpö jakautuu tasaisesti, ja tarvittaessa ratkaisua voidaan käyttää myös viilentämiseen! Asukas saa käyttöönsä sen ansiosta myös enemmän hyötyneliöitä ja sisustamisen vapautta, sillä Comfort-lämpölattian kanssa ei tarvita lainkaan pattereita.

Meluisa koti ja rauhaton akustiikka voivat aiheuttaa tarpeetonta stressiä ja päänsärkyä. Kodin hyvä ääneneristys ei rajoitu pelkästään seiniin ja kattoon, vaan myös lattia on otettava huomioon. Välipohjaratkaisuna Plaano-lattia eristää tehokkaasti askelääniä lisäten näin asuinmukavuutta.

Plaano-lattia on rakenteeltaan ohut, jonka vuoksi se toimii erityisen hyvin yhä suositumman lattialämmityksen kanssa.Plaano-lattia on rakenteeltaan ohut, jonka vuoksi se toimii erityisen hyvin yhä suositumman lattialämmityksen kanssa.

Näin Plaano-lattia asentuu

Taloudellinen ratkaisu niin rakentamis- kuin asumisvaiheessa

"Olemme saaneet hyvin paljon erinomaista palautetta Plaano Pientalolattioista sekä rakentajilta että loppukäyttäjiltä. Suurimpia syitä valintaan tai valintakriteerinä ovat olleet ratkaisun nopea ja tehokas asentaminen, riskittömyys ja kustannusten säästäminen asumisessa myös pitkällä aikavälillä", kertoo Hassan Raad, Weberin pumpattavien lattiatasoitteiden tuotepäällikkö.

Plaano-lattian yksi suurimmista eduista on sen nopeus. Työn toteuttaminen on ripeää, sillä 120 m²:n pumppaaminen onnistuu jopa 50 minuutissa. Lattiatasoite myös kuivuu hyvin nopeasti, ja esimerkiksi maanvarainen tasoitteella tehty lattialaatta on pinnoitusvalmis 2–5 viikossa, parhaimmillaan vain viikossa. Tällä on suuri vaikutus projektin kokonaisaikatauluun, sillä esimerkiksi perinteiseen betoniseen laattaan verrattuna Plaano-tasoitteen käyttö lyhentää projektin läpimenoaikaa jopa kahdella kuukaudella. Lisäksi asiakas saa kerralla valmiin lopputuloksen ilman jälkikäsittelytarvetta, kuten hiomista tai tasoittamista.

Plaano-lattian yksi suurimmista eduista on sen nopeus.Plaano-lattian yksi suurimmista eduista on sen nopeus.

Comfort-lämpölattian ansiosta asukas saa säästöä lämmityskuluissa, sillä lämmönjaon hallitsemisella voidaan pitää noin 1–2 °C alhaisempi keskilämpötila kuin patterilämmityksellä.

Plaano Pientalolattia on monella tapaa erinomainen ratkaisu niin omakotitaloon, rivitaloon kuin muuhunkin pientaloon. Se on suunniteltu asukkaan hyvinvointi edellä – niin terveyden, mukavuuden kuin esteettisyydenkin osalta.

Kiinnostuitko?

Ota yhteyttä talotehdastoimittajaasi.
Lisätietoa Plaano Pientalolattioista saat allaolevasta linkistä:

>> Lue lisää Plaano Pientalolattioista >>
Tai soita Weberin tuoteneuvontaan 010 44 22 312.

422 563 Weber-pientalolattiat-2
 
Julkaistu
21.10.2019