• Etusivu
  • LVI

Vielä ehdit hyödyntämään 4000 euron hankintatuen – vaihda ekologiseen lämpöpumppuun

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Bosch Home Comfort
Päivitetty 08.03.2024
202011_67498.jpg

Lämmitysjärjestelmäksi kannattaa valita ekologinen lämpöpumppu. Saat kotisi lämpimäksi kylminäkin päivinä ympäristöystävällisesti.

Lämmityskustannukset muodostavat suuren osan asumiskustannuksista meillä Suomessa. Sen vuoksi kannattaakin valita lämmitysjärjestelmä, joka pienentää kustannuksia ja antaa tarvittavan määrän lämpöä myös kylmimpinä päivinä. Lämmityksen voi hoitaa ekologisesti luontoa säästäen ja tähän kannustetaan nyt pientalojen asukkaita. Saatavilla on erilaisia tukia ekologisemman lämmitysjärjestelmän vaihtoon, joista uusimpana tarjolla öljylämmityksestä luopujalle jopa 4000 euroa tuki, jos siirrytään ilma-vesi- tai maalämpöpumppuun.

Lämpöpumpuilla säästetään energiaa ympäristöystävällisesti. Lämpöpumppuja kehitetään koko ajan ja niillä pystytään myös hillitsemään lämmityksestä johtuvia hiilidioksidipäästöjä. Lämpöenergia otetaan ulkoilmasta, vedestä, maasta tai kalliosta, mutta myös talon poistoilman lämpöenergiaa pystytään hyödyntämään.

Lämpöpumpuksi kannattaa valita laadukas, Suomen olosuhteisiin suunniteltu ja valmistettu tuote. Silloin se antaa paremmat säästöt ja palvelee vuosia eteenpäin. Näin saadaan myös investointikustannuksille erinomaisen takaisinmaksuaika. Optimaalisen ja pitkäaikaisen toiminnan varmistamiseksi ei sovi myöskään unohtaa ammattitaitoisen asennuksen merkitystä. Ammattitaitoiset asentajat osaavat auttaa oikean lämmitysmuodon valinnassa sekä mitoittamaan lämpöpumpun juuri sinun kotiisi sopivaksi.

Hyödynnä uusi hankintatuki! Vaihda vanha öljylämmitys ekologisempaan ilma-vesilämpö- tai maalämpöpumppuun ja saat jopa 4000 euron avustuksen. Lue lisää >>

Ympäristöministeriön tiedotteen mukaan uutta hankintatukea haki ensimmäisen kahden kuukauden aikana yhteensä noin 5 200 pientalon omistajaa. Vaikka myönteisten päätösten määrä on ollut suuri, riittää avustusta vielä tuhansille öljylämmitteisten pientalojen omistajille. 4000 euron tukea voi saada, kun vaihtaa öljylämmityksen ilma-vesilämpö- tai maalämpöpumppuun. Pienempää 2500 euron tukea voi saada vaihtaessa öljylämmityksen muuhun lämpöpumppuun.

Info

Info

Uusi lämmitysjärjestelmä lämpöpumpun valintatyökalun avulla

Kokeile lämpöpumpun valintatyökalua helpottaaksesi löytämään juuri sinun kotiisi sopivan vaihtoehdon. Tulosten yhteydessä voit pyytää lisätietoja Boschin asiantuntijoilta ja voitte yhdessä katsoa sinulle sopivan lämpöpumpun.

Katso videolta lämmitysalan ammattilaisten vinkit tuen hakemiseen!

Info

Info

Ilma-vesilämpöpumppu mukautuu tarpeisiisi

Ilma-vesilämpöpumppu tuottaa ulkoilmasta lämmintä vettä käyttövedeksi ja lämmitykseen. Se sopii hyvin öljylämmityksen tai vesikiertoisen lattialämmityksen rinnalle niin uusiin kuin vanhoikin taloihin. Ilma-vesilämpöpumpulla voit saavuttaa jopa 60 prosentin säästöt. Asennuskustannukset ovat pienemmät kuin maalämmössä, sillä maahan porattavaa energiakaivoa ei tarvita. Se maksaa itsensä takaisin keskimäärin 5-7 vuoden kuluessa. Ilmavesilämpöpumppu koostuu sisä- ja ulkoyksiköstä. Sisäyksikkö pitää sisällään automatiikan ja käyttövesivaraajan. Ulkoyksikkö asetetaan sopivalle paikalle talon ulkopuolelle. Ilma-vesilämpöpumppu soveltuu erinomaisesti tilanteisiin, joissa poraus ei ole mahdollista tai tontin ala on rajallinen.

Bosch Compress 7000i AW

Energiatehokas ja käytännöllinen Bosch Compress 7000i AW on erinomainen valinta niin uudis- kuin saneerauskohteisiin. Sen kierroslukuohjattu invertterikompressori säästää entistä enemmän energiaa ja optimoi vuosihyötysuhteen erityisesti keväällä ja syksyllä, kun täyttä lämmitystehoa ei tarvita.

Voit käyttää Compress 7000i AW -lämpöpumppua ainoana talon lämmitysjärjestelmänä lämmitykseen ja lämpimän käyttöveden lämmittämiseen tai yhdistää sen olemassa olevaan lämmitysjärjestelmään. Markkinoiden hiljaisin ilma-vesilämpöpumppu tuottaa energiaa laajalla alueella: -20 °C...+35 °C. Malleissa, joita ei yhdistetä toiseen lämmitysjärjestelmään, sähköinen lisälämmitin varmistaa, että laite tuottaa tarvittavan lämmön myös alle -20 °C:n lämpötiloissa.

<p data-block-key="swg6j">Markkinoiden hiljaisimpiin pumppuihin kuuluvassa 7000i AW:ssä on vakiona etäohjaus, jota on mahdollista ohjata puhelimella tai tabletilla.</p>
Markkinoiden hiljaisimpiin pumppuihin kuuluvassa 7000i AW:ssä on vakiona etäohjaus, jota on mahdollista ohjata puhelimella tai tabletilla.
Info

Info

Maalämpöpumppu on kustannustehokas valinta

Maalämpöpumppu antaa parhaimmillaan jopa 80 prosentin säästön. Se kytketään olemassa olevaan vesikiertoiseen lämmitysjärjestelmään. Maalämpöpumppu lämmittää sekä talon että käyttöveden. Maalämpöpumppu ottaa lämmön keruupiirin avulla pintamaasta, kalliosta tai vesistöstä. Se sopii isommankin kiinteistön lämmitykseen. Alkukustannukset ovat suuremmat, mutta maalämmöllä saadaan parhaimmat säästöt aikaiseksi.

Bosch Compress 7001i LW/M

Boschin Compress 7001i LW/M on uuden sukupolven inverter-maalämpöpumppu, joka sopii isommankin kiinteistön lämmittämiseen. Siinä on hyödynnetty ilmalämpöpumpuista tuttua inverter-tekniikkaa, jolla saadaan aikaan parhaimmat säästöt lämmityskustannuksissa.

Lämpöpumpun helppokäyttöinen kosketusnäyttö ja etäohjaus mahdollistaa pumpun mielekkään ja helpon käytön. Pumpun kierroslukuohjattu kompressori säätää tehoaan portaattomasti eikä koskaan käy suuremmalla teholla kuin on tarpeen.

Boschin Compress 7001i LW/M sopii loistavasti myös saneerauskohteisiin Boschin keruupiirin valvonta-automatiikan sekä erittäin korkean menoveden vuoksi (lämpötila kompressorilla 65°C ja sähkövastuksella 71°C).

Compress 7001i LWM:ssä on sisäänrakennettu käyttövesivaraaja ja älykäs automatiikka, joka sovittaa käyttöveden lämmityksen käytön mukaan. Automatiikka havaitsee esimerkiksi kylpyammeen täytön ja sovittaa veden lämmityksen käytön mukaan. 40°C käyttövettä jopa 300l riittää suurellekin perheelle.

Compress 7001i LW -mallissa ei ole varaajaa, joten se on matalampi kuin varaajallinen malli. Se mahdollistaa asennuksen useampiin kohteisiin, joissa on esimerkiksi korkeusrajoituksia tilassa.

20201_62430.jpg
Info

Info

Huipputakuu Bosch Lämpömestareilta 6 + 10 vuotta

Kun ostamasi lämpöpumpun on asentanut Bosch Lämpömestari, saat pumpulle kuuden vuoden takuun. Lisäksi Bosch Lämpömestarin asentamille ilmavesi- ja maalämpöpumpuille (6-17 kW) sekä poistoilmalämpöpumpulle saat 10 vuoden kompressoritakuun. Näin saat lämpöpumpullesi täydellisen turvan kuuden vuoden ajaksi.

Pyydä lisätietoa Bosch-ilma-vesilämpöpumpuista!

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Bosch Home Comfort
LVI
lämmitys
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20165_46569.jpg
Pieni vaiva, suuret säästöt
Voiko uusiutuvaa energiaa käyttää kodin lämmitykseen ja jäähdytykseen? Ilmalämpöpumpulla tämä onnistuu. Lisäksi sillä pienennät energiakustannuksia ympäristöä ja ilmastoa säästävällä tavalla.Ilmalämpöpumpun asennus ei vaadi suuria toimenpiteitä tontillasi eikä talossasi. Investoinnista tulee nopeasti kannattava ja pääset nauttimaan paremmasta sisäilmasta heti asennuksen jälkeen.
20143_38245.jpg
Raikas sisäilma ja tasaisempi lämpötila
Lämpöpumpun tehokkuuden arviointi ei ole pelkkää lukujen vertaamista. Vähintään yhtä tärkeää on asumisviihtyvyys, johon liittyy lämmitys, jäähdytys ja sisäilman laatu. Ilmalämpöpumpun monet mukavuutta lisäävät ominaisuudet ilahduttavat käyttäjää.
20143_38257.jpg
Luotettavaa tekniikkaa
Bosch -lämpöpumpun harkittu kokonaisuus erottuu edukseen luotettavuuden ja laadun ansiosta. Miellyttävä ulkoasu on yksi Compress AA -lämpöpumpun monista eduista.
201712_51104.jpg
Tutustu edistykselliseen patteritermostaattiin
Tiesitkö että vaihtamalla perinteisen termostaatin älykkääseen termostaattiin voit säästää vuodessa melkoisesti? Vaihtamalla esimerkiksi yli 15 vuotta vanhan termostaatin omavoimaiseen malliin, voi energian säästösi olla 8 %, mutta jos vaihdat termostaatin Danfoss Eco™ termostaattiin, voi energiansäästösi nousta jopa 30 %:iin.
20211_68317.jpg
Harkitsetko kodin lämmitystavan vaihtoa? Osallistu ilmaiseen webinaariin!
Lämmitätkö fiksusti vai maksatko liikaa? Olisiko sopiva aika lämmitysremontille ja mitä tukia siihen on mahdollista saada? Osallistu NIBEn järjestämään ilmaiseen webinaariin keskiviikkona 3.3.2021 klo 18, niin päivität lämmitystietosi vaivattomasti ajan tasalle.
20239_82800.jpg
Poistoilmalämpöpumppu haastaa tehokkuudessa maalämmön
Poistoilmalämpöpumppu (lyhenne PILP) on maa- ja ilma-vesilämpöpumpun lisäksi suosittu ja varteenotettava vaihtoehto omakotitalon tai rivitaloasunnon lämmitysvaihtoehdoksi. Kodissa on paljon lämpöenergiaa tuottavaa: ihmiset, jääkaappi, pakastin, elektroniikkaa, sauna, jne. Tuotamme lämpöenergiaa huomaamattamme.NIBE poistoilmalämpöpumput ovat tämän energian kierrätysjärjestelmä: ne hyödyntävät talosta poistettavan ilman lämpöenergiaa niin tuloilman lämmitykseen, vesikiertoiseen lämmitysjärjestelmään kuin käyttöveden lämmitykseenkin, mihin kaikki poistoilmalämpöpumput eivät pysty.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton