Pienennä hiilijalanjälkeäsi – vaihda lämpöpumppuun

Pohjoismaisessa ilmastossa lämmityskustannukset muodostavat suuren osan asumiskustannuksista. Siksi on erityisen tärkeää valita lämmitysjärjestelmä, joka pienentää kustannuksia ja antaa tarvittavan määrän lämpöä myös kylmimpinä päivinä.

Lämpöpumpuilla säästetään energiaa ympäristöystävällisesti. Lämpöpumppuja kehitetään koko ajan ja niillä pystytään myös hillitsemään sähkönkulutuksesta johtuvia hiilidioksidipäästöjä. Lämpöenergia otetaan ulkoilmasta, vedestä, maasta tai kalliosta, mutta myös talon poistoilman lämpöenergiaa pystytään hyödyntämään. Tämä talon ulkopuolelta otettu lämpöenergia on yleensä peräisin auringosta tai maapallon ytimestä.

Lämpöpumppu voidaan yhdistää mihin tahansa vanhaan järjestelmään tai sen rinnalle. Asentajat osaavat auttaa oikean lämmitysmuodon valinnassa. Vaihtoehtoina ovat maalämpö-, ilma-vesilämpö-, ilmalämpö- tai poistoilmalämpöpumppu.

Tutustu kampanjaan ja pyydä tarjous >>

Maalämpöpumppu on kustannustehokas valinta

Maalämpöpumppu antaa parhaimmillaan jopa 80 prosentin säästön. Se kytketään olemassa olevaan vesikiertoiseen lämmitysjärjestelmään. Maalämpöpumppu lämmittää sekä talon että käyttöveden. Maalämpöpumppu ottaa lämmön keruupiirin avulla pintamaasta, kalliosta tai vesistöstä. Se sopii isommankin kiinteistön lämmitykseen. Alkukustannukset ovat suuremmat, mutta maalämmöllä saadaan parhaimmat säästöt aikaiseksi.


Bosch Compress 7001i LW/M

Boschin Compress 7001i LW/M on uuden sukupolven inverter-maalämpöpumppu. Siinä on hyödynnetty ilmalämpöpumpuista tuttua inverter-tekniikkaa, jolla saadaan aikaan parhaimmat säästöt lämmityskustannuksissa. Lämpöpumpun helppokäyttöinen kosketusnäyttö ja etäohjaus mahdollistaa pumpun mielekkään ja helpon käytön. Pumpun kierroslukuohjattu kompressori säätää tehoaan portaattomasti eikä koskaan käy suuremmalla teholla kuin on tarpeen.

Compress 7001i LWM:ssä on sisäänrakennettu käyttövesivaraaja ja älykäs automatiikka, joka sovittaa käyttöveden lämmityksen käytön mukaan. Automatiikka havaitsee esimerkiksi kylpyammeen täytön ja sovittaa veden lämmityksen käytön mukaan.

Uudessa Compress 7001i LW -mallissa ei ole varaajaa, joten se on matalampi kuin varaajallinen malli. Se mahdollistaa asennuksen useampiin kohteisiin, joissa on esimerkiksi korkeusrajoituksia tilassa.

 • Saatavilla kolmessa teholuokassa: 2-8kW, 3-12kW ja 4-15kW
 • Vuosihyötysuhde SCOP 5,58
 • Energialuokka A+++
 • etäohjaus
 • Helppokäyttöinen ja moderni
 • Käyttövettä jopa 300l/40 °C/12l/min
 • Sopii loistavasti myös saneerauskohteisiin Boschin keruupiirin valvonta-automatiikan vuoksiLue lisää ja pyydä tarjous!

Ilma-vesilämpöpumppu mukautuu tarpeisiisi

Ilma-vesilämpöpumppu tuottaa ulkoilmasta lämmintä vettä käyttövedeksi ja lämmitykseen. Se sopii hyvin öljylämmityksen tai vesikiertoisen lattialämmityksen rinnalle niin uusiin kuin vanhoikin taloihin. Ilma-vesilämpöpumpulla voit saavuttaa jopa 60 prosentin säästöt. Asennuskustannukset ovat pienemmät kuin maalämmössä, sillä maahan porattavaa energiakaivoa ei tarvita. Se maksaa itsensä takaisin keskimäärin 5-7 vuoden kuluessa. Ilmavesilämpöpumppu koostuu sisä- ja ulkoyksiköstä. Sisäyksikkö pitää sisällään automatiikan ja käyttövesivaraajan. Ulkoyksikkö asetetaan sopivalle paikalle talon ulkopuolelle. Ilma-vesilämpöpumppu soveltuu erinomaisesti tilanteisiin, joissa poraus ei ole mahdollista tai tontin ala on rajallinen.


Bosch Compress 7000i AW

Energiatehokas ja käytännöllinen Bosch Compress 7000i AW on erinomainen valinta niin uudis- kuin saneerauskohteisiin. Boschin ilma-vesilämpöpumpussa on kierroslukuohjattu invertterikompressori. Tämä tekniikka säästää entistä enemmän energiaa ja optimoi vuosihyötysuhteen erityisesti keväällä ja syksyllä, kun täyttä lämmitystehoa ei tarvita. Voit käyttää Compress 7000i AW -lämpöpumppua ainoana talon lämmitysjärjestelmänä lämmitykseen ja lämpimän käyttöveden lämmittämiseen tai yhdistää sen olemassa olevaan lämmitysjärjestelmään. Laite tuottaa energiaa laajalla alueella: -20 °C...+35 °C. Malleissa, joita ei yhdistetä toiseen lämmitysjärjestelmään, sähköinen lisälämmitin varmistaa, että laite tuottaa tarvittavan lämmön myös alle -20 °C:n lämpötiloissa.

 • SCOP 4,9
 • Energialuokka A+++
 • Yksi markkinoiden hiljaisimmista pumpuista. Myös -3 dB:n hiljainen Silent mode -tila öitä varten
 • Jopa 62 °C:n menovesilämpötila
 • Helppo kytkeä öljy-, puu- tai pellettikattiloiden ja aurinkolämpöpaneeleiden ym. rinnalle.Lue lisää ja pyydä tarjous!

Ilmalämpöpumpulla tukea sähkölämmitykseen

Ilmalämpöpumppu on ollut suosituin lisälämmitysmuoto viime vuosina. Se ei sovi päälämmönlähteeksi, mutta on erinomainen kaveri esimerkiksi sähkölämmitykselle. Ilmalämpöpumppu tuottaa lämmintä ilmaa ulkoilmasta ja sopii myös erinomaisesti jäähdytykseen. Ulkoilma kiertää ulkoyksikön kautta ja luovuttaa samalla lämpöenergiansa taloon. Pumpun järjestelmä hyödyntää ulkoilmassa olevaa lämpöä kaikissa lämpötiloissa. Se voi tuottaa lämpöä jopa viisinkertaisesti maksamaasi verrattuna. Parhaimmillaan ilmalämpöpumppua voi käyttää lämmitykseen -30 °C lämpötilaan saakka ja säästäen lämmityskuluissa jopa yli 50 %.


Bosch Compress 8000 AA

Bosch Compress 8000 AA antaa jopa 8,5 kW:n tehon. Siksi se onkin täydellinen valinta suurten tilojen lämmitykseen. Energiatehokkuutensa ansiosta se on päätynyt korkeimpaan A+++-energialuokkaan.

Pöly- ja hiukkassuodattimien lisäksi Boschin ilmalämpöpumpussa on myös ionisointiin perustuva Plasma Cluster -puhdistus. Järjestelmä neutralisoi sisäilmasta mm. virusten, bakteerien, savun ja homeitiöiden kaltaisia terveysriskejä. Tekniikka muistuttaa luonnon omia puhdistusprosesseja, joita ilmenee esimerkiksi lehtimetsässä tai vesiputouksen ympärillä.

​​​​​​

 • Energialuokka A+++
 • 8,5 kW:n antolämpöteho
 • 10 °C:n ylläpitolämpö
 • Tehokas Plasma Cluster -ilmanpuhdistus


Lue lisää ja pyydä tarjous!

Poistoilmalämpöpumpulla on alhaiset aloituskustannukset

Poistoilmalämpöpumppu tuottaa lämmintä vettä lämmitykseen ja käyttövedeksi. Kuten jo nimestäkin voi päätellä lämpöenergia saadaan ilmanvaihdon poistoilmasta. Se sopii niin uuteen kuin vanhaankin taloon. Uudessa talossa vesikiertoiseen lattialämmityksen tai vesipatterijärjestelmän kanssa. Vanhassa talossa öljylämmityksen tilalle vanhan patterijärjestelmän jäädessä ennalleen. 


Bosch Compress 3000 EW

Bosch Compress 3000 EW poistoilmalämpöpumppu on varusteltu automatiikalla, mikä seuraa ulkolämpötilaa ja samalla menoveden lämpötila säädetään tarpeen mukaan. Näin saavutetaan suurin mahdollinen säästö. Helpon asennettavuuden ja säästön ansiosta tuote on erinomainen valinta vanhan lämpöpumpun tilalle. Suuri kytkentätila tekee vaihtotyöstä helppoa. Compress 3000 EW sopii saneerauskohteisiin ja voidaan asentaa minkä tahansa merkkisen pumpun tilalle.

Suodattimen puhdistuksesta on tehty yksinkertaista ja nopeaa. Poistetaan vain magneeteilla kiinni oleva etupelti, jonka takana oleva suodatin saadaan irti ja takaisin paikalleen käden käänteessä. Suuren kytkentätilan ansiosta myös huoltokohteisiin on helppo päästä käsiksi.
 

 • Energialuokka on A++
 • 186 litran RST-varaaja, josta saadaan kerralla jopa 258 litraa 40 °C vettä
 • Reilusti asennustilaa kytkennöille
 • Helposti jaettavissa kahteen osaan. Helpottaa laitteen vientiä asennuspaikalle
 • Huoltoystävällinen: Suodattimen puhdistus onnistuu helposti ilman työkalujaLue lisää ja pyydä tarjous!

Huipputakuu Bosch Lämpömestareilta
6 + 10 vuotta

Kun ostamasi lämpöpumpun on asentanut Bosch Lämpömestari, saat pumpulle kuuden vuoden takuun. Lisäksi Bosch Lämpömestarin asentamille ilmavesi- ja maalämpöpumpuille (6-17 kW) sekä poistoilmalämpöpumpulle saat 10 vuoden kompressoritakuun. Näin saat lämpöpumpullesi täydellisen turvan kuuden vuoden ajaksi.
 


 
Julkaistu
19.8.2019