Pohjastaan irtoavat laatat lujasti kiinni

Jos betonilattian ja lattialaatan välissä tapahtuu muutoksia, muodostuu ilmataskuja. Nämä ilmataskut irrottavat laatan pohjastaan. Tällaisia laattoja kutsutaan kopolaatoiksi. Seinistä laatat saattavat tippua paikaltaan yllättäen, kun taas lattian laatat halkeavat helposti.

Korjaamattomat kopolaatat alkavat halkeilla ja irtoilla.Korjaamattomat kopolaatat alkavat halkeilla ja irtoilla.

Korjaa kopolaatat ajoissa

Kopolaattoja esiintyy eniten laatoituksessa rakennuksen julkisivulla, pihassa, portaissa, eteisen lattioissa ja märkätiloissa, kuten kylpyhuoneissa, vessoissa ja saunoissa, sillä lattian tai seinän ja vesieristeen väliin joutunut vesi kuluttaa hiljalleen saneerauslaastia, jolla laatta on aikoinaan kiinnitetty.

Jos kopolaattoja ei korjata, alkavat ne halkeilla ja voivat irrota kokonaan. Tällainen remontti voi paisua helposti suureksi ja kalliiksi. Siksi laatat kannattaa korjata ajoissa, jolloin se on nopeaa, edullista ja siistiä.

Laattainjektointi

Koko laatoituksen uusimista huomattavasti edullisempi ja helpompi ratkaisu on injektointi, jossa laatat kiinnitetään tukevasti takaisin pohjaansa. Eskon tarjoaa luotettavaa laattainjektointia, jonka jälkeen näiden laattojen irtoamista ei tarvitse normaaliolosuhteissa pelätä.

Injektoinnissa käytetään laatan taakse levitettävää epoksiliimaa, joka varmistaa laatan lujan kiinnittymisen takaisin taustaansa. Injektoinnin jälkeen laatta on taustassaan jopa paremmin kiinni, kuin se oli aikaisemmin saumalaastilla kiinnitettynä.

Injektoinnin jälkeen laatat ovat paremmin kiinni kuin alunperin saumalaastilla kiinnitettyinä.Injektoinnin jälkeen laatat ovat paremmin kiinni kuin alunperin saumalaastilla kiinnitettyinä.
 
Päivitetty
18.7.2019