Toimiva öljylämmitys - mutta liian suuri lasku?

Öljyn hinta nousee kysynnän noustessa ja verotuksen kiristyessä, mutta toimivasta öljylämmitysjärjestelmästä luopuminen voi silti kirpaista jo pelkkänä ajatuksena. Hyväkuntoista öljykattilaa ei kuitenkaan tarvitse raahata ulos, eikä öljylämmityksen hyödyistä luopua. Jäspin ilma-vesilämpöpumpun avulla laitteistosta tehdään helposti ja kerralla modernimpi, edullisempi ja ympäristöystävällisempi.

Pohjoisen olosuhteisiin suunniteltu Jäspi Basic -ilma-vesilämpöpumppu
pienentää saneeraustalon lämmityskustannuksia huomattavasti.

Pohjoisen olosuhteisiin suunniteltu Jäspi Basic -ilma-vesilämpöpumppu pienentää saneeraustalon lämmityskustannuksia huomattavasti.

Pelkkää voittoa hybridijärjestelmällä

Ilma-vesilämpöpumppu tuottaa normaalikeleissä paljon tehoa hyvällä hyötysuhteella, kun taas öljylämmityksen tehokkuus pääsee oikeuksiinsa kylmillä ilmoilla. Näiden kahden yhdistelmänä saadaan moderni, pääasiassa uusiutuvaa energiaa hyödyntävä hybridijärjestelmä, jossa ilmenee parhaat puolet kummastakin lämmitysmuodosta.

Ilma-vesilämpöpumpun teho riittää lämpimämmällä säällä koko talon ja käyttöveden lämmittämiseen, joten se käyttää öljylämmitystä vain lämmityshuippujen tasaamiseen. Mitoituksesta, kohteesta ja laitteista riippuen öljypoltin voi tulla mukaan jossakin 5 ja 20 pakkasasteen välillä. Näin saavutetaan huomattavat vuosisäästöt lämmityskustannuksissa.

Tilaa maksuton Jäspi-esite

Jätä yhteydenottopyyntö

Yhdistelmän asennus maksaa itsensä takaisin nopeasti

Ilma-vesilämpöpumppu on hankintahinnaltaan huomattavasti edullisempi kuin esimerkiksi porakaivon tai muun keräyspiirin tarvitseva maalämpö. Öljykattilan ja ilma-vesilämpöpumpun yhdistelmä voikin olla moneen pientaloon sopivin vaihtoehto.

Öljykattilan rinnalle tulevan ilma-vesilämpöpumpun vaatima investointi on noin 8 000−12 000 euroa. Hybridijärjestelmässä energialasku kuitenkin leikkaantuu öljylämmitykseen verraten huomattavasti. Vuotuinen säästöpotentiaali on keskimäärin 40−60 %, eli kiinteistösi lämmittämiseen kuluva rahasumma saattaa pienentyä jopa yli puolella. Näin ollen voit saavuttaa jopa 1 000 euron vuosisäästöt.

Lisäksi saneerauskohteissa ilma-vesilämpöpumpun asennuksesta saa huomattavan kotitalousvähennyksen verotuksessa. Esimerkiksi Jäspi Basic SPLIT ja Jäspi Basic MONO ovat saneerausrakentajan järjestelmiä, jotka sopivat öljykattilan yhteyteen.

Jäspi Basic MONO -paketti sisältää monoblock-ulkoyksikön, maatelineen sekä ohjausyksikön (Jäspi MCU).Jäspi Basic MONO -paketti sisältää monoblock-ulkoyksikön, maatelineen sekä ohjausyksikön (Jäspi MCU).
Jäspi Basic SPLIT -paketti sisältää ulkoyksikön ja maatelineen, ohjausyksikön (Jäspi MCU) ja Splitbox-lämmönvaihtimen.Jäspi Basic SPLIT -paketti sisältää ulkoyksikön ja maatelineen, ohjausyksikön (Jäspi MCU) ja Splitbox-lämmönvaihtimen.

Millainen ilma-vesilämpöpumppu?

Talot ovat erilaisia, joten ilma-vesilämpöpumppu mitoitetaan kiinteistökohtaisesti. Millaiseen käyttöön pumppu tulee, millainen talo on energiakulutukseltaan, millainen on lämmityksen huipputehotarve, mitkä ovat lämmönjaon meno- ja paluuveden maksimilämpötilat? LVI-asiantuntijoita kannattaa käyttää apuna asumismukavuuden maksimoimiseksi ja taloudellisesti järkevimmän ratkaisun löytämiseksi.

Teknisesti pumppuja on kahta perusratkaisua, joista kumpikin soveltuu öljylämmityksen rinnalle:

  • Split-laitteisto: kylmäkoneisto jaettu ulko- ja sisäyksikköön, joiden välillä kiertää kylmäaine.
  • Monoblock-laitteisto: kaikki tekniikka sijoitettu ulkoyksikköön. Yksikön ja varaajan välillä kiertää vesi.

Kytkentäteknisiä perusratkaisuja on myös kaksi. Toisella niistä käyttövesi lämmitetään aina öljykattilalla, kun taas toinen vaatii järjestelmään kiinnitettävän vedenlämmittimen, eli lämminvesivaraajan.

Tilaa maksuton Jäspi-esite

Jätä yhteydenottopyyntö

Helppo huoltaa, valvoa ja etäohjata

Ilma-vesilämpöpumppu on helppo huoltaa, sillä huolloksi riittää pelkkä puhdistus.

Lisäksi kaikkien Jäspin ilma-vesilämpöpumppujen vakiovarusteisiin kuuluu MyUpway-etävalvonta, jonka avulla voit valvoa ja säätää ilma-vesilämppöpumppusi toimintaa etäältä. Mahdollisista toimintahäiriöistä hälyttävät sähköposti-ilmoitukset mahdollistavat nopeat toimenpiteet.


 
Julkaistu
2.9.2019