Uusi sokkelipinta helposti

Vaihtelevat sääolosuhteet koettelevat talon julkisivua vuodesta toiseen ja ennen pitkään tulee tarve huoltotöille. Ulkoseinien huoltomaalauksen ohella vanhan sokkelin kunnostaminen vaikuttaa rakennuksen ilmeeseen merkittävästi. Rapautunut ja lohkeillut vanha betonipinta saa siistin ja kestävän suojan sokkelilevyjen asennuksella.
 

Kestävä ja siisti kivipinta

Sokkelilevyjen asentaminen on erinomainen vaihtoehto paitsi talon yleisilmeen kohentamisen myös sokkelin pitkäikäisyyden kannalta. Kivirakenteiset STENI Sokkelilevyt ovat turvallinen ja luotettava valinta uudeksi sokkelin pinnaksi. Levyt ovat lasikuituvahvistettua polymeerikomposiittia, jossa pinta on murskattua luonnonkiveä. Levyn rakenteessa oleva kivimateriaali tekee tästä markkinoiden kestävimmän ja helpoimmin hoidettavan levyn.

STENI Sokkelilevyt asennetaan tuulettuvana verhouksena koolausten päälle, jolloin rakenne pysyy kuivana. Samalla myös sokkelirakenteen eristävyys paranee. Diffuusiotiiviit levyt kestävät hyvin vaativia olosuhteita kuumista helteistä koviin pakkaskeleihin.

Vankat ja iskunkestävät STENI Sokkelilevyt ovat painoltaan vain 9,5 kg/m2 soveltuen erinomaisesti sokkelien, vajojen, autotallien ja tukimuurien verhoukseen. Kooltaan levyt ovat: 595 x 1195 mm, 595 x 2395 mm ja 1195 x 2395 mm ja niitä on saatavilla harmaana, valkoisena ja mustana luonnonkivisenä. Ne antavat sokkelille kauniin ja kestävän ilmeen vuodesta toiseen. Levyillä on 25 vuoden takuu.
 

Sokkelilevyjen asennus hoituu nopeasti

Steni-levyt asennetaan koolaukseen tuulettuvana julkisivuna. Asennus tehdään vähintään 21 mm paksuiseen painekyllästettyyn lautaan, tai alumiinirankaan ruuvikiinnityksin 16 kpl/m2. Ruuvien etäisyys levyn reunasta voi olla minimissään 15 mm.

Koolausvälin tulee olla enintään 400 mm. EPDM-tiivistenauha asennetaan puukoolausten päälle niittaamalla ja nauhan tulee peittää koko koolauslauta. Levyjä voi leikata taustapuolelta käsisirkkelillä tai kulmahiomakoneella, jossa on timanttilaikka.

Asennukseen tarvitset painekyllästettyä koolauspuuta, kiinnikkeitä koolauksen kiinnittämiseksi perusmuuriin, timanttipinnoitettuja laikkoja, laatta- tai betoniporan säädettävällä momentilla, poranterän halkaisija 5,5 mm, linjalaudan, mittanauhan ja vatupassin. Lisäksi suojavarusteet, kuten suojalasit, hengityssuojaimen ja käsineet.
 

Ratkaisu paaluille rakennetuille mökeille

Paalujen päällä lepäävien mökkien, talojen ja terassien alapohjan saa helposti viimeisteltyä STENI Sokkelilevyillä. Sokkelilevyt asennetaan paaluihin kiinnitettyyn koolaukseen, ja ne suojaavat rakennusta kosteudelta, tuulelta ja lumelta.

Sokkelilevy by STENI on paaluille rakennettuihin rakennuksiin sopiva ratkaisu, jolla on monia hyötyjä. Levyt on helppo asentaa, ne suojaavat kosteudelta ja lumelta – ja niiden ansiosta rakennuksen alle muodostuu kuivaa säilytystilaa. Pakkasen- ja iskunkestävät levyt on helppo pitää kunnossa, ja ne tekevät julkisivusta siistin ja tyylikkään.

Katso lisää

 
Julkaistu
9.4.2020