Lattiaviilennys viilentää nopeasti ja vedottomasti helteisen sisäilman

Vedoton, energiataloudellinen ja käyttökustannuksiltaan edullinen vesikiertoinen lattiaviilennys nostaa suosiotaan omakotitalorakentajien parissa. Lattiaviilennys tuo lisää asumismukavuutta ja mahdollistaa huonekohtaiset säädöt aivan kuten lattialämmityskin.

tre_kerrostalo_07_inkku

Lattiaviilennyksessä voidaan hyödyntää esimerkiksi maalämmöstä, vesistöön asennetusta keruupiiristä tai kaukokylmästä saatavaa energiaa. Yleisin harhaluulo on, että lattiaviilennys tekee lattioista kylmät. Yli kahden vuoden verran käyttökokemusta kerännyt Riku Tuhkanen kumoaa väärän käsityksen. 

Aurinkopaneelit_Katolla_Riku_Tuhkanen_inkku

Auringosta lämpöenergiaa, viilennystä maasta

Uponorin lattialämmitysjärjestelmää voidaan käyttää sekä lämmitykseen että viilennykseen. Vesikiertoinen lattialämmitys sopii hyvin erilaisten rakennusten lämmönjakoon ja soveltuu käytettäväksi kaikkien tunnettujen lämmitysmuotojen kanssa.

Aurinkoista hellekesää tänäkin vuonna odottava Riku Tuhkanen on levollisella mielellä. Lämmitysmuodon valinta ja energiansäästö olivat tärkeitä asioita Riihimäen seudulla sijaitsevan kaksikerroksisen, 220 m²:n omakotitalon suunnittelussa. Päälämmönlähteiksi Tuhkanen valitsi katolle asennettavat aurinkokennot sekä vesikiertoisen takan. Näihin yhdistettiin vesikiertoinen lattialämmitys viilennyksellä Uponorin suosituksesta.

Laattalattia ei tunnu viileältä jalan alla

Positiiviset asiat ovat korostuneet reilun vuoden käytön aikana.

”Uponorin ehdotus lattiaviilennyksestä oli meille uusi, mutta laskelmien ja pohdinnan jälkeen valitsimme sen. Positiivista on, että viilennyksen kustannukset ovat puoli-ilmaiset verrattuna moniin muihin viilennystapoihin. Myös viilennyksen reagointinopeus yllätti, sillä hellepäivänä sisälämpötila laskee yli 26 asteesta 22 asteeseen alle vuorokaudessa”, Riku Tuhkanen vahvistaa.

Tuhkanen kertoo, että lattiaviilennys toimii huomaamattomasti eikä vedon tunnetta, kylmää tai äkillisiä lämpötilanvaihteluja ole ollut. Laattalattiakin tuntuu miellyttävältä jalan alla.

Uponorin tuoteryhmäpäällikkö Saija Nieminen vahvistaa asiakkaan havainnot.

”Lattiaviilennyksen idea on sama kuin lämmityksessäkin, eli iso pinta-ala jakaa lämpöä ja viileää sinne missä sitä kulloinkin tarvitaan. Viilennys myös suunnitellaan niin, ettei lattian pintalämpötila laske koskaan alle 21 asteen, joka koetaan yleisesti mukavaksi lattian lämpötilaksi”, Uponorin Nieminen korostaa.

Lattiaviilennys on edullinen hankintahinnaltaan, energiatehokas ja mukava käyttää. ”Myös turvallisuus on asiakkaille tärkeää. Järjestelmä valvoo lämpötiloja ja kosteutta joka huoneessa erikseen. Lattialämmitys on selvästi suosituin uudisrakentamisen lämmönjakelumuoto tänä päivänä. Kun siihen yhdistää lattiaviilennyksen, saa kustannustehokkaan ja mukavuudeltaan ylivertaisen järkiratkaisun myös hellepäivien varalle”, summaa yhteen Uponorin Saija Nieminen.
 

Lattiaviilennys suunnitellaan niin, ettei lattian pintalämpötila laske koskaan alle 21 asteen.Lattiaviilennys suunnitellaan niin, ettei lattian pintalämpötila laske koskaan alle 21 asteen.

Voit myös jättää yhteydenottopyynnösn lattialämmityksestä ja -viilennyksestä


 
Päivitetty
14.6.2021