Tehokas kosteussuoja ainutlaatuisen rakenteen ja valmistustekniikan ansiosta

Kostea, tunkkainen kellari, jossa seinän maali ja rappaukset lohkeilevat on tyypillinen näky useissa kerros- ja omakotitaloissa. Sadevesi on kyllästänyt kellarin seiniä ympäröivän maan tai pohjavesi on noussut talon anturaan saakka, jolloin talo niin kutsutusti seisoo vedessä. Salaojat voivat olla puutteellisia tai virheellisesti tehty. Kellarin ottaminen hyötykäyttöön voi olla vain haaveena näissä tilanteissa.

Tehokas kosteussuojaus syntyy rakenteiden ulkopuolisesta lämmöneristyksestä ja niiden hengittämis- ja kuivumismahdollisuuksista, kapillaarisen kosteuden katkaisusta ja tehokkaasta salaojituksesta. ISODRÄN®-levyllä on kaikki nämä ominaisuudet. Siksi Isodräniä käyttämällä voidaan varmistaa esim. kellaritilojen kuivana pysyminen.

ISODRÄN®-levy koostuu 5-10 mm kokoisista EPS-solumuovipalloista. Ne on liimattu yhteen bitumiliimallla, joka suojaa palloja vettymästä. Tämän rakenteen ansiosta levyt läpäisevät erinomaisesti kosteutta ja vesihöyryä varmistaen rakenteiden nopean kuivumisen. Liimakäsitellyn rakenteensa ansiosta levy puolestaan takaa tehokkaan kapillaariratkaisun. Yhdessä nämä kaikki ominaisuudet antavat levylle tehokkaan pysty- ja vaakasuoran salaojitusominaisuuden.

rakenne

Kun rakennuksen perusmuuri ja laatta vuorataan ulkopuolelta ISODRÄN®-levyillä, saadaan varmatoiminen ”kaikki yhdessä” -kokonaisratkaisu. Oleskelu- ja asumisviihtyvyys paranevat. Samalla säästyy lämmitysenergiaa ja -kustannuksia.

ISODRÄN®-levyn ominaisuudet

  • Hyvä lämmöneristyskyky
  • Ei ime kosteutta
  • Tehokas kapillaari-ilmiön katkaisu
  • Nopea kuivuminen
  • Tehokkaat pysty- ja vaakasuorat salaojaominaisuudet
  • ”Kaikki yhdessä”-rakenne
  • Takaa tehokkaan ja varman kosteussuojan
isodran.gif

ISODRÄN®-levyjen vedenjohtavuuden toimivuus edellyttää, että rakennuksen perustuksen salaojitus on asianmukaisesti järjestetty. Levyn puristuslujuutta valittaessa otetaan huomioon maanpaineesta aiheutuva kuormitus ja kuormituksen vaikutus levyn vedenjohtavuuteen. Rakenteet on suunniteltava ja toteutettava siten, ettei levyyn kohdistu pistekuormia.

Levyjen käsitteleminen ja asentaminen on helppoa niiden koon ja painon vuoksi. Katkaisu ja erilaisten läpivientien teko onnistuu ohuempiin levyihin mattopuukolla ja paksumpiin levyihin puukkosahalla, jossa on metalliterä.

Vertailu.JPG

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö


 
Päivitetty
1.9.2021