Aito ja alkuperäinen Kontio Glass House

Inspiraationa The Glass House

Aito ja alkuperäinen Kontio Glass House on saanut inspiraation Yhdysvalloissa sijaitsevasta, arkkitehti Philip Johnsonin suunnittelemasta ja rakentamasta The Glass Housesta. The Glass Housea hallinnoiva organisaatio kertoo olevansa iloinen Kontion kehittäessä Glass House ideologiaa alkuperäisen hengessä, mutta uudenlaisella materiaalilla. Tämä onkin maailman ainoa hirrestä valmistettava Glass House! Kontio Glass House ei ole kuitenkaan vain hirttä ja lasia, vaan jokaista yksityiskohtaa myöten tarkkaan harkittu ja hiottu kokonaisuus, jossa säilyy eleettömän 50-luvun modernismin henki tuotuna nykypäivään.

Arkkitehti Philip Johnsonin suunnittelema ja rakentama The Glass House New Canaassa. Ympäristöä heijastavien lasipintojen ansiosta rakennus häviää osittain maisemaan.Arkkitehti Philip Johnsonin suunnittelema ja rakentama The Glass House New Canaassa. Ympäristöä heijastavien lasipintojen ansiosta rakennus häviää osittain maisemaan.

The Glass House

Metsässä lammen rannalla sijaitseva minimalistinen The Glass House oli pelkistettyine arkkitehtuureineen ja lasiseinineen huippumoderni syntyessään, ja on sitä yhä. Yhdysvaltalaisen arkkitehdin Philip Johnsonin (1906-2005) vuonna 1949 valmistuneen paviljonkimaisen klassikkotalon löytää vielä tänäkin päivänä New Canaan maaseudulta Connecticutista Yhdysvalloista.

Kontio Glass House 80 Tukholman näyttelyalueella.Kontio Glass House 80 Tukholman näyttelyalueella.

Philip Johnson suunnitteli symmetrisen, reilun 16-metriä pitkän ja noin 10 metriä leveän elegantin rakennuksen, jonka isojen maisemaikkunoiden ansiosta sisä- ja ulkotilojen rajat hämärtyvät. Suorakaiteen muotoisen rakennuksen jokaisen sivun keskellä on ovi yhdistämässä sisätiloja ympäristöönsä. Rakennus on eräänlainen metsään luotu tila, joka elää vuorovaikutuksessa sitä ympäröivän maiseman kanssa. Ulkoa tarkastellen isoista ikkunoista heijastuu metsän puut, toisaalta taas lasisen rakennuksen läpi voi jopa nähdä.

Kontio Glass House

Philip Johnsonin The Glass House toimi inspiraation lähteenä Kontion Glass House -huvilamallistolle. Huvilamalliston valtava menestys ja kysyntä samanlaisille taloille innosti Kontiota kehittämään huviloille jatkoa Glass House -talomallistolla. Myös Glass House -taloja on kehitetty ideologian alkuperäisessä hengessä, Suomen rakennusmääräykset ja sääolot huomioiden.

Lattiasta kattoon ylettyvät ikkunat yhdistettynä nykyaikaiseen pelkistettyyn hirteen ja uudenlaisiin pohjaratkaisuihin muodostavat mallistojen perusidean, joka henkii alkuperäisen Johnsonin mallin ideologiaa. Sen sijaan, että Kontio Glass House veisi kaiken huomion, eleettömän arkkitehtuurin ansiosta se sulautuu osaksi suomalaista luontoa.

Kontio Glass House -mallit ovat muokattavissa helposti kaavojen määräysten mukaiseksi sekä rakentajan mieltymyksiin sopivaksi valmiiksi suunniteltujen muunnosvaihtoehtojen avulla. Kontion Glass Housen rakentaja voi vapaasti valita itselle ja tontille parhaiden sopivat terassi-, katto- ja ikkunavaihtoehdot. Tunnelmaa voidaan täydentää harkitulla pihasuunnittelulla ja moderneilla pihakalusteilla. Kontio Glass House -mallit on suunniteltu myös sisältä harkiten ja yksityiskohdiltaan ulkokuoreen sopiviksi.

Kun arvostat laadukasta kotimaista muotoilua, kaunista ja jokaiselta yksityiskohdaltaan tarkkaan harkittua arkkitehtuuria, valintasi on aito ja alkuperäinen Kontio Glass House.

Kontio Glass House -huvila Nurmijärven näyttelyalueella.Kontio Glass House -huvila Nurmijärven näyttelyalueella.
Kontio Glass House 100. Erilaisten kattoratkaisujen ansiosta rakennuksen ulkonäkö muuntuu ympäristöön ja tyyliin sopivaksi. Suomalaisen työn liitto on myöntänyt Kontio Glass Houselle Design from Finland tunnustuksen kotimaisen muotoiluosaamisen hyödyntämisestä.Kontio Glass House 100. Erilaisten kattoratkaisujen ansiosta rakennuksen ulkonäkö muuntuu ympäristöön ja tyyliin sopivaksi. Suomalaisen työn liitto on myöntänyt Kontio Glass Houselle Design from Finland tunnustuksen kotimaisen muotoiluosaamisen hyödyntämisestä.

Tutustu:

Glass House -huvilat ja saunat
Glass House -talot

Tämä on lyhennetty versio alkuperäisestä artikkelista.
Lue koko artikkeli


Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö ja/tai tilaa esitteitä:


 
Päivitetty
27.6.2019