Turvalliset ja tehokkaat eristeet rakentamiseen ja remontointiin

Lämmöneristämisen ja ilmanvaihdon oikeanlainen toteuttaminen on eräs keskeisimmistä tekijöistä rakennuksen asumisviihtyvyyden kannalta. Tehokkaaseen lämmöneristämiseen sijoitetut eurot palautuvat pienentyneinä lämmityskuluina muutamassa vuodessa.

ISOVERilta löytyy turvallisia ja tehokkaita ratkaisuja äänen- ja lämmöneristämiseen tuoden asumismukavuutta käyttäjilleen ja samalla auttaen suojelemaan ympäristöä.

ISOVER-eristeet on valmistettu ja kehitetty Suomessa, joten ne sopivat suomalaisiin oloihin. Eristeet valmistetaan Hyvinkäällä ja Forssassa. Osoituksena suomalaisesta alkuperästä ja suomalaista työtä edistävästä vaikutuksesta, onkin Suomalaisen Työn Liitto myöntänyt ISOVERille Avainlipun.

ISOVER-eristeitä on mukava käsitellä

Moni muistaa lasivillan vuosien takaa, jolloin sen kuidut olivat karkeita ja aiheuttivat kutinaa. Nykypäivän pehmeä lasivilla on miellyttävää ja pehmeää käsitellä.

Hyvä käsitellä:
• erittäin pieni pölyävyys
• pehmeä ja jämäkkä
• hyvä mittapysyvyys ja vetolujuus
• helppo leikata ja asentaa

Tuote pölyää erittäin vähän ja se on miellyttävän tuntuinen työstää vaikka paljain käsin. Tuotteiden kehittämisessä on haluttu erityisesti kiinnittää huomiota tuotteiden käsiteltävyyteen ja asentamismukavuuteen.

Tutustu tuotteisiin!

ISOVER on Suomen suurin kierrätyslasin käyttäjä. Lasivillanvalmistukseen käytetyistä raaka-aineista on kierrätyslasia jopa 70 %.ISOVER on Suomen suurin kierrätyslasin käyttäjä. Lasivillanvalmistukseen käytetyistä raaka-aineista on kierrätyslasia jopa 70 %.

Ympäristöystävällistä eristämistä

ISOVER-eriste on hyvä valinta rakennukselle, mutta myös ympäristölle. Eristeen vaikutukset ympäristöön on huomioitu koko niiden elinkaaren ajalta: Hyvinkään ja Forssan tehtailta aina käytöstä poistumiseen saakka. Rakennusmateriaalin oikealla valinnalla on suuri merkitys rakennuksen hiilijalanjälkeen.

ISOVER ja ympäristö:
• Pääraaka-aineena kotimainen kierrätyslasi
• Biokaasu ja maakaasu käytössä tuotannossa
• Multipackin avulla vähemmän liikennepäästöjä ja pienempi pakkausmateriaalin kulutus

ISOVER on Suomen suurin kierrätyslasin käyttäjä. Lasivillanvalmistukseen käytetyistä raaka-aineista on kierrätyslasia jopa 70 %.

Ääneneristävyys kunnossa

Kaikki eristeet eivät eristä ääntä. Ääneneristyksen tavoitteena on estää äänen siirtyminen tilasta toiseen tai rakenteita pitkin. Häiritsevä ääni voi tulla ulkoa tai sisältä. Päivittäisessä elämässämme tarvitsemme hiljaisia hetkiä yhtä paljon kuin ruokaa ja juomaa. Hiljaisuus rauhoittaa kehoa ja mieltä. Sillä on vaikutus myös terveyteen. Toisaalta jokainen ihminen myös tuottaa melua. Puheemme, liikkumisemme, suihkussa käyntimme, ruoanvalmistus, leikkiminen, musiikin kuuntelu ja muut toimintomme aiheuttavat usein sen verran ääntä, jota toinen voi pitää häiritsevänä. Tämän vuoksi ääneneristys kannattaa ottaa huomioon, kun valitset eristeet ja muut rakennusmateriaalit. Sen lisäksi, että ISOVER pitää hyvin lämmöt sisällä, se vaimentaa myös ääniä. Hyvin eristetyssä talossa sateen ropina ei kuulu kovaa ja seinän takana voidaan katsoa TV:tä äänien häiritsemättä. ISOVER-eriste ei kuitenkaan vaikuta kännykän kuuluvuuteen.

Paloturvallisuus parasta luokkaa

Rakennustarvikkeet luokitellaan sen perusteella, miten ne vaikuttavat palon syttymiseen, sen leviämiseen sekä savun tuottoon. Pääosin ISOVER-mineraalivillaeristeet kuuluvat parhaisiin A1 ja A2-s1,d0 luokkiin.

Palotilanteessa lasivillan savun muodostus on erittäin pieni ja savukaasut eivät ole myrkyllisiä. ISOVER -eristeet eivät myöskään pala kytemällä, joka piilevänä palona saattaa aiheuttaa palovaaran.

Paloeristyksestä

Suosituimmille ISOVER-eristeille on elinkaariarvioinnin tuloksena saatu tuotekohtaiset ympäristöselosteet (EPD, Environmental Product Declaration). Elinkaariselvitys on tehty tuotteiden koko elinkaaren ajalta (kehdosta hautaan, eng. cradle-to-grave).Suosituimmille ISOVER-eristeille on elinkaariarvioinnin tuloksena saatu tuotekohtaiset ympäristöselosteet (EPD, Environmental Product Declaration). Elinkaariselvitys on tehty tuotteiden koko elinkaaren ajalta (kehdosta hautaan, eng. cradle-to-grave).

Pieneen pakattuna helppo kuljettaa ja varastoida

ISOVER Multipack -puristepaketti on helpottanut suomalaisten rakentajien ja remontoijien työtä jo 20 vuoden ajan: ISOVER on pakannut pehmeät lämmöneristeet puristepakattuihin pakkauksiin jo vuodesta 1997 lähtien. Tiiviiksi puristettu lasivillakuorma on helppo kuljettaa ja varastoida työmaalla. Puristepakatut eristeet valitsemalla säästät tilaa ja ympäristöä.

Laske, paljonko lisäeristys säästää

Voit laskea säästöt lämmityskuluissa ISOVER energiansäästölaskurilla. Laskeminen käy helposti ilmoittamalla tiedot rakennuksen tämänhetkisestä eristetilanteesta ja kokeilemalla siihen erilaisia eristysvaihtoehtoja. Laskettu säästö on suuntaa antava, koska laskentatapa ei ota huomioon muiden tekijöiden vaikutusta kokonaisuuteen (esimerkiksi ikkunat, ilmanvaihto, ilmatiiviys jne.). Todelliset säästöt vaihtelevat kohteen ja vuoden sääolosuhteiden mukaan.

Klikkaa laskuriin >>

ISOVERin rakennuseristeet:

• Kevyet väliseinäeristeet
• Höyrynsulku- ja tiivistystuotteet
• Tuulensuojaeristeet
• Eriste- ja tuulensuojalevyjen asennustarvikkeet
• Tiilisiteet
• Rappauseristeet
• Betonielementtieristeet
• Puhallusvilla
• Loivien kattojen eristeet
• Askeläänieristeet
• Sauna- ja remonttieristeet
• Palonsuojaeristeet
• Ilmanvaihtoeristeet
• STYROFOAM™ -eristeet


 
Päivitetty
29.6.2020