Ilmanvaihdon anturit apuna sisäilman laaduntarkkailussa

Erilaisten ilmanlaatua tarkkailevien antureiden avulla pystytään tarkkailemaan sisäilmassa olevaa kosteutta, hiilidioksidin määrä ja VOC-kaasuja – ja tehostamaan ilmanvaihtoa tarpeen mukaisesti ilman, että käyttäjän tarvitsee huolehtia asiasta. Tällä tavoin päästään asukkaiden ja rakenteiden osalta parhaaseen tilanteeseen: tarpeen mukaiseen ilmanvaihtoon. Se jos mikä tuo asumismukavuutta ja laatua elämään. Samalla säästyy myös energiaa.

MyVallox-anturit tarkkailevat ilmanlaatua, kosteutta ja hiilidioksidin määrää ja tehostavat ilmanvaihdon tehoa käyttäjän puolesta. VOC-anturi paljastaa, mikäli huoneilmassa on keuhkoperäisiä sairauksia, väsymystä ja päänsärkyä aiheuttavia orgaanisia yhdistelmiä.MyVallox-anturit tarkkailevat ilmanlaatua, kosteutta ja hiilidioksidin määrää ja tehostavat ilmanvaihdon tehoa käyttäjän puolesta. VOC-anturi paljastaa, mikäli huoneilmassa on keuhkoperäisiä sairauksia, väsymystä ja päänsärkyä aiheuttavia orgaanisia yhdistelmiä.

Kosteusanturi havaitsee sisäilman kosteuden

Kosteutta syntyy normaalissa arjessa peseytymisen, saunomisen, pyykkäämisen ja ruuanlaitoin yhteydessä. Tällöin on tarpeen tehostaa ilmanvaihtoa. MyVallox-koneisiin sisäänrakennettu kosteusanturi tarkkailee sisäilman kosteustasapainoa ja tehostaa ilmanvaihtoa tarvittaessa. MyVallox-koneisiin voidaan liittää myös lisäkosteusanturi tarkkailemaan esimerkiksi pesutilojen kosteutta.
 

Hiilidioksiditaso kohoaa - anturi havaitsee sen

Hiilidioksidia syntyy aina hengittäessä ja liika hiilidioksidi väsyttää ja aiheuttaa herkästi päänsärkyä. Jos makuuhuone on aina aamuisin tunkkainen, on ilmanvaihdon tehostus tarpeen. Sillä saadaan liiallinen hiilidioksidi pois ja uutta, raikasta ilmaa tilalle.

MyVallox-hiilidioksidianturi tarkkailee sisäilman hiilidioksidipitoisuutta käyttäjän puolesta ja havaitsee, mikäli hiilidioksiditaso alkaa nousta. Havaitessaan CO2-tason nousun, se tehostaa ilmanvaihdon tehoa.
 

VOC-anturi huolehtii sisäilman terveellisyydestä

Sisäilmassa leijuu mm. rakennusmateriaaleista, pesuaineista, kemikaaleista, maaleista ja huonekaluista haihtuvia kaasuja. Näitä VOC-yhdisteiksi (Volatile Organic Compounds) kutsuttuja orgaanisia yhdisteitä ovat esimerkiksi asetoni, etanoli, formaldehydi ja tolueeni ja ne ovat monien keuhkoperäisten oireiden aiheuttajia – niin ihmisille kuin lemmikeille.

MyVallox VOC-anturi havaitsee näitä orgaanisia yhdisteitä sisäilmasta ja säätää ilmanvaihdon tehoa havaintojen perusteella. Anturin voi kytkeä kaikkiin MyVallox-ilmanvaihtokoneisiin ja sen avulla sisäilma pysyy terveellisenä.


Lue lisää automatisoidusta ilmanvaihdosta!
 

 
Päivitetty
24.6.2019