• Etusivu
  • LVI

Helposti raikasta sisäilmaa

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Bosch Home Comfort
Päivitetty 08.03.2024
20196_58688.jpg

Sisällä on koko ajan kylmä, eikä jalka voi ilman villasukkaa edes hipaista lattiaa. Aina väsyttää, lihaksia ja päätä särkee. Taas on kipeä olo ja nenä vuotaa. Tästä huolimatta talon lämmitykseen palaa isoja rahamääriä. Onko tuttu tarina? Jos on, kannattaa harkita ilmanvaihtojärjestelmän ratkaisuja.

Oma koti: paikka, jossa hengähtää

Bosch Vent 2000 -järjestelmän avulla raikas ulkoilma saadaan lämmitettynä sisätiloihin ilman vedon tunnetta.

Omassa kodissaan tulee vietettyä aikaa. Joskus enemmän ja joskus vähemmän. Joka tapauksessa toiveena on, että kodissa viihtyy. Jatkuva vedon tunne rokottaa sisätilan viihtyvyydestä aiheuttaen monia vaivoja. Raitisilmaventtiilien kautta tuotava kylmä tuloilma aiheuttaa vedon tunnetta ja tuhlaa samalla energiaa aiheuttaen ylimääräisiä lämmityskustannuksia. Ajatus Ilmanvaihtokanaviston rakentamisesta jälkiasennuksena saa myös lentää usein mahdollisuuksien ja/tai budjetin puutteessa roskakoriin.

Bosch ratkaisee sisäilman ongelmat täysin uudenlaisella ilmanvaihtojärjestelmällä. Vent 2000 on ilmansuodattimen, puhaltimen ja keraamisen lämmönvaihtimen sisältämä älykäs kokonaisuus, joka raikastaa sisäilman aiheuttamatta vedon tunnetta. Järjestelmän avulla happi ei pääse loppumaan; ei edes laskuja maksaessa, sillä Vent 2000 on edullisesti asennettava ja säästää jatkossakin lämmityskustannuksissa. Lämmöntalteenoton hyötysuhde onkin huimat 90%.

Asennus- ja käyttöohjeet

Lämmin, raikas sisäilma

Tunkkainen ilma aiheuttaa väsymystä, päänsärkyä ja huonoa oloa. Raikkaassa ilmassa mieliala ja vireystaso säilyvät paremmin. Raikkaan ilman saa aikaiseksi ilman, että talossa pitäisi hytistä kylmästä ja kärsiä flunssan oireista.

Keraaminen lämmönvaihdin esilämmittää ulkoilman vedon estämiseksi. Järjestelmässä on pareittain toimivat puhaltimet, joiden asennettava määrä vaihtelee tilan koosta. Toinen puhaltimista vie lämmintä sisäilmaa ulos samalla lämmittäen talteenottokennon. Kennoon varastoitunut huonelämpö siirtyy raikkaaseen ulkoilmaan, jota toinen puhallin tuo sisään. Puhaltimien puhallussuunta vaihtuu minuutin välein tuoden jatkuvasti raikasta, lämmitettyä ilmaa huonetilaan.

  • Edullinen ja helppo asentaa
  • Ei vaadi ilmastonvaihtokanavistoa
  • Sisätila pysyy raikkaana ja lämpimänä
  • Ei tuhlaa energiaa
  • Ei vedon tunnetta
  • Sisältää lämmöntalteenoton
  • Säästää lämmityskustannuksia
    • Sisältää lämmöntalteenoton, jonka hyötysuhde on 90%
Ohje

Ohje

Miksi valita Vent 2000?

  • Edullinen ja helppo asentaa
  • Ei vaadi ilmastonvaihtokanavistoa
  • Sisätila pysyy raikkaana ja lämpimänä
  • Ei tuhlaa energiaa
  • Ei vedon tunnetta
  • Sisältää lämmöntalteenoton
  • Säästää lämmityskustannuksia
    • Sisältää lämmöntalteenoton, jonka hyötysuhde on 90%
Bosch Home Comfort
LVI
ilmanvaihto
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20165_46569.jpg
Pieni vaiva, suuret säästöt
Voiko uusiutuvaa energiaa käyttää kodin lämmitykseen ja jäähdytykseen? Ilmalämpöpumpulla tämä onnistuu. Lisäksi sillä pienennät energiakustannuksia ympäristöä ja ilmastoa säästävällä tavalla.Ilmalämpöpumpun asennus ei vaadi suuria toimenpiteitä tontillasi eikä talossasi. Investoinnista tulee nopeasti kannattava ja pääset nauttimaan paremmasta sisäilmasta heti asennuksen jälkeen.
20143_38245.jpg
Raikas sisäilma ja tasaisempi lämpötila
Lämpöpumpun tehokkuuden arviointi ei ole pelkkää lukujen vertaamista. Vähintään yhtä tärkeää on asumisviihtyvyys, johon liittyy lämmitys, jäähdytys ja sisäilman laatu. Ilmalämpöpumpun monet mukavuutta lisäävät ominaisuudet ilahduttavat käyttäjää.
20143_38257.jpg
Luotettavaa tekniikkaa
Bosch -lämpöpumpun harkittu kokonaisuus erottuu edukseen luotettavuuden ja laadun ansiosta. Miellyttävä ulkoasu on yksi Compress AA -lämpöpumpun monista eduista.
20091_14684.jpg
Valloxilta uusi ilmanjakojärjestelmä
Vallox BlueSky on uusi taipuisa, ääntä vaimentava ja asennusystävällinen ilmanvaihdon kanavajärjestelmä. Se tekee ilmanvaihtokanaviston asentamisesta sekä uudisrakennuksissa että saneerauskohteissa entistä nopeampaa ja helpompaa.Tulo- ja poistoilmakanavat kulkevat Vallox-ilmanvaihtokoneelta Vallox-äänenvaimennusosan tai äänenvaimentimien kautta BlueSky -ilmanjakolaatikoihin, joista tulo- ja poistoilma jaetaan "tähden" muotoon rakennetulla ilmanjakojärjestelmällä koko taloon. Jokaiseen venttiiliin viedään yksi tai kaksi BlueSky -putkea suoraan äänieristetystä ilmanjakolaatikosta.Polyeteenistä valmistettu, taipuisa, mutta muotonsa pitävä Vallox BlueSky -ilmanvaihtoputki on helppo ja perinteistä kanavaa nopeampi asentaa. Ratkaisu on edullinen, sillä joustavan putken ansiosta myös erillisten kanavaosien tarve on lähes olematon.Vallox BlueSky voidaan asentaa kätevästi väli- ja alapohjaan, betonivaluun, väliseiniin, alas laskettuun kattoon ja koteloihin. Putken ulkohalkaisija on vain 75 mm. Tarvittaessa suurempia ilmamääriä voidaan asentaa kaksi BlueSky -putkea rinnan. Yhdelle putkelle suositellaan ilmamääräksi 8,3 l/s, kahdella putkella 16,7 l/s.
201311_37013.jpg
Peruskorjaustalosta energiatehokas
Ilmanvaihdon saneeraus osaksi peruskorjaustalon energiatehokkuuttaPeruskorjaustaloon Tampereelle toteutettiin matalaenergia tulo-/poisto-ilmanvaihtojärjestelmä. Kohteessa ulkoilma otetaan rakennuksen seinästä koneelle. Koneelta lähtevät kanavat ja kanaviston äänenvaimentimet on sijoitettu kellarin ja ensimmäisen kerroksen välipohjan purueristykseen. Ilmanvaihtoputkiston asentaminen välipohjaan on mahdollista Blue Sky kanavalla, jonka ulkohalkaisija on vain 75 mm. Kanavan taipuisa rakenne mahdollistaa sen sijoittamisen ahtaisiin paikkoihin.Yläkerran tiloihin kanavat kulkevat sisäväliseinässä. Näin kanavat eivät vie yhtään ylimääräistä tilaa eikä ylimääräistä kotelointia tarvita. Koska kaikki ilmanvaihtokanavat kulkevat höyrysulun sisäpuolella, ilmanvaihtokanavia ei tarvitse lämpöeristää, lukuun ottamatta ilmanvaihtokoneelle meneviä ulko- ja jäteilmakanavia.Tilaa esite esitepalvelusta
20233_81181.jpg
Onko tässä korvaus­ilma­reittisi? Joka kol­mannesta kodista puut­tuu toimiva ilman­vaihto
Korvausilmaventtiilit puuttuvat monista 1970–90-luvuilla rakennetuista asunnoista, koska rakennuksista haluttiin tehdä tiiviitä energiansäästön nimissä. Tässä mentiin kuitenkin metsään ja pahasti, sillä puutteellisen korvausilmanvaihdon seuraukset ovat vakavat.Tiedätkö sinä mistä kotiisi tulee raitista ilmaa? Jos et ole aivan varma, on tämä artikkeli sinulle.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton